سپاهان همراه با 26 سال سابقه درخشان در حوزه واردات و صادرات، به عنوان یکی از معتبرترین شرکتها در این حوزه شناخته میشود. این شرکت با ارائه خدمات پرداخت ریالی، فرآیندهای مالی را برای مشتریان خود سادهتر و مطمئنتر میسازد. علاوه بر این، امکان بازرسی کالا توسط کارشناسان مجرب و باتجربه، تضمین کیفیت و اصالت کالاها را فراهم میآورد.
ترخیص کالا از گمرکات ایران یک فرایند حیاتی است که به کارشناسی و تخصص در زمینه تجارت بینالملل و قوانین گمرکی نیاز دارد. باتوجهبه تنوع و پیچیدگی قوانین گمرکی، این مجموعه بزرگ بازرگانی باتجربه و دانش کافی در این حوزه، بهعنوان نماینده شما در فرایند ترخیص کالا عمل میکند. سپاهان همراه با جمعآوری و تهیه مدارک لازم، تنظیم اظهارنامه و هماهنگی با مقامات گمرکی در جهت ترخیص کالاهای شما فعالیت میکند و بهعنوان مشاور شما، در انتخاب بهترین روشهای حملونقل، بررسی و تأیید صحت اطلاعات کالا و ارائه راهکارهایی برای حل مشکلات ممکن در فرایند ترخیص کالا ارائه میدهد. البته لازم به ذکر است که هزینههای مربوط به خدمات این مجموعه بزرگ ممکن است در ترازنامه مالی شما تأثیر داشته باشد. بااینحال، قبل از انتخاب این مجموعه، توصیه میشود تحقیقات لازم را انجام دهید.
تعرفه گمرکی ترخیص کالا بر اساس دستهبندیهای گمرکی و تعرفهنامه گمرکی هر کشور تعیین میشود. در ایران نیز، تعرفه گمرکی بر اساس ضوابط گمرکی ایران تعیین میشود که توسط سازمان گمرک ایران ارائه شده است. تعرفهنامه گمرکی ایران شامل لیستی از کالاها است که بر اساس کد گمرکی و نام کالا دستهبندی شدهاند. هر کد گمرکی به یک یا چند نرخ گمرکی مرتبط است. این نرخها بر اساس مقداری که برای کالا تعیین میشود، اعمال میشوند.
مقادیر معمولاً بر اساس وزن، حجم، عدد یا ارزش کالا محاسبه میشوند. برای دسترسی به تعرفه گمرکی ایران و مشاهده نرخها، میتوانید به سایت رسمی سازمان گمرک ایران مراجعه کنید. در این سایت، تعرفهنامه گمرکی بهصورت الکترونیکی قابلدسترسی است و میتوانید با جستجو بر اساس کد گمرکی یا نام کالا، مربوطه را پیدا کنید. همچنین، شرکتهای بازرگانی و مشاوران گمرکی نیز در تعیین تعرفههای گمرکی و فرایند ترخیص کالا میