صادرات به ترکیه (هر آنچه باید بدانید!)

صادرات به ترکیه یکی از پرسودترین فعالیت‌های صادراتی و تجاری برای بازرگانان ایرانی است. دو کشور ایران و ترکیه، به دلیل نزدیکی جغرافیایی و فرهنگی در طول تاریخ شریک‌های مهم تجاری یکدیگر محسوب می‌شوند و در نتیجه، ترکیه مقصد خوبی برای صادرات محصولات ایرانی است. ترکیه نه‌تنها بازار خوبی برای کالاهای ایرانی است، بلکه مقصد بسیاری گردشگران است که فروش محصولات ایرانی به آنها مزیت رقابتی صادرات به ترکیه را فراهم می‌کند. در این مطلب سپاهان همراه در مورد صادرات به ترکیه توضیحاتی ارائه دادیم.

فهرست محتوا
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید
    Scroll to Top

    حمل صادراتی به ترکیه

    صادرات به ترکیه کار آسانی نیست و پیشنهاد ما این است که در صورت تمایل به تجارت با ترکیه، از مشاوران متبحر در این حوزه که به ترکیه و فرهنگ و بازار این کشور آشنایی کامل دارند مشاوره بگیرید. شرکت سپاهان همراه با داشتن کارشناسان مجرب و متخصص در حوزه صادرات به ترکیه آماده خدمت‌رسانی به شما تجار گرامی است. در ادامه به نکاتی درباره اقتصاد، فرهنگ و بازار ترکیه پرداختیم.

    برای صادرات به ترکیه فرم زیر را پر کنید!

    شرایط سیاسی و اقتصاد در ترکیه

    اقتصاد ترکیه مبتنی بر صنعت توریسم است و گردشگران زیادی از سراسر دنیا این کشور را برای سفر انتخاب می‌کنند.

    اقتصاد ترکیه در سال‌های دور شرایط نابسامانی داشت و تلاش سیاست‌مداران و دولتمردان این کشور برای کاهش مشکلات اقتصادی منجر به برنامه‌ریزی اقتصادی در جهت رشد اقتصاد این کشور شد. در این راستا، ترکیه با برنامه‌ریزی مناسب در سه حوزه سیاست‌گذاری کلان اقتصادی، سیاست‌گذاری ارزی و سیاست‌گذاری پولی بر مشکلات اقتصادی فائق آمد. در سال‌های اخیر ترکیه توانسته با وجود مشکلات منطقه‌ای، رتبه‌های چشمگیری در تجارت جهان به دست آورد؛ تا آن جا که در حال حاضر اکثر شاخص‌های اقتصادی در ترکیه نشان‌دهنده وضعیت مناسب این کشور است و توانسته به یکی از مراکز مهم تجاری و اقتصادی منطقه تبدیل شود.

    جدول زیر وضعیت کلی اقتصاد ترکیه را در سال ۲۰۲۱ نشان می‌دهد.

    وضعیت اقتصادی توضیحات
    نرخ تورم 13.04 درصد
    نرخ بیکاری 12.1 درصد
    صنایع عمده صنایع نساجی،خودرو، صنایع فلزی آهن و فولاد

    بیشتر بخوانید: خدمات تجارت با ترکیه سپاهان همراه

    نمایشگاه‌های بین‌المللی ترکیه

    ترکیه نمایشگاه‌های بین‌المللی و داخلی متعددی در زمینه‌های مختلف تجاری و بازرگانی با زیرساخت‌ها و امکاناتی همچون سالن‌های کنفرانس دارد. هرساله هیئت‌های تجاری در بالاترین سطوح مدیریتی در کنار این نمایشگاه‌ها به رایزنی و گفتگوهای چندجانبه تجاری و اقتصادی می‌پردازند. شرکت در این نمایشگاه‌ها شروع خوبی برای ورود به تجارت ترکیه امکان می‌سازد. در استفاده از این فرصت نیز باید تجربه کافی داشت.

    بازار ترکیه

    باید در نظر داشته باشید که بازار ترکیه بازاری پویا و از نظر دانش و فناوری پیشرفته است. مراودات تجاری با اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها اصول مذاکره و تجارت شرکت‌های ترکیه‌ای را تقویت کرده است. این را در کنار فرهنگ قدیمی بازار خاورمیانه و ترکیه که بگذاریم به ترکیبی قدرتمند از سنت‌های قدیمی بازار و اصول جدید تجارت می‌رسیم. در واقع باید در مذاکره با ترکیه‌ای‌ها حرفه‌ای عمل کنید.

