ترخیص کالا از گمرک + تمامی مراحل ترخیص کالا

برای ترخیص کالا از گمرکات کشور، فرم زیر را پر کنید!

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

برای مشاوره با شماره زیر تماس بگیرید

.

کارشناسان با تجربه

پرداخت ریالی

۲۶ سال سابقه

پشتیبان اختصاصی

مذاکره با تامین کنندگان

ارسال door to door

امکان بازرسی کالا

ترخیص کالا از گمرک مسیرهای مختلف و مراحل چندگانه‌ای دارد. فرایند ترخیص کالا برای برخی شرکت‌های با تجربه، امری ساده و آسان است. درعین‌حال ممکن است برای دیگران ترخیص کالا از سخت‌ترین بخش‌های یک تجارت باشد.
شرکت سپاهان همراه در این زمینه سابقه‌ای ارزشمند دارد و با داشتن کادری مجرب، خدماتی حرفه‌ای در این زمینه ارائه می‌کند. این شرکت می‌تواند مسیر قرمز گمرکی را به فرش قرمز تبدیل ‌کند تا روند پیچیده خروج کالا از گمرک، آسان و اصولی انجام شود.

مراحل ترخیص کالا از گمرک

ترخیص کالا چیست؟

 در درجه اول، ترخیص کالا یعنی اظهار کالا به گمرک و خروج کالا از محل گمرک. طبق بند ث ماده ۱ قانون امور گمرکی به خروج کالا از اماکن گمرکی پس از انجام تشریفات گمرکی، ترخیص کالا گفته می‌شود.

از منظر تعاریف، پیوست کلی کنوانسیون تجدید نظر شده کیوتو، ترخیص کالا به مفهوم انجام تشریفات گمرکات ضروری است و انجام  این مراحل اجازه می‌دهد، کالا ورود قطعی شده، صادر شود یا تحت سایر رویه‌های گمرکی قرار گیرد.

در عین حال اصطلاح دیگری تحت عنوان خروج کالا در کنوانسیون کیوتو وجود دارد، که به مفهوم اقدام گمرک است. براساس آن اجازه داده می‌شود کالایی که در جریان ترخیص قرار گرفته است، در اختیار اشخاص ذی‌نفع قرار گیرد.

قوانین و مراحل ترخیص کالا از گمرک

) ثبت اظهار از طریق سامانه گمرکی EPL

1) ورود اطلاعات در پنجره واحد تجارت فرامرزی(EPL)

در این مرحله باید اطلاعات موردنیاز به‌صورت دور اظهاری در وب‌سایت پنجره واحد تجارت فرامرزی وارد گردد. در این صفحه شما می‌توانید از اظهارنامه آماده برای بارگذاری اطلاعات مشخصات خود و کالایتان که قصد واردات آن را دارید استفاده کنید.

بررسی تعرفه کالا

2) بررسی اسناد توسط کارشناس

این بخش برای ترخیص کالاهای صادراتی است. در این مرحله ابتدا یک کارشناس معین می‌شود و این کارشناس اسنادی را که شما اظهار کرده‌اید بررسی و اظهار هویت می‌کند. اگر شخص قبلاً به گمرک بدهی داشته باشد در این مرحله طبق ماده 7 بدهی مورد بررسی می‌شود. اگر صاحب کالایی بدهی در گمرک داشته باشد این کالا در گمرک مورد وثیقه قرار می‌گیرد تا زمانی که بدهی پرداخت شود.

 در این بخش ارزش کالا نیز از طریق سایت www.tsc.ir بررسی می‌شود. درصورتی‌که ارزش‌گذاری کالا از طریق محصولات مشابه این وب‌سایت میسر نباشد، استعلام قیمتی از دفتر تعیین ارزش گمرک گرفته می‌شود.

دریافت کوتاژ در دایره احراز هویت و تعیین مسیر

3) ارزیابی

در این مرحله از طرف کارشناس یک ارزیاب تعیین می‌شود. ارزیاب‌ها از کارکنان فنی گمرک هستند که دوره‌های خاصی را گذرانده‌اند. این ارزیاب‌ها کالاهای وارداتی یا صادراتی را بر اساس اظهاراتی که تاجر انجام داده است مورد راستی‌آزمایی قرار می‌دهند. از مدل کالا تا برند و تعداد و همه مشخصات اظهاری در این مرحله مورد بررسی ارزیاب قرار می‌گیرد.

این ارزیابی می‌تواند در انبار گمرک، در محوطه گمرک (بر روی کامیون) یا حتی در انبار صاحب کالا (ارزیابی در محل) انجام شود.

باید اشاره کرد که ارزیابی در انبار صاحب کالا نیازمند فرم ارزیابی در محل است که در سامانه EPL قابل دریافت است. نکته دیگر اینکه برخی کالاها که ارزیابی دقیق‌تری نیاز دارند باید حتماً در انبار گمرک مورد ارزیابی قرار بگیرند. به‌عنوان‌مثال فرش از مواردی است که باید مورد ارزیابی دقیق قرار بگیرد.

این اطلاعات را ارزیاب در سامانه وارد می‌کند و پس از بررسی و امضای کارشناس پروانه الکترونیکی که شامل تمام اطلاعات کالا و مراحل پیشین است صادر می‌شود.

در این مرحله جزئیاتی که بررسی خواهند شد در ادامه تشریح می‌شود.

  • کالا به آزمایشگاه ارسال می‌شود (برای مواد اولیه)
  • مجوزهای قانونی از سازمان‌های ذیربط بررسی می‌شوند
  • گواهی تأمین ارز که از سوی بانک عامل صادر می‌شود
  • بیمه‌نامه که توسط شرکت بیمه کننده تهیه می‌شود
  • گواهی بازرسی در مبدأ توسط شرکت بازرس
  • بارنامه از سوی شرکت بین‌المللی حمل‌ونقل
  • فاکتور از سوی فروشنده
  • عدل‌بندی گواهی بسته‌بندی توسط صاحب کالا
  • گواهی مبدأ توسط اتاق بازرگانی کشور گواهی مبدأ صادر شود
  • قبض انبار که توسط شرکت حمل‌ونقل صادر می‌شود
  • ترخیصیه توسط شرکت حمل‌ونقل صادر می‌شود
  • وکالت‌نامه نیز در صورت نیاز باید موجود باشد

مجوزهای موردنیاز برای کالاهای مختلف می‌تواند شامل مجوز استاندارد، بهداشت و درمان، مجوز قرنطینه دامی، مجوز قرنطینه نباتی، مجوز دامپزشکی، مجوز محیط‌زیست یا در نهایت مجوز انرژی اتمی باشد. اسناد دیگری ممکن است در این پنجره نیاز به اظهار باشد که در صورت نیاز از شما خواسته خواهد شد.

ارزیابی گمرکی

4) دریافت شماره ثبت(کوتاژ)

اگر بررسی‌های مرحله قبل به‌درستی انجام شود در این مرحله شماره کوتاژ به تاجر اعطا می‌شود. در این مرحله اظهارنامه رسمیت و سندیت پیدا می‌کند و جزء اسناد رسمی گمرک می‌شود. مسیرهای گمرکی که بعدا تشریح خواهد شد در این مرحله مشخص می‌شود.

اخذ مجوز های لازم

5) واحد صندوق

صاحب کالا مبلغ عوارض را به بانک واریز و فیش بانکی را به ارزیاب ارائه می‌کند. ارسال اظهارنامه و شناسه واریز به صندوق نیز در همین مرحله صورت می‌گیرد.

بررسی عملیات حسابداری، صدور پروانه گمرکی به‌صورت مجازی و صدور رسید همین پروانه به‌صورت فیزیکی از مهم‌ترین وظایف واحد صندوق است.

بررسی تعرفه کالا

6) صدور پروانه

پس از دریافت کوتاژ و مراحل پرداخت در صندوق پروانه آغاز می‌شود. پروانه سبز یا جواز سبز گمرکی که قبلاً به‌صورت فیزیکی صادر می‌شد، حالا به‌صورت آنلاین صادر می‌شود و دیگر خبری از جواز سبز فیزیکی نیست. یک پرینت ساده از این پروانه می‌تواند سندیت داشته باشد مشروط به اینکه توسط سامانه آنلاین قابل استعلام باشد.

انبارداری در مبدا

7) درب خروج

با انجام درست همه مراحل قبل، صاحب کالا با ارائه رسید پروانه به درب خروج مراجعه می‌کند. احراز هویت و بدهی ماده هفت در سامانه استعلام می‌شوند. ممکن است ارزیابی به‌صورت اتفاقی یا رندوم هم انجام شود. مندرجات رسید پروانه در سیستم و دفتری به نام دفتر درب خروج ثبت می‌شود. در اینجا پشت رسید الکترونیکی مهر شده، صدور مجوز بارگیری انجام می‌شود و کالا برای خارج‌شدن از گمرک وارد آخرین مرحله می‌شود.

مسیر های گمرکی

مسیرهای گمرکی

در ترخیص از گمرک سه نوع مسیر برای ترخیص کالا تعیین می‌شود. این مسیرها به‌صورت مختصر در زیر می‌آید. گفتنی است مسیر سبز و زرد بیشتر برای واردات کارخانه‌های تولیدی انجام می‌شود.

مسیر سبز: در این مسیر صاحب کالا هزینه تعیین شده را مستقیماً پرداخت کرده و بدون قرارگرفتن در مراحل دیگر به صندوق ارجاع داده می‌شود. در این مسیر ارزیابی و کارشناسی ارزش انجام نمی‌شود. (برای کالاهایی که نیاز به مجوز ندارند)

مسیر زرد: در این مسیر بررسی ارزش انجام می‌شود و تنها روند ارزیابی از پروسه حذف خواهد شد. پس از ارزیابی به صندوق ارجاع می‌شود.

مسیر قرمز: انجام کامل تشریفات، ارزیابی و کنترل کالا به‌صورت فیزیکی، اخذ مجوزهای لازم، بررسی ارزش کالا توسط کارشناس و سپس ارجاع به صندوق

مسیر سبز گمرک

قبض انبار چیست؟

قبض انبار گمرکی به سندی گفته شود که توسط انباردار در قبال گرفتن کالا از شخص تحویل دهنده ی کالا با مشخصات درج شده صادر می شود. با توجه به قوانین گمرکی ایران هر کالایی که وارد محدوده ی گمرکی شود باید در دفاتر انبار ثبت شود و برای بار، باید اظهار نامه یا بارنامه به صورت جداگانه صادر و به شخصی که کالا را تحویل داده است بدهند.

قبض انبار از مهمترین اوراقی است که به گمرک ارائه می شود و شامل اطلاعاتی مانند نام صاحب کالا، نام شرکت حمل، نوع کالا، وزن کالا، نوع بسته بندی، تاریخ ورود به مرز، تاریخ تخلیه در انبار، تعداد بسته ها، مشخصات کانتین(در صورت کانتین بودن، ایرانی یا خارجی بودن وسیله حمل، شماره قبض انبار(شماره پیگیری انبار) و توضیحاتی همچون انبار نگهداری، شرایط تخلیه(پارگی- شکستگی- فرورفتگی) محل نگهداری کالا در انبار گمرک، مدت زمان نگهداری کالا در انبار(متروکه) می شود.

 

اهمیت ترخیص کالا

موارد مهم در ترخیص کالا از گمرک و اهمیت ترخیص کالا چیست؟

در ترخیص کالا، مراحل گوناگونی طی می شود که از جمله آنها آماده سازی مدارک، ثبت اسناد واردات یا صادرات کالا به شکل فیزیکی یا الکترونیکی، محاسبه وجوه گمرکی همچون سود بازرگانی، حقوق گمرکی، مالیات، ماخذ تعرفه گمرکی و تسهیلات ارائه شده توسط دولت به واردکنندگان و صادر کنندگان کالا و غیره صورت می گیرد.

هزینه ترخیص کالا

 هزینه و کارمزدهای ترخیص کالا چطور محاسبه می‌شود؟ 

هزینه‌های محاسبه شده صرفا مبالغ پرداختی در انجام فرایند واردات قطعی به گمرک می‌باشد. هزینه‌های گمرکی شامل مجوزهای قانونی، مانند بهداشت، مخابرات، استاندارد و هزینه‌های خدماتی از جمله کارمزد، ثبت سفارش، تخلیه و بارگیری و انبارداری و غیره می‌باشد. هزینه‌های ترخیص کالا در گمرک به شکل مجزا از حقوق ورودی دریافت می‌شوند.

حمل و ترخیص قطعات الکترونیکی

ترخیص قطعات الکترونیک نیاز به مجوزهای خاصی دارد که ممکن است هر واردکننده‌ای همه آنها را نداشته باشد. این شرایط برای چنین قطعاتی در خرید و حمل هم صدق می‌کند. مجوزهای رادیویی از جمله مواردی است که برای برخی کالاها مورد نیاز است. به زبان ساده‌تر ترخیص قطعات الکترونیکی کاری است که نیازمند تجربه، شناخت و امکانات و زیرساخت‌های لازم است. به همین جهت سپاهان همراه بر آن شده است تا این کار را برای تاجران محترم ساده کند و بازوی اجرایی شما از چین و دبی و آسمان و زمین تا گمرکات درون مرزی باشد.

حقوق ورودی کالا در گمرک

حقوق ورودی کالا بدین معنی است که واردکننده کالا، باید درصدی از ارزش کل کالا ها را به اداره گمرک آن کشور تحت عنوان حقوق ورودی پرداخت نماید تا اجازه ورود کالا ها به خاک آن کشور صادر شود. این حقوق به خزانه هر کشور واریز گردیده و از جمله درآمدهای کشور به حساب می‌آید. میزان حقوق ورودی کالا در هر کشور و برای هر کالا متفاوت است و روش تعیین این میزان بر اساس سیاست‌ها و قوانین هر کشور متفاوت است.

کاهی اوقات به علت هزینه‌های ترخیص کالا، تجار و بازرگانان مجبور هستند، کالاهای خود را برای مدت بیشتری در انبار نگهداری کنند، که این مسئله خود هزینه‌های انبارداری و … را شامل می‌شود. پیشنهاد می‌شود، قبل از ورود هر کالایی شرایط ورود آن و هزینه‌های گمرگی آن محاسبه شود.

بیشتر بخوانید: ثبت سفارش کالا

مدت زمان مجاز نگهداری کالا و ترخیص آن در انبار گمرک چقدر است؟

چقدر طول می کشد کالا ترخیص شود ؟

طبق (ماده ۲۴ قانون امور گمرکی) مدت مجاز نگهداری کالا در انبارهای گمرکی، از تاریخ تحویل کالا به این اماکن سه ماه است. در صورت تقاضای کتبی صاحبان کالا یا شرکت‌های حمل‌‌ و نقل در مورد کالای عبوری، این مدت حداکثر تا دو ماه دیگر قابل تمدید است. درصورتی‌ که ظرف مهلت مقرر صاحب کالا برای انجام تشریفات گمرکی و پرداخت وجوه متعلقه اقدام ننماید، کالا مشمول مقررات متروکه می‌شود.

چنانچه کالا به انبارهای گمرکی متعدد منتقل و نگهداری شود، مدت توقف از زمان ورود کالا به اولین انبار گمرکی محاسبه می‌شود. مهلت توقف مرسولات پستی غیرتجاری تابع مقررات پست است.

قوانین ترخیص کالا

تبصره ۱ ـ درصورتی که امکانات لازم برای نگهداری کالای فاسدشدنی و کالایی که نگهداری آن هزینه اضافی ایجاد می‌کند، در انبارهای گمرکی موجود نباشد، باید بلافاصله پس از تخلیه و تحویل، ترخیص و یا با مسئولیت صاحب کالا و نظارت گمرک به انبار مناسب منتقل شود. در غیر این‌صورت، مرجع تحویل‌ گیرنده هیچ‌گونه مسئولیتی در قبال ضایع یا فاسد شـدن آن‌ها ندارد و گمرک بلافاصـله مقررات متروکه را در مورد آن کالا اعمال می‌نماید.

تبصره ۲ ـ چنانچه ظرف یک‌ ماه کالاهایی که برای آن سند ترخیص یا فروش صادر گردیده است از انبارها خارج نشود، مشمول مقررات متروکه می‌شود. این مهلت با اعلام موافقت مرجع تحویل‌گیرنده و گمرک قابل تمدید است.

تبصره ۳ ـ تا زمانی که کالا به انتظار اعلام نظر قطعی گمرک در انبارهای گمرکی متوقف گردد، کالا متروکه نمی‌شود.

تبصره ۴ ـ تعیین مهلت توقف کالا در مناطق آزاد و مناطق ویژه اقتصادی بر اساس ضوابط قانونی مناطق مذکور در اختیار سازمان های مسئول این مناطق است. کالاهایی که در این مناطق پس از انقضای مهلت‌های اعطایی توسط سازمان های مذکور مهلت منقضی، اعلام می‌شوند نیز مشمول مقررات کالای متروکه می‌گردند.

زمان ترخیص کالا از گمرک

سامانه ترخیص کالا

EPL مخفف Electronic Packing List می باشد که پنجره واحد تجاری فرامرزی نام گرفته است. این سامانه پل ارتباطی بین ارباب رجوع و گمرک است. از طریق سامانه EPL می توان برای واردات، صادرات و ترانزیت، کالا را دور اظهاری کرد. سامانه EPL از سال ۱۳۹۲ راه اندازی شد و به ترتیب در گمرکات دیگر هم به کار گرفته شد. ای پی ال یک سامانه برای ترخیص کالا است که اگر شما به عنوان ارباب رجوع بخواهید، کالای مد نظرتان را از گمرک ترخیص نمایید، برای ارتباط با گمرک می بایست از سامانه پنجره واحد فرامرزی یا سامانه ای پی ال استفاده نمایید. برای استفاده از این سامانه و اظهار کالا ابتدا باید به واحد ای تی گمرک مراجعه و درخواست رمز و پسورد برای ورود ای پی ال نمایید. این رمز کد شناسایی شما در گمرک می باشد.

سامانه EPL همانطور که گفته شد از طریق آدرس epl.irica.ir در دسترس است. اما برای استفاده از این سامانه باید مراحلی را طی کرد. در این سامانه شما می توانید تمامی فرایند عملیاتی مانند دور اظهاری واردات، دور اظهاری ترانزیت، اعطای وکالت به حق العمل کار گمرک، دسترسی به گزارشات مربوط به اظهارنامه های قبلی را انجام دهید.

در سامانه EPL امکان پرینت پیش اظهار وجود دارد، بنابراین اگر کاربران به ورود اطلاعات به صورت مستقیم و آنلاین عادت نداشته باشند، می توانند در ابتدا شکل کلی این اظهارنامه را پرینت گرفته و تمامی قسمت‌های مربوطه را پر کنند. سپس به ورود اطلاعات به سیستم بر اساس آنچه که از قبل پر کرده‌اند، بپردازند.

مالک کالا می‌تواند اظهارنامه گمرکی را شخصاً یا از طریق نماینده قانونی خود تنظیم کند. اظهارکننده اسناد را کنترل نهایی نموده و فرم پیش نویس اظهارنامه را با استفاده از آن‌ها تکمیل می‌نماید.

مبلغی که توسط صاحب کالا به عنوان حقوق ورودی باید پرداخت گردد، یکی از اطلاعات بسیار مهم و اساسی موجود در اظهارنامه است که در مرحله تکمیل اظهارنامه محاسبه می‌شود. همچنین باید بدانید، تکمیل فرم اظهارنامه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و چنانچه در تکمیل آن اشتباهی رخ دهد. منجر به آسیب‌های مالی و غیرمالی سنگینی خواهد شد. بنابراین در صورت بروز هرگونه خطا یا اشکال همواره می‌توانید با پشتیبانی این سامانه تماس بگیرید.

اسناد ترخیص کالا

 

اسناد مورد نیاز برای ترخیص مربوط به واردات قطعی کالا

  1. قبض انبار
  2. ترخیصیه
  3. رسید ثبت ترخیص الکترونیک
  4. بارنامه
  5. فاکتور
  6. پکینگ لیست
  7. گواهی مبداء
  8. ثبت سفارش
  9. پروفورما
  10. بیمه نامه معتبر
  11. گواهی بازرسی(جهت کالاهای وارداتی با ارز بانکی و یا استاندارد اجباری)
  12. نامه خروج کانتین و شناسنامه کانتین
  13. نامه کرایه حمل(در صورت ارائه از طرف شرکت حمل)
  14. وکالت های مرتبط و ثبت سیستمی شده
  15. شناسه انبار(برای گمرکات اجرا شده)
  16. پروانه بهره برداری (شرکت های تولیدی)
  17. کاتالوگ بروشور
  18. پروانه صادراتی(در صورتیکه واردات در مقابل صادرات انجام شود)

اسناد ترخیص کالا

 

مدارک مربوط به صاحب کالا

  • اصل کارت بازرگانی
  • اصل کارت ملی
  • کپی تمام صفحات کارت بازرگانی
  • کپی کارت ملی

اسناد ترخیص کالا

 

مدارک مربوط به نماینده ی صاحب کالا

 

  • اصل و کپی کارت ملی
  • اصل و کپی وگالت نامه محضری
  • اصل و کپی معرفی نامه برای گمرک مربوطه

فرایند ترخیص بار

  • عقد قرارداد و معرفی شرکت سپاهان همراه به عنوان ترخیص‌کار
  • انجام امور گمرکی توسط تیم مجرب شرکت سپاهان همراه که شامل عملیات ثبت بار، ارزیابی و بازبینی مرسولات، پرداخت هزینه های گمرکی، دریافت قبض انبار و ترخیص بار به منظور خروج از گمرک مورد نظر
  • خدمات حمل بار که شامل هماهنگی با باربری داخلی و گرفتن بهترین قیمت، ارسال مرسوله توسط شرکت باربری و تحویل بار به محل مورد نظر مشتری در خدمات door to door شرکت سپاهان همراه تمامی مراحل ترخیص بار از کشور مبدا تا تحویل به مشتری در محل مورد نظر وی صورت می‌گیرد.

فرآیند انتخاب شرکت ترخیص کالا

ترخیص کالا یکی از مراحل مهم صادرات و واردات یک محصول است که می بایست توسط شرکت های حرفه ای که نیروی متخصص و با تجربه در این خصوص دارند انجام شود. از آنجایی که آگاهی مشتریان در خصوص امور بازرگانی می تواند هم به آنان و هم به شرکت های ارائه دهنده خدمات بازرگانی، بسیار کمک کند.

از همین رو شرکت سپاهان همراه با آماده کردن این مطلب سعی در افزایش آگاهی وارد کنندگان گرامی در خصوص فرآیند ترخیص کالا نموده است. پیش از شروع فرایند ترخیص لازم است که در خصوص خدمات مشاوره رایگان بازرگانی شرکت سپاهان همراه نیز آگاهی یافته و در صورت داشتن هر گونه سوال و مشاوره ای در خصوص صادرات و واردات کالا با ما در تماس باشید.

نکات مهم در انتخاب شرکت ترخیص بار

سه ویژگی مهم در انتخاب یک شرکت برای انجام امور ترخیص کالا وجود دارد که در صورت یافتن این ویژگی ها در یک شرکت، می‌توانید با خیالی آسوده انجام امور بازرگانی خود را به آن بسپارید.

مدیریت‌‌، ساختار سازمانی یکپارچه‌‌ و آموزش نیروی متخصص عناصری بسیار مهم هستند و در ماندگاری و رشد هر سازمانی تاثیر بی چون و چرا دارند‌‌. اما موضوع مهم وجود این عناصر با هر شرایطی نیست، چرا که قطعا همه ‌‌سازمان‌ها می‌توانند این شاخص‌ها را دارا باشند. کارکرد شایسته این عناصر نسبت به یکدیگر است که برگ برنده یک مجموعه موفق به حساب می‌آید‌

ترخیص انواع کالاهایی که نیاز به مجوز تجهیزات رادیویی دارند

  •  انواع تلفن با سیم
  • گوشی های دارای صفحه
  • کلید غیر لمسی
  • تلفن ثابت رو میزی با گوشی
  • دستگاه های با فیبر نوری(SDH ،PDH ،DWDM)
  • کارت شبکه
  • پیجر
  • ریز میکروفن
  • میکروفن بی سیم
  • آنتن های رادیویی (به جز تلسکوپی و اجزا و قطعات آنتن)
  • کلیه کالاهای زیر گروه تلفن همراه

ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی

این گمرک تسهیلات ویژه ای برای واردات ماشین آلات و قطعات و لوازم اولیه ماشین آلات به بازرگانان ارائه می دهد و امکان استفاده از تخفیفات ویژه ای برای کالاهای کشور عراق دارد، این گمرک امکانات فراوان دیگری نیز برای تخلیه انواع محموله ها با حداقل تشریفات گمرکی فراهم می کند. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با این گمرک نگاهی به ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی بیاندازید.

ترخیص از گمرک تهران (شهریار)

گمرک شهریار تنها گمرک تجاری تهران بوده و از منظر جغرافیایی در غرب تهران واقع شده است. این گمرک با هدف بهبود در ساختار سیستم واردات و صادرات و پروسه های سهل برای آسایش و رفاه در سال ۱۳۵۵ راه اندازی شد و خدمات اختصاصی برای تخلیه و بارگیری در آن ارائه می‌شود. یکی از اصلی‌ترین مواردی که توانسته است گمرک تهران – شهریار را متمایز نماید، ترخیص “خودرو” است. شایان ذکر است واردات خودرو در سال های اخیر با محدودیت هایی مواجه شده است و به راحتی قبل نمی باشد. برای اطلاع بیشتر در مورد این گمرک نگاهی به ترخیص از گمرک تهران(شهریار) بیاندازید.

ترخیص کالا از گمرک شهید رجایی

گمرک شهید رجایی بندرعباس، به عنوان بزرگ ترین گمرک کشور شناخته می شود که راه اندازی آن در سال ۱۳۷۶ توسط هیئت وزیران کشور تصویب شد. این گمرک به تنهایی بیش  از ۵۵ درصد صادرات و واردات و ۷۰ درصد ترانزیت کشور را برعهده دارد. سالانه در حدود ۱۰۰ میلیون تن کالا در بندر این گمرک، تخلیه و بارگیری می شود که بعد از ترخیص، در تمام نقاط کشور توزیع می گردد. برای اطلاعات بیشتر در مورد این گمرک نگاهی به ترخیص کالا از گمرک شهید رجایی بیاندازید.

ترخیص کالا از گمرک بازرگان

گمرک بازرگان در فاصله 1 کیلومتری شهر مرزی بازرگان از توابع ماکو در استان آذربایجان غربی و نقطه صفر مرزی در همسایگی ترکیه قرار دارد. بازرگان به علت هم مرز بودن با کشور ترکیه، واردات از کشورهای اروپایی با ترخیص کالا از گمرک بازرگان گره‌خورده است. گمرک بازرگان فعال‌ترین مرز زمینی ایران است و دو درب مجزا دارد؛ یکی برای ورود ماشین‌های باری و درب دیگر مخصوص وسایل نقلیه غیر باری است.
این گمرک زیرمجموعه‌های دیگری همچون گمرک یلدشت و صنم بلاغی و همچنین مجموعه بازارچه‌های ساری مو به خود اختصاص داده است. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید ترخیص کالا از گمرک بازرگان را مطالعه کنید.

قوانین ترخیص کالا

مهم‌ترین فرایندی که در زمینه‌ی واردات کالا وجود دارد، ترخیص کالا است. فرایند ترخیص کالا باتوجه‌به قوانین کشورهای مختلف، شامل روندهای متفاوتی است؛ بنابراین، برای طی‌کردن فرایند ترخیص کالا به نحو احسن، لازم است که با قوانین ترخیص کالا آشنایی کامل داشته باشید. عدم آشنایی با قوانین ترخیص کالا می‌تواند منجر به قاچاق شمرده شدن ترخیص کالای شما شده و در نتیجه خسارت‌های فراوانی برای شما ایجاد می‌کند.

سوالات متداول

 ترخیص کالا به معنی اظهار کالا به گمرک و خروج کالا از محل گمرک است. طبق بند ث ماده ۱ قانون امور گمرکی به خروج کالا از اماکن گمرکی پس از انجام تشریفات گمرکی، ترخیص کالا گفته می‌شود.

  1. ورود اطلاعات در پنجره واحد تجارت فرامرزی(EPL)
  2. بررسی اسناد توسط کارشناس
  3. ارزیابی
  4. دریافت شماره ثبت(کوتاژ)
  5. واحد صندوق
  6. صدور پروانه
  7.  درب خروج

در فرآیند ترخیص کالا مراحل گوناگونی طی می‌شود که تعدادی از آن‌ها به این شرح است: آماده سازی مدارک، ثبت اسناد واردات یا صادرات کالا به شکل فیزیکی یا الکترونیکی، محاسبه وجوه گمرکی همچون سود بازرگانی، حقوق گمرکی، مالیات، ماخذ تعرفه گمرکی و تسهیلات ارائه شده که توسط دولت به واردکنندگان و صادر کنندگان کالا و غیره صورت می‌گیرد.

مدارک صاحب کالا:

  • اصل کارت بازرگانی
  • اصل کارت ملی
  • کپی تمام صفحات کارت بازرگانی
  • کپی کارت ملی

مدارک نماینده‌ی صاحب کالا:

  • اصل و کپی کارت ملی
  • اصل و کپی وگالت نامه محضری
  • اصل و کپی معرفی نامه برای گمرک مربوطه
  1. وارد سامانه شوید
  2. وارد حساب کاربری خود شوید
  3. روی پرینت قبض انبار الکترونیک کلیک کنید
  4. شماره بارنامه را وارد کنید
  5. شناسه شرکت حمل و گمرک ورودی کالا را وارد کنید
  6. پرینت قبض انبار الکترونیک خود را دریافت کنید

کالاهایی که به تشخیص گمرک برای فروش وارد یا صادر می‌شوند، اعم از اینکه به همان شکل یا پس از انجام عملیات تولیدی ، تفکیک و بسته بندی به فروش برسد تجاری تلقی می‌شوند.

  1. قبض انبار
  2. ترخیصیه
  3. رسید ثبت ترخیص الکترونیک
  4. بارنامه
  5. فاکتور
  6. پکینگ لیست
  7. گواهی مبداء
  8. ثبت سفارش
  9. پروفورما
  10. بیمه نامه معتبر
  11. گواهی بازرسی (جهت کالاهای وارداتی با ارز بانکی و یا استاندارد اجباری)
  12. نامه خروج کانتین و شناسنامه کانتین
  13. نامه کرایه حمل (در صورت ارائه از طرف شرکت حمل)
  14. وکالت های مرتبط و ثبت سیستمی شده
  15. شناسه انبار (برای گمرکات اجرا شده)
  16. پروانه بهره برداری (شرکت های تولیدی)
  17. کاتالوگ بروشور
  18. پروانه صادراتی (در صورتیکه واردات در مقابل صادرات انجام شود)

همراهان سپاهان همراه درباره ما چه می‌گویند؟

خانم ناصری مدیرعامل شرکت راستین مهر آریا
بیشتر بخوانید
بسیار از عملکرد شرکت سپاهان همراه راضی هستم با همکاران بسیار خوب در واحدهای مختلف به ویژه واحد حمل خانم ذوالقدر بزرگوار و مدیریت محترم خانم جوانی و خانم حشمتی دوستانی که باهاشون در حال همکاری هستیم و مدیرعامل محترم جناب آقای روحانی بسیار سپاسگزارم بسیار به موقع حمل‌های ما رو انجام دادن به صورت اکسپرس ترخیص‌کالای ما رو انجام دادن سپاسگزارم امیدوارم که مدت‌ها بتونیم با هم ادامه همکاری داشته باشیم
آقای حسن لو
بیشتر بخوانید
اولین باری بود که با سپاهان همراه کار می‌کردم بسته‌هام سالم زودتر از اون چیزی که انتظار داشتم به دستم رسید و من کاملا راضی بودم و خوشحالم از این بابت که با شرکت شما آشنا شدم و امیدوارم همکاری‌های آینده خیلی بهتر بتونه باشه و انشاالله که بتونم همکاری بیشتری با شرکت شما داشته باشم.
آقای مرادی
بیشتر بخوانید
اینجانب حسن مرادی در زمینه لوازم جانبی موبایل فعالیت دارم، حدود ده سال است که با مجموعه بزرگ سپاهان همراه آشنایی و همکاری دارم. همکاری من با این مجموعه در زمینه حمل کالا از دبی و چین است. از مدیریت این مجموعه جناب آقای روحانی و همکاران محترمشون رضایت کامل دارم چون در شرایط سخت و دشوار همیشه در کنار مشتری و تلاش برای ارائه بهترین خدمات به مشتری هستند.
قبل
بعدی
4.4/5 - (24 امتیاز)