حمل دریایی از سراسر دنیا
یکی از راههای حمل و نقل بین المللی کالا از اقصی نقاط جهان، حمل بار دریایی است. میتوان کالاهایی با حجم زیاد و وزن بالا را با کمترین قیمت، نسبت به انواع حمل و نقل، از طریق کشتی و مسیر دریایی حمل نمود. حمل و نقل دریایی، در مقایسه با حمل و نقل هوایی به دلیل طولانی بودن مسیر پیمایش کشتی سرعت کمتری دارد. به همین خاطر حمل بار با کشتی به افرادی پیشنهاد میشود که برای دریافت کالا محدودیت زمانی ندارند و همچنین به دنبال کاهش هزینههای حمل و سایر هزینههای جاری خود نیز هستند.
زیرساختهای موجود حمل و نقل دریایی ایران باعث شده است تا بخش مهمی از تجارت ایران با کشورهای همسایه و جهان از طریق حمل با کشتی انجام شود. در اینجا علاوه بر توضیح ساده حمل بار با کشتی، به هزینهها، مدت زمان و روشهای مختلف حمل از طریق خطوط دریایی میپردازیم.
خدمات حمل و نقل دریایی سپاهان همراه
حمل و نقل دریایی، یکی از خدمات ویژه بازرگانی سپاهان همراه است. کادری مجرب و متخصص تمامی خدمات حمل دریایی را در این مجموعه، مطابق با نیاز مشتریان ارائه میدهد. حمل دریایی بینالمللی جزئی از زنجیره خدمات بازرگانی سپاهان همراه به صورت door to door میباشد.
این مجموعه با عقد قراردادهای بینالمللی همکاری با شرکتهای بزرگ حمل دریایی، توانایی ارائه سرویسهای حمل و نقل دریایی کالا را به مشتریان را دارد. حمل دریایی کالا از مرحله دریافت مجوزها تا پایان مسیر، تحت نظر متخصصان این مجموعه بوده و با بستهبندی استاندارد و در بهترین زمان ممکن انجام میپذیرد.
انواع روشهای حمل و نقل دریایی
- روش حمل و نقل دریایی مستقیم
- انواع روشهای حمل و نقل دریایی غیرمستقیم
- حمل دریایی به روش کراس استافینگ (Cross Stuffing)
- حمل دریایی به روش ترانس شیپمنت Transshipment
- حمل دریایی به روش چارترینگ
- حمل و نقل دریایی به روش ترکیبی (چند وجهی)
روش حمل و نقل دریایی مستقیم
در این روش پس از بارگیری کالا، کالا از بندر مبدأ بدون نیاز به تغییر کشتی و یا تغییر کانتینر تا بندر مقصد به صورت مستقیم حمل میشود. به این صورت که بارگیری محموله در کانتینر مدنظر در بندر مبدأ صورت میگیرد. در این روش حمل، مدت زمان حمل کمتر از سایر روشهای حمل دریایی مانند حمل غیرمستقیم است.
حمل به روش کراس استفینگ Cross Stuffing
این روش حمل معمولاً برای بنادری استفاده میشود که امکان ارسال کالا به صورت مستقیم به ایران را ندارند. کالا از کانتینری که در آن قرار داده شده خارج شده و در بندر واسطه به کانتینر دیگری منتقل میشود.
در این نوع حمل دریایی غیرمستقیم معمولا بندر واسطه، بندر جبل علی میباشد. همچنین این نوع حمل برای مواقعی که مشتری متقاضی تغییر اسناد بار باشد، به دلیل روش حمل، امکان صدور بارنامه مجدد نیز وجود دارد.
حمل دریایی به روش Transshipment
این روش حمل معمولاً برای بنادری که امکان حمل کالا به صورت مستقیم از بندر مبدأ تا بندر مقصد میسر نیست، استفاده میشود. در این نوع حمل، محموله به صورت کانتینری از کشتی اول تخلیه و در کشتی دوم بارگیری میشود. در این نوع حمل کانتینر و محموله آن ثابت است و تنها کشتی عوض میشود.
حمل و نقل به روش ترکیبی (چند وجهی)
حمل و نقل ترکیبی زمانی استفاده میشود که امکان حمل و ترانزیت کالا از مبداء تا مقصد تنها با یک وسیله حملکننده امکانپذیر نباشد. بنابراین در چنین شرایطی حمل یکپارچه کالا از مسیرهای مختلف حمل شامل دریایی، هوایی، زمینی و یا ریلی با استفاده از وسیلههای نقلیه مربوطه مانند هواپیما، کشتی، قطار و یا کامیون صورت میپذیرد. از مزایای این نوع حمل دریایی کاهش هزینه حمل، افزایش ایمنی کالا و … است. در این نوع روش مشتری و یا صاحب کالا با یک شرکت حملونقل یا یک فورواردر قرارداد منعقد کرده که این قرارداد، باعث کاهش مسئولیت مشتری و صاحب کالا میگردد.
حمل و نقل دریایی به روش چارترینگ
این روش حمل برای کالاهایی که فاقد بسته بوده و به صورت فله و یا حجیم حمل میشوند، استفاده میگردد.
کالاهایی مانند: شکر، گندم، میلگرد و…. که به این نوع کالاها Bulk Dry گفته میشود.
در این روش، حمل محموله از طریق کشتیهایی با قابلیت بارگیری زیاد، صورت میپذیرد. معمولاً صاحب کالا یا نماینده وی (شخص یا شرکتی که با استفاده از کارت بازرگانی خود اقدام به حمل کالا از چین مینماید)، درخواست اجاره کشتی و اطلاعات مربوط به چارتر کشتی را برای افرادی که در زمینه کرایه کشتی و یا Time Charter کشتی فعالیت دارند ارسال میکند. مالکان کشتی پس از بررسی اطلاعات دقیق بار و اسکله مبدأ و مقصد قراردادی تحت عنوان Fixture Note بین طرفین منعقد میشود.
استعلام قیمت حمل دریایی
همانطور که میدانید، یکی از روشهای پرطرفدار انتقال کالا در تجارت بینالمللی حمل دریایی است. زیرا هزینه این روش حمل به نسبت دیگر روشهای حمل مانند (هوایی و زمینی) مقرونبهصرفهتر است. با اینحال هزینه باربری با کشتی متاثر از عوامل گوناگونی است. برای استعلام قیمت حمل دریایی عواملی مانند:
- اسکله در کشور مبداء بارگیری
- اسکله در کشور مقصد ارسال کالا
- وزن و حجم کالا
- نرخ ارز
- بهای سوخت
- ترم حمل و میزان ترافیک مسیر
و … را باید در نظر گرفت.
در ادامه به جزئیات بیشتری در مورد این نوع حمل میپردازیم.
فاصله و مدت زمان حمل بار از چین به ایران
مدت زمان تقریبی حمل دریایی از چین به طور میانگین حداقل ۲۵ روز به طول میانجامد. لذا استفاده از این روش جهت حمل محمولاتی که بیشتر حجیم و وزین باشند، به صرفه بوده و برای حمل محمولات سبکتر بهتر است، از سرویسهای حمل هوایی از چین استفاده شود.
مدت زمان تقریبی حمل دریایی از چین به ایران از زمان حرکت کشتی بارگیری شده در چین تا رسیدن به مقصد به طور میانگین حداقل 25 روز و حداکثر 35 روز به طول میانجامد. لذا استفاده از این روش جهت حمل محمولاتی که بیشتر حجیم و وزین باشند، به صرفه بوده و برای حمل محمولات سبکتر بهتر است، از سرویسهای حمل هوایی از چین استفاده شود.
البته باید به سه مرحلهای که برای رسیدن بار در مقصد به دست شما باید با موفقیت سپری شوند هم اشارهای داشته باشیم. این سه مرحله هستند که ممکن است باعث کم و زیاد شدن زمان حمل دریایی شوند. سه مرحلهی حمل بار دریایی به شرح زیر هستند:
• فرایند قبل از بارگیری
• بارگیری و مدت زمان مسیر دریایی از تا رسیدن به مقصد
• تخلیه بار و شروع عملیات ترخیص
میانگین فاصله بین بنادر چین تا بنادر جنوبی ایران بین 9000 تا 10000 کیلومتر است، که اگر سرعت میانگین کشتیهای اقیانوسپیما را 14 گره دریایی در نظر بگیریم، رسیدن کشتی از چین به ایران زمانی بین 18 تا 25 روز به طول میانجامد. با این تفاسیر حمل بار با کشتی از چین به ایران در شرایط ایدهآل گزینه خوبی است.
خطوط حمل دریایی از چین به ایران
حمل و نقل دریایی در ایران به واسطه اتصال به آبهای آزاد از مقاصد مختلفی صورت میگیرد. شرکتها، تجار و بازرگانان ایرانی عمدتاً تمایل دارند کالاهای خود را از بنادر چین، توسط کشتی و حمل دریایی به بندر عباس و یا بندر شهید رجایی ارسال کنند. چرا که از منظر اقتصادی این روش ارزانترین راه حمل بار از چین میباشد. به این منظور میتوان از سرویسهای حمل کانتینری از چین به ایران، حمل خرده بار و همچنین حمل محمولات به صورت بالک (فله) که توسط خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران(IRISL)، کشتیرانی چین(COSCO)، کشتیرانی کرهجنوبی(HMM)، کشتیرانی تایوان(Ever Green)، کشتیرانی هنگ کنگ(OOCL) و … از بنادر زیر به سمت بندر عباس (گمرک شهید رجایی) در حال سرویسدهی هستند، استفاده نمود.
- حمل دریایی از شانگهای Shanghai
- حمل و نقل دریایی از تیانجین Tianjin
- حمل دریایی از دالیان Dalian
- حمل و نقل دریایی از کینگ دائو Qingdao
- حمل دریایی از نانجینگ Nanjing
- حمل و نقل دریایی از ژیامن Xiamen
- حمل دریایی از شنزن Shenzhen
- حمل و نقل دریایی از فوشان Foshan
- حمل دریایی از گوانجو Guangzhou
- حمل و نقل دریایی از هنگکنگ Hong Kong
حمل از دبی به ایران
حمل بار دریایی از دبی به ایران برای حجم زیادی از کالا (که میتواند بیشتر از ۱۵۰۰ کیلوگرم باشد) مقرونبهصرفه است که بدین ترتیب هزینه حمل برای تناژهای بالا، بسیار کاهش مییابد. بنابراین تعداد زیادی از تجار و بازرگانان که قصد واردات در حجم و اندازه زیاد دارند، برای حمل بارشان از حمل و نقل دریایی دبی به ایران استفاده میکنند.
حمل محمولههای تحریمی از طریق دبی به دو روش هوایی و دریایی انجام میشود. حال این سوال پیش میآید که در چه صورتی باید بار را به صورت دریایی و در چه صورتی به شکل حمل بار هوایی از دبی به ایران ارسال شود؟
حجم زیاد واردات از دبی به صورت هوایی نشاندهنده تمایل تجار به حمل هوایی از دبی در مقایسه با حمل دریایی از این کشور است.
اقتصادیترین راه برای حمل دریایی کالاهای الکترونیکی
ابتدا اندکی درباره انواع روشهای حمل دریایی، حمل هوایی و سپس نکات مربوط به این دو روش را خواهیم گفت. از این طریق میتوانید اقتصادیترین و مقرونبهصرفهترین راه جهت حمل کالاهای الکترونیکی خود مانند موبایل، دوربین مداربسته و دیگر تجهیزات را انتخاب کنید.
هر کالایی بسته به نوع، حجم و اندازه و نحوه بستهبندی، شرایط خاص خود را برای حمل و نقل دریایی و هوایی دارد. مثلاً کالاهایی مانند: گندم، آرد، شکر، پنبه، غلات، املاح معدنی، سیمان و … به صورت فله در حجم بالا و بدون هیچ گونه بستهبندی وارد کشتی میشوند و همین امر در نحوه ارسال آنها تاثیرگذار است. معمولاً برای این دسته از محصولات به دلیل دو ویژگی حجم بالا و عدم بستهبندی، حمل دریایی کالا به روش اجاره یا چارترینگ کشتی صورت میگیرد. در حمل بار با کشتی، برخی کالاها نظیر انواع گوشت، نیز امکانات ویژه ای نظیر کانتینر یخچالی مورد استفاده قرار میگیرد تا فاسد نشوند.
صرفنظر از نوع کالا و حجم آن، گاهی روش های ارسال، بسته به مبدا و مقصد متفاوت است. مثلاً ارسال کالا به صورت مستقیم به بنادر ایران از مبدا برخی از بنادر دنیا امکانپذیر نیست. به همین دلیل برخی از کانتینرها در بندر دیگری کشتی به کشتی یا اصطلاحاً cross stuffing میشوند. معمولاً این امر برای کالاهای وارداتی به ایران در بندر جبلعلی دبی صورت میگیرد. راهکار تخلیه و بارگیری مجدد یا اصطلاحاً Transshipment نیز مربوط به واردات کالا از برخی بنادر است که امکان حمل و نقل دریایی کالا از آنجا، به صورت مستقیم وجود ندارد.
محاسبه هزینه حمل دریایی
هزینه حمل بار با کشتی به عوامل مختلفی بستگی دارد. مبدا بارگیری تاثیر قابل توجهی روی کرایه حمل بار با کشتی دارد. این مسئله شاید به صورت مستقیم ربطی به فاصله مبدا و مقصد نداشته باشد. در برخی بنادر به خاطر زیرساختها و حجم نقل و انتقال ممکن است قیمت بارگیری کمتر یا بیشتر باشد. پس از آن نوبت به مقصد کالا میرسد. اینجا نیز ممکن است تفاوتی در نرخ ایجاد کند که به احتمال زیاد ربط به فاصله داشته باشد. البته ممکن است به عنوان مثال فرضی از چین تا دبی ارزانتر باشد تا از چین تا بندرعباس! اینها نکاتی است که باید در نظر داشته باشید.
علاوه بر اینها حجم بار و نوع کانتینر شما نیز بر روی هزینه حمل بار با کشتی تاثیر دارد. معمولا بارها به صورت FCL و LCL فرستاده میشود. نوع کانتینر نیز روی نرخ حمل تاثیر دارد. کانتینرها با توجه به ابعاد و نوع به چند دسته تقسیم میشود.
- حجم کانتینر: 10 فوت، 20 فوت، 40 فوت و 40 فوت «های کیوب» برخی از ابعاد استاندارد کانتینر هستند.
- نوع کانتینر: علاوه بر کانتینر کالای خشک و کانتینر یخچالی انواع دیگر پهلو باز، روباز، عایق بندیشده، تهویهدار، حرارتی، مخزندار و … نیز قابل استفاده است.
با توجه به توضیحات مطرح شده حتما آگاه شدهاید که نرخ و کرایه حمل بار با کشتی چیزی نیست که با یک جستوجوی ساده در گوگل قابل کشف باشد. برای استعلام نرخ و قیمت حمل دریایی بهتر است کارشناسان متخصص این حوزه تماس بگیرید. شما میتوانید از مشاوره رایگان سپاهان همراه بهرهمند شوید و هزینه حمل بار با کشتی به ایران را استعلام کنید.
حمل دریایی از ترکیه و اروپا به ایران
در سراسر اروپا بنادر بسیار مهمی وجود دارد. چه در دریای شمال و اقیانوس اطلس و چه در دریای مدیترانه. هر کدام از این بنادر میتوانند مبدا واراتی یا مقصد صادراتی برای ایرانیان باشند. ترکیه نیز اهمیت بالاتری برای ایرانیان دارد. بنادر ترکیه در چهار دریای اطرافش از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
- دریای سیاه: بندرهای هوپا، سامسون، ترابوزان و زونگولداک
- دریای مدیترانه: اسکندرون، آنتالیا و مرسین
- دریای مرمره و اژه: ازمیر، استانبول، ازمیت و جملیک
گفته میشود که ناوگان دریایی ترکیه از بیش از نیم میلیون کشتی تشکیل شده است که با حدود هفت هزار کیلومتر مرز آبی ممکن شده است. حمل کالاها از مناطق مختلف اروپا و ترکیه در همکاری با شرکتهای بینالمللی کشتیرانی انجام میشود. برای اطلاعات بیشتر میتوانید با مشاوران ما تماس بگیرید.
گروپاژ در حمل و نقل دریایی
در حمل دریایی کالا، روش دیگری جهت حمل کالاهای بازرگانان به صورت اشتراکی نیز وجود دارد. هر گاه کانتینر حمل کالا تنها در اختیار شما نباشد و بار شما و دیگران به صورت مشترک در یک کانتینر حمل شود، اصطلاحاً حمل به صورت گروپاژ صورت گرفته است.
حمل گروپاژ برای کالاهایی مانند: موبایل و دوربین مداربسته و دیگر تجهیزات الکترونیکی که معمولاً حجم کالا کمتر از فضای یک کانتینر است، اقتصادی و بهصرفه است و هزینههای حمل را به دلیل سرشکن شدن پایین میآورد.
شرکت سپاهان همراه بیش از ۲۰ سال سابقه در زمینه واردات و صادرات کالا از نقاط مختلف دنیا دارد. این مجموعه انواع خدمات بازرگانی نظیر واردات کالا از چین، واردات کالا از دبی، ترخیص کالا، خدمات انبارداری و خدمات door-to-door را به مشتریان خود ارائه میدهد. سپاهان همراه با دارا بودن دفاتر اختصاصی در گوانگجو و دبی، با ارسال کانتینرهای استاندارد به انبار محل کالای شما و حمل کانتینر تا ایران اقدام می کند.
با توجه به اینکه شرکت سپاهان همراه در هفته حداقل ۷ کانتینر را از چین به سوی ایران میفرستد، این امکان برای مشتریان وجود دارد که بارهای کم حجم خود را در قالب گروپاژ دریایی به ایران ارسال کنند.
سوالات متداول
هزینه حمل دریایی چقدر است؟
این نوع از حمل هوایی بسیار ارزانتر است. البته نرخ حمل دریایی به سه عامل بندر مبدا، بندر مقصد و نوع کانتینر (حجم و وزن بار) تاثیر دارد. برای اطلاع دقیق باید با کارشناسان تماس بگیرید.
برای حمل دریایی باید از چه کانتینرهایی استفاده کرد؟
بسته به حجم بارتان میتوانید فول کانتینر یا LCL را انتخاب کنید. برای بارهای خاص نیز میتوان از کانتینرهای حرارتی یا یخچالدار یا روباز و امثال آن استفاده کرد.
از چه کشورهایی بار را میتوان به صورت دریایی ارسال کرد؟
بار دریایی از کشورهای آسیایی مثل چین و دبی به صورت مداوم وارد میشود. کشورهای دیگر اروپایی، اقیانوسیه، آفریقا و آمریکا نیز از مبادی واردات دریایی به ایران هستند.
بار دریایی چقدر طول میکشد به مقصد برسد؟
بین یک ماه تا 3 ماه ممکن است ارسال بار از طریق خطوط دریایی زمان ببرد.
سلام
است شما حمل دریایی به کشور افریقایی جنوبی دارید؟
البته به صورت گروپاژ
ممنون
سلام
لطفا جزییات ارسال بار دریایی مانند (نوع کالا، حجم کالا، پورت مقصد و… ) را لطف کنید برای ما از طریق ایمیل ارسال کنید یا با شماره ۰۲۱۶۲۰۱۵۲۴۷ تماس حاصل فرمایید
سلام ممنون از مطلب خوبتون راجع به حمل هوایی
چجوری میتونیم استعلام قیمت حمل دریایی را بگیریم ؟
سلام
شما میتوانید اطلاعات بار خود را در صفحه استعلام قیمت وارد کنید و یا با شماره 02162015247 تماس بگیرید.
سلام
من برای اینکه هزینه بار لوازم جانبیم که از چین تا ایران میخوام با حمل و نقل دریایی بیاد رو چگونه باید حساب کنم؟
میخوام بببینم حمل دریایی بصرفه تره یا هوایی
سلام
شما میتوانید اطلاعات بار خود را در صفحه استعلام قیمت وارد کنید و یا با شماره 02162015247 تماس بگیرید.
سلام از زمان تحویل بار به کارگو چین تا تحویل درب انبار ما برای لوازم جانبی چقدر زمان میبرد ؟ و به بنده گفتن ۵ ماه زمان میبرد درست است البته دریایی؟ ممنون میشم پاسخ دهید
سلام
برای حمل دریایی از چین به ایران ۲ لاین فست(سریع) و معمولی وجود دارد. که لاین نرمال بین ۳ تا ۴ ماه زمان میبرد و در لاین سریع (محدود در نوع کالا) حدودا ۶۰ روز زمان طول میکشد.
لطفا بفرماییدفاصله زمانی چین تا دبی معمولا چند روز طول می کشه
سلام
زمان ارسال بار بصورت دریایی ۳۰ -۴۰ روز کاری و بصورت هوایی ۷ – ۱۰ روز کاری