جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

صادرات زعفران در ۴ مرحله (+۶ نکته مهم)

صادرات زعفران (گل زعفران)

برای مشاوره با شماره زیر تماس بگیرید

صادرات زعفران(saffron export) در بازارهای جهانی یکی از کسب‌وکارهای پرسود و مناسب برای ایران است. زعفران ادویه‌ا‌ی گران‌قیمتی است که در بازارهای جهانی به فروش می‌رسد و ایران اولین و بهترین صادرکننده زعفران در جهان به شمار می‌آید. بیشترین زمین‌هایی که به کشت زعفران تعلق دارند در استان خراسان هستند. بسیاری از خانواده‌های ساکن خراسان به کاشت زعفران مشغول‌اند و درآمد خود را از این راه کسب می‌کنند و زندگی خود را می‌چرخانند. اگر به صادرات علاقه‌مندید و نمی‌دانید چکار باید کرد بهتر است نگاهی به مقاله «چگونه صادرات را شروع کنیم؟» بیاندازید.

برای صادرات زعفران، فرم زیر را پر کنید!

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

4 مرحله برای صادرات زعفران

برای ورود به بازار صادرات این محصول، آشنایی کامل باید با مراحل صادرات زعفران و چگونگی صادرات آن ضروری است. در این بخش از مطلب به مراحلی که باید برای صادرات این محصول طی کنید پرداختیم. اگر در زمینه کشت زعفران فعالیت دارید یا می‌خواهید در حوزه صادرات انواع زعفران فعالیت داشته باشید به نکات زیر توجه کنید:

۱. بررسی نیاز بازار مقصد به خرید زعفران

ابتدابه‌ساکن باید نیاز جهانی برای خرید زعفران را با جمع‌آوری اطلاعات، داده‌ها، ارقام و اعداد که در منابع خارجی درباره صادرات و واردات و حجم خریدوفروش انواع زعفران در بازارهای بین‌المللی منتشر شده است ارزیابی و بررسی کنید. با طی‌کردن این مراحل می‌توانید مشخص کنید که کدام بازار، پرتقاضا است و برای شما بهتر است که صادرات زعفران را به کدام کشورها انجام دهید. توجه داشته باشید اگر درک مناسبی از بازار زعفران در جهان نداشته باشید، تلاش‌های شما برای صادرکردن زعفران به یک کشور خارجی بی‌نتیجه خواهد بود؛ اما اگر بر اساس داده‌ها و اطلاعاتی که از نیاز بازارهای بین‌المللی درک مناسبی از نیاز به زعفران پیدا کنید، کشور یا کشورهای هدفی را برای صادرات زعفران را انتخاب می‌کنید که بهترین مقصد برای فروش زعفران خواهند بود که باعث بالارفتن سود و رونق گرفتن کسب‌وکار شما می‌شود.

قبل از صادرات  این کالا به کشورهای خارجی باید بدانید که درهای بازار کدام کشورها به روی محصولات زعفران ایرانی باز است. اهمیت ارزیابی نیاز بازار جهانی به خرید زعفران در اینجا مشخص می‌شود؛ چرا که شما در حین ارزیابی با مسئلة تحریم، مسائل اقتصادی، تأمین ارز و قوانین گمرکی در کشور مبدأ و کشور مقصد مواجه می‌شوید که اگر ارزیابی نکرده بودید، نمی‌توانستید اقدامات لازم را در رفع موانع برای صادرات زعفران انجام دهید.

۲. تهیه زعفران مرغوب با بسته‌بندی استاندارد و شکیل

مراحل صادرات زعفران

پس از گذراندن مرحله نخست صادرات زعفران و کسب تمام اطلاعات موردنیاز، باید بهترین و مرغوب‌ترین زعفران کشور را برای صادرات تهیه کنید. در حال حاضر استان خراسان علاوه بر اینکه بیشترین میزان تولید زعفران را در کشور دارد، باکیفیت‌ترین نوع زعفران نیز در شهرستان قائنات واقع در این استان کشت می‌شود.

انواع مختلفی از زعفران وجود دارد و تمامی بازرگانانی که تصمیم دارند در حوزه صادرات زعفران فعالیت کنند، باید ارقام، اعداد و اطلاعات مختلف زعفران‌ها و تفاوت آنها را به‌درستی بررسی کنند تا در نهایت بتوانند تصمیم درستی برای صادرات این محصول گرفته و بهترین نوع زعفران را برای صادرات باتوجه‌به نیازهای بازار انتخاب کنند.

یکی از مراحل مهم و اصلی صادرات زعفران، درنظرگرفتن یک بسته‌بندی استاندارد و زیبا برای زعفران است. فرض کنیم شما بهترین زعفران بازار را تهیه کرده‌اید، بازار هدف را هم به‌درستی تعیین کرده‌اید و حالا تصمیم دارید زعفران را صادر کنید.
حرکت عاقلانه این است که بهترین و زیباترین بسته‌بندی ممکن را برای زعفران صادراتی خود انتخاب کنید و هزینه مشخصی برای سفارش جعبه‌های بسته‌بندی آن در نظر بگیرید و کنار بگذارید. برای این منظور می‌توانید شرکت‌های چاپ بسته‌بندی‌های صادراتی کمک بگیرید.

۳. اخذ مجوزها و مدارک لازم برای صادرات زعفران

آماده‌کردن مدارک لازم برای صادرات یکی از مهم‌ترین مراحل صادرات زعفران است. صادرات زعفران هم مثل دیگر کالاها نیازمند یک سری مجوز است که باتوجه‌به اینکه زعفران یک ماده غذایی محسوب می‌شود، مجوزها و مدارک موردنیاز برای صادرات زعفران، تا حدودی با کالاهای دیگر فرق دارد.

صادرکننده باید در مرحله اول اقدام به دریافت گواهی استاندارد و گواهی بهداشت از مراجع مربوطه کند. کارت بازرگانی یکی از مهم‌ترین مدارکی است که صادرکننده باید داشته باشد. معمولاً شرکت صادرات زعفران با ارائه کارت شرکت و اعزام یک فرد به‌عنوان نماینده صادرات به همراه وکالت‌نامه یا معرفی‌نامه، کارت بازرگانی را اخذ می‌کنند. در نهایت نماینده شرکت به گمرک مراجعه می‌کند و مراحل کار صادرات را انجام می‌دهد و پیگیری می‌کند. مراحلی که باید برای صادرات بگذرانید به شرح زیر هستند:

۴. ثبت کالا در گمرک

بعد از انجام مراحل بالا و ارائه مدارک ذکر شده، می‌توانید زعفران را به کشور مقصد موردنظر خود صادر کنید.

شما سپس باید محموله‌های مدنظرتان را در گمرک ثبت کنید. ارائه تمام مدارکی که بالاتر به آن اشاره کردیم، برای صادرات زعفران الزامی هستند. محصولات شما در گمرک ثبت می‌شوند و فرم‌های مربوط به صادرات اظهارنامه گمرکی صادراتی باید تکمیل شوند. فرم مخصوص صادرات انواع زعفران در گمرک شامل جزئیات کامل درباره محصول است و این فرم باید بادقت کامل شده و به مسئول مربوطه تحویل داده شود. پس از اینکه کارهای گمرکی انجام شد، محموله‌ای که تحویل داده‌اید با مشخصاتی که در فرم نوشته‌اید کنترل می‌شود و صحت آن تأیید می‌شود.

نکات صادرات زعفران

تعدادی از نکات تکمیلی صادرات این محصول را در اینجا آورده‌ایم:

حمل‌ونقل برای صادرات زعفران

صادرات زعفران را می‌توانید به 3 طریق دریایی، هوایی و زمینی انجام دهید که انتخاب هر یک از این راه‌های حمل و نقل بین‌المللی با توافق دو طرف معامله صورت می‌گیرد، اما نکته قابل‌توجه دراین‌خصوص، بیمه کردن کالا است؛ چرا که امکان واردآمدن خسارت به محموله وجود دارد و ممکن است شما در صورت بیمه نکردن کالای صادراتی ضرر زیادی ببینید.

مدارک و مجوزهای صادرات زعفران

علاوه بر کارت بازرگانی باید مجوزهای لازم برای صادرات را کسب کنید. قبل از اینکه سرمایه خود را به خرید زعفران اختصاص دهید، درباره مراحل اخذ مجوزها و گواهی‌نامه‌های استاندارد به طور کامل تحقیق کنید.

قوانین و مقررات صادرات زعفران

برای صادرات انواع زعفران، از قوانین و مقررات صادرات در کشور مبدأ و کشور مقصد اطلاعات کافی به دست آورید.

بازاریابی برای صادرات زعفران

برای حضور در بازارهای جهانی برای فروش زعفران به روش‌های قوی بازاریابی بین‌المللی نیاز دارید. اگر در قالب شرکت فعالیت می‌کنید یک تیم کارشناسی شده بازاریابی و فروش فراهم کنید تا بتوانید برای مذاکرات بین‌المللی آماده باشید.

نمونه محصول زعفران

اکثریت مشتریان خارجی از فروشنده زعفران نمونه محصول را تقاضا می‌کنند. باید تلاش کنید بهترین و مرغوب‌ترین زعفران را به‌عنوان نمونه به مشتری خارجی ارائه کنید. چیزی که بیشتر از همه اهمیت دارد این است که چنانچه نمونه محصولتان پذیرفته شد، نمونه زعفرانی که به‌عنوان نمونه ارائه می‌کنید، با زعفرانی که به‌عنوان محصول نهایی صادر می‌کنید کاملاً یکسان باشند؛ در غیر این صورت منطقی است که مشتری خارجی خود را از دست بدهید و دیگر رغبتی به کار با شما نداشته باشند، و درعین‌حال تبلیغ منفی برایتان می‌شود.

مراحل قانونی صادرات زعفران

انجام مراحل قانونی صادرات زعفران، عقد قراردادهای گمرکی، خدمات، بیمه و حمل و نقل بین‌المللی بسیار حائز اهمیت هستند و نیاز به توجه کامل شما دارند. چنانچه زمینه انجام مراحل قانونی صادرات زعفران تجربه کافی ندارید، حتماً سعی کنید با یک کارشناس بازرگانی مشورت کنید.

زعفران به کشورهایی بیشتر صادر می‌شود؟

ایران بزرگ‌ترین تولیدکننده زعفران جهان است و زعفران خود را به 5 قاره و بیش از 47 کشور مختلف صادر می‌کند. سهم واردات بعضی از کشورها به نسبت مابقی آن‌ها بیشتر است و دلیل اصلی این واردات بیشتر هم این است که این کشورها زعفران صادراتی ایران را خریداری می‌کنند و با بسته‌بندی مجدد، همان زعفران‌ها را صادر می‌کنند. در حال حاضر اسپانیا و امارات به‌عنوان بزرگ‌ترین خریداران زعفران ایرانی در جهان به‌حساب می‌آیند و مقادیر قابل‌توجهی از زعفران به طور فله‌ای در بسته‌بندی‌های 500 گرمی و 1 کیلوگرمی به این دو کشور صادر می‌شود.

زعفران ایران به کشورهایی همچون آمریکا، هلند، ترکیه، فنلاند، کویت، قطر، امارات، عمان، ژاپن، هنگ‌کنگ، سنگاپور، هند، سوئیس، نروژ، ایتالیا، آلمان، فرانسه و چند کشور دیگر صادر می‌شود.

نکته جالب اینجاست که با اینکه اسپانیا سهم بسیار کمی در تولید زعفران دارد اما زعفرانی که به نام این کشور فروخته می‌شود و در واقع همان زعفرانی فله‌ای وارداتی از ایران است، شناخته‌شده‌تر از زعفران ایران است.

صادرات زعفران به اسپانیا

پرچم اسپانیا

اسپانیا زعفران فله ایران را به قیمت خیلی پایین‌تر در بسته‌بندی‌های 500 گرمی تا 1 کیلوگرمی خریداری می‌کند و سپس همان زعفران‌ها را به در بسته‌‌های کوچک‌تر بسته‌بندی استاندارد کرده و به کشورهای اروپایی ارسال می‌کند. هرساله سود فراوانی از این طریق عاید تاجران اسپانیایی می‌شود.

صادرات زعفران به ترکیه

ترکیه یکی از کشورهای همسایه ایران است و صادرات به ترکیه از رایج‌ترین فعالیت‌های تجاری است. یکی از مزیت‌های اصلی انتخاب ترکیه به‌عنوان کشور مقصد صادرات زعفران این است که این کشور عضو اتحادیه اروپا است و علاوه بر این، برای ورود به ترکیه نیازی به ویزا ندارید؛ بنابراین یکی از کشورهای هدف برای صادرات زعفران، ترکیه است.

البته مصرف زعفران در بین مردم ترکیه آن‌چنان مرسوم نیست، اما در رستوران‌های ترکی، هندی، عربی و ایرانی این کشور زعفران سرو می‌شود و از زعفران زیاد استفاده می‌کنند.

بازارِ مصرف زعفران این کشور، بیشتر برای توریست‌هایی که از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس برای گردش به ترکیه می‌روند و زعفران خریداری می‌کنند به وجود آورده است.

یکی دیگر از موارد مصرفی ترکیه از زعفران، صادرات دوباره آن کشورهای اروپایی است.

قیمت فروش زعفران در ترکیه به دلار است. در ترکیه برای خرید زعفران به بسته‌بندی زعفران بیشتر توجه می‌کنند. اخذ مجوز واردات زعفران به کشور ترکیه، علاوه بر گواهی بهداشت، نیاز به مجوز COC و گواهینامة CE هم دارد.

یکی از بازارهای قدیمی کشور ترکیه کاپالی چارشی است که زرشک، زعفران و چای ایرانی در آن مبادله می‌شود.

صادرات زعفران به امارات

یکی از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس که در همسایگی ایران قرار دارد امارات است که صادرات به امارات یکی از بیزینس‌هایی است که سود خوبی به‌همراه دارد یکی از کالاهایی که خریدوفروش خوبی در این کشور صورت می‌گیرد، زعفران است.

عموم مردمی که در دبی زندگی می‌کنند از وضعیت مالی و معیشتی مناسبی برخوردارند. به همین دلیل امارات یکی از کشورهای مقصد صادرات زعفران است.

امارات سه بازار اصلی دارد که خریدوفروش زعفران در آن‌ها انجام می‌شود:

  • بازار مرشد
  • بازار کرامه
  • بازار دیره

برای اطلاعات بیشتر در مورد صادرات زعفران به دبی، روی لینک کلیک کنید.

صادرات زعفران به عمان

زعفران صادراتی به عمان در صنایع دارویی و بهداشتی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

در واقع عمان و مردم عمان بیشتر از همه چیز به آنتی‌اکسیدان‌های موجود در زعفران توجه دارند. به همین سبب، کیفیت زعفران برای آن‌ها در درجه اول اهمیت قرار دارد.

واحد ارزی مبادله‌ی عمان برای خرید و فروش در این کشور ریال است که ارزش ریال عمان از دلار نیز بالاتر است.

در عمان برای تهیه غذا هم از زعفران استفاده‌های بسیاری می‌کنند. به‌عنوان‌مثال دسر مسقطی که مصرف بالایی هم در عمان دارد با زعفران تهیه می‌شود.

صادرات زعفران به عراق

مردم عراق همچون مردم کشور خودمان بیشتر به دلیل رنگ و بوی بی‌نظیر زعفران طرف‌دارش هستند. فاصله عراق با ایران نسبت به سایر کشورها بسیار کمتر است. ایران و عراق و مرز زمینی گسترده‌ای دارند که گمرک‌های متعددی را در خود جای داده است.

قیمت فروش زعفران در عراق به دلار است و شهرهایی که بیشتر از همه از زعفران استفاده می‌کنند شامل بغداد، نجف کربلا و کردستان عراق هستند.

اگر تصمیم گرفته‌اید که زعفران خود را به کشور عراق صادر کنید، خوب است بدانید که در ماه‌های محرم و صفر یا به طور کلی مراسم‌های مذهبی، این کشور مصرف زعفران گسترده‌تری دارد. برای صادرات زعفران به عراق علاوه بر گواهی بهداشت برای ورود زعفران به این کشور نیاز به گواهی تطبیق کالا با استانداردهای کشور عراق نیز دارید.

توجه داشته باشید که مدارکی که برای ورود زعفران به کشور عراق نیاز است باید هم به زبان عربی و هم به زبان انگلیسی ترجمه شده باشند. علاوه بر این، تاییدیه‌ی شرکت SGS نیز مورد نیاز است.

برای ورود به بازار صادرات زعفران عراق به این خاطر که وضعیت مالی و معیشتی در شهرهای مختلف عراق متفاوت است، باید شناخت مناسب و خوبی از شهرهای مختلف عراق داشته باشید. به‌عنوان‌مثال، بعضی از شهرهای عراق بازار خوبی برای زعفران دارند اما وضعیت مالی مردم چندان خوب نیست و بنابراین بیشتر به صرفه اقتصادی زعفران توجه می‌کنند؛ اما بر خلاف آن‌ها در کردستان عراق توجه ویژه‌ای به کیفیت زعفران دارند.

آمار تجارت جهانی زعفران

میزان تجارت جهانی زعفران بیشتر از ۸ میلیارد دلار در سال برآورد شده است که سهم ایران از این میزان بیشتر از 44 درصد است. باوجوداینکه درآمد ارزی حاصل از صادرات این محصول بسیار بالاست اما می‌توان با بسته‌بندی‌های مطلوب و صادرات زعفران و بسته‌بندی‌های مثقالی و گرمی این سود را چندین برابر کرد و درآمد بیشتری برای کشور به ارمغان آورد. شایان‌ذکر است که در چند سال گذشته بعضی از برندهای ایرانی در زمینة بسته‌بندیِ زیبا و استاندارد زعفران و صادرات آن اقداماتی را انجام داده‌اند که سبب بیشتر و بیشتر شناخته شدن زعفران ایران در بازارهای جهان شده است، اما بااین‌وجود صنعت بسته‌بندی زعفران در ایران مسیری طولانی در پیش رو دارد و دولت و صادرکنندگان باید در زمینة بسته‌بندی استاندارد و ممنوع کردنم صادرات فله‌ای زعفران اقدامات لازمه را انجام دهند.

صادرات فله زعفران در سال‌های اخیر موجب مشکلات فراوانی شده است. صادرات فله‌ای زعفران باعث شده تا کشورهای دیگر مانند اسپانیا، زعفران ایرانی را با قیمت‌های بسیار پایینی خریداری کنند و بعد از بسته‌بندی استاندارد و شکیل، از دوباره آن‌ها را به کشورهای دیگر صادر کنند و به فروش برسانند. به‌عنوان‌مثال کشور اسپانیا با این کار توانسته در رده دوم صادرات زعفران جهان قرار گیرد.

وظایف شرکت صادرات زعفران

زعفران یکی از ادویه‌های طعم‌دهنده غذا و نوشیدنیِ پرطرف‌دار جهان و به‌خصوص ایران که سرآشپزهای معروف در سراسر جهان از آن در دستور غذاهای خود استفاده می‌کنند. تقاضای خرید زعفران از ایران در بازارهای بین‌المللی بسیار بالاست. شرکت‌های صادرات زعفران شرکت‌هایی معتبر و متمرکزی هستند که روند صادرات زعفران را تسهیل می‌کنند. شرکت صادرات زعفران امکاناتی را فراهم می‌کند تا زعفران‌های برداشت شده از زمین، به طور مناسب بسته‌بندی شده و برای صادرات آماده شوند. شرکت صادرات زعفران همچنین با درنظرگرفتن نیازهای مشتری‌های خارجی به خرید زعفران، استراتژی قیمت‌گذاری صحیح و روش‌های بازاریابی بین‌المللی را اجرا می‌کند و در نهایت، مراحل صادرات زعفران را طی می‌کند. شرکت‌های بازرگانی که در حوزه صادرات ادویه، سبزیجات و میوه‌ها فعالیت می‌کنند می‌توانند در حوزة صادرات زعفران هم موفق شوند.

3.7/5 - (4 امتیاز)