    روابط فرهنگی با ترکیه

    ترکیه‌ای‌ها علاقه فراوانی به روابط طولانی و بلندمدت دارند و هرچه مدت دوستی و آشنایی طولانی‌تر باشد، اهمیت بیشتری به تعهدات می‌دهند. در نقطه مقابل، آنها تمایلی به همکاری با تازه‌کارها ندارند و روی زبان و فرهنگشان نیز تعصبی مثال‌زدنی دارند؛ اگر بتوانید چند کلمه به این زبان صحبت کنید، کارتان روی روال خواهد افتاد؛ لذا اینجا نقش مشاوره برای صادرات با ترکیه پررنگ‌تر می‌شود. اگر تصمیم به صادرات به ترکیه دارید، دیگر نیازی به سفر و صرف هزینه و زمان برای رویارویی با چالش‌های بازار ترکیه ندارید؛ چه‌بسا بیشتر اوقات هم این سفرها نتیجه‌ای نخواهد داشت. برای راحتی و سرعت در نتیجه‌گیری و نرفتن راه آزمون‌وخطا در معاملات، می‌توانید با پرکردن فرم زیر از مشاوره دفتر ترکیه سپاهان همراه بهره بگیرید. ما با نیازهای روز موجود در ترکیه آشناییم و همچنین محدودیت‌های تحریمی موجود را در نظر داریم. این تخصص سپاهان همراه مسیری روشن را پیش روی شما تجار گرامی قرار دهد.

    مراحل صادرات به ترکیه

    مراحل صادرات به ترکیه به‌ظاهر پروسه ساده‌ای را نشان می‌دهند، اما در عمل چندان ساده نیستند و نیاز به تبحر و آشنایی با کشور ترکیه و پروسه صادرات به ترکیه دارند. در این بخش به معرفی مراحل صادرات به ترکیه پرداختیم.

    1. بررسی بازار ترکیه

    اولین مرحله برای صادرات به ترکیه، و برای صادرات به هر کشوری در دنیا، بررسی بازار هدف در کشور مقصد است. این مرحله اساسی‌ترین مرحله در حوزه صادرات است و چنانچه بازار هدف خود را به‌خوبی نشناخته باشید، صادرات شما موفقیت مدنظر را به دست نخواهد آورد. در اولین مرحله شما باید بازار کالاهای مدنظرتان را در ترکیه بررسی کنید و میزان سوددهی و قیمت کلی آن محصولات را به دست آورید.

    2. بررسی قوانین ترکیه

    در دومین گام لازم است که بررسی قوانین صادرات به ترکیه بپردازید. این مرحله به این دلیل اهمیت دارد که اگر با قوانین صادرات به ترکیه و پروسه اداری صادرات به ترکیه آشنایی کافی نداشته باشید، احتمال به مشکل برخوردن در زمان ارسال کالاهای خود و هدررفتن هزینه‌ها و گیرکردن محصولاتتان در گمرک‌های ترکیه وجود خواهد داشت. همچنین بررسی قوانین ترکیه به شما شانس بیشتری برای یافتن راه‌های ساده‌تری برای صادرات محصولاتتان به ترکیه خواهد داد. پس پیشنهاد می‌کنیم حتماً مراحل اداری و قوانین رسمی ترکیه را مطالعه کنید، یا اینکه با مشاوران متبحر در حوزه صادرات به ترکیه مشورت کنید. کارشناسان سپاهان همراه آماده خدمت‌رسانی به شما عزیزان در این باره هستند.

    دیگر خدمات: صادرات به سوریه

    3. ارسال کالا به ترکیه

    پس از بررسی بازار ترکیه و آشنایی با قوانین صادرات به ترکیه، حالا نوبت به پروسه عملی ارسال کالا به ترکیه می‌رسد. در این مرحله شما باید کالاهای خود را بار بزنید و به گمرک بفرستید. اما پرداختن به این مراحل، مراحل پیش‌نیازی دارد که در اینجا به آن‌ها می‌پردازیم.

    تأسیس شرکت

    توجه داشته باشید که برای تمام امور تجاری و اقتصادی خود باید شرکت تأسیس کرده باشید تا بتوانید پروسه خرید یا تولید کالا را برای صادرات به ترکیه انجام دهید.

    ایجاد حساب بانکی

    برای مبادلات ارز بین‌بانکی نیاز به ایجاد حساب بانکی خواهید داشت.

    صدور پیش‌فاکتور

    وقتی مشتری و خریدارهای خود را یافتید و آن‌ها آماده خرید از شما شدند، یک پیش‌فاکتور که مشخصات دقیق محصول روی آن نوشته شده باشند برای خریدار بفرستید.

    بسته‌بندی

    کالاهای خود را مطابق با قرارداد امضا شده بین خود و خریدار، بسته‌بندی کرده و ارسال کنید.

    اخذ مجوز صادرات از ارگان‌های مربوطه

    توجه داشته باشید که برای صادرات، لازم است مجوزهای صادرات را اخذ کنید؛ باید مجوز صادرات کالا مانند برگ سبز گمرک را از وزارت صنعت، تجارت، وزارت بهداشت، صنایع کشاورزی و معدن و غیره اخذ کنید.

    دریافت اظهارنامه گمرکی

    شما همچنین باید محصول و تمامی مدارک مربوط به آن را به گمرک بدهید تا اظهارنامه گمرکی را دریافت کنید.

    بیمه کالا

    پیشنهاد می‌کنیم ازآنجاکه به‌هرحال احتمال آسیب‌دیدن کالا در حین حمل‌ونقل وجود دارد، حتماً کالاهای خود را بیمه کنید.

    صادرات ایران به ترکیه

     مهم‌ترین شریک تجاری ترکیه در سال‌های اخیر آلمان بوده است. کشور آلمان هم در واردات و هم در صادرات در تجارت با ترکیه رتبه اول را دارد. صادرات به بریتانیا، ایتالیا و ایالات متحده نیز در رتبه‌های بعدی قرار دارد. به‌نوعی می‌توان گفت کشور ترکیه پل مناسبی برای صادرات به کشورهای مهم اروپایی است.

    صادرات ایران به ترکیه در سال ۲۰۱۹ بالغ بر ۱.۵ میلیارد دلار بوده است که سهم عمده آن مربوط به مواد معدنی و پتروشیمی است. در رتبه بعد آجیل و میوه‌هایی مثل انگور، عمده صادرات ایران به ترکیه را تشکیل می‌دهد.

    در سال قبل کشور ترکیه بالغ بر چندین میلیارد دلار کالا از سراسر جهان وارد کرده که بخشی از آن از کشورهای اروپایی و بخشی دیگر از آمریکا بوده است. ترتیب کشورهای صادرکننده با استناد به مراجع آماری به ترتیب از بیشترین آلمان، چین، روسیه، آمریکا، ایتالیا، انگلستان و اسپانیا است.

    صادرات به ترکیه

    لیست کالاهای صادراتی ایران به ترکیه

    بررسی و مشاهده لیست کالاهای صادراتی ایران به ترکیه نشان می‌دهد که صادرات برخی از اقلام خاص در اکثر سال‌ها تکرار می‌شود. برخی از کالاها به‌صورت نسبی همواره جزء نیازهای وارداتی ترکیه به شمار رفته‌اند. طبیعی است کشوری همانند ترکیه که از نبود منابع نفتی رنج می‌برد، بخش عمده‌ای از واردات خود را به آن اختصاص می‌دهد؛ لذا این اقلام را می‌توان نفت، سوخت‌های فسیلی و محصولات پلیمری دانست. اما با افزایش تعرفه دوبرابری این کالا اقلام مهم دیگری نیز مانند خشکبار، میوه‌های تازه مثل کیوی، هندوانه و سیب در سر تیتر اقلام قرار گرفتند.

    از سوی دیگر چون کشور ترکیه از چندین سال پیش تخفیف‌هایی را در زمینه گمرک در نظر گرفت و این امر نیز سبب شد که لیست کالاهای صادراتی از ایران به ترکیه تغییر کند. بیشترین تخفیف‌های گمرکی در این زمینه به بخش کشاورزی تخصیص یافت که آمار صادرات به ترکیه نیز، تأثیر آن را بر صادرات تجار ایرانی به‌خوبی نمایش می‌دهد.

    نمونه محصولات برای صادرات به ترکیه

    جمع‌بندی

    سپاهان همراه در راستای کمک به صادرات بخش خصوصی و افزایش سهم ارزآوری اقتصاد، در زمینه صادرات به ترکیه از تمام امکانات خود استفاده می‌کند تا به تولیدکنندگان و صادرکنندگان گرامی خدمت‌رسانی کند. اگر سؤالی درباره هرکدام از مراحل صادرات به ترکیه دارید، می‌توانید با شماره 62015000 تماس حاصل فرمایید. مشاوران و کارشناسان ما در سپاهان همراه آماده خدمت‌رسانی به شما تجار گرامی هستند.

    2.8/5 - (6 امتیاز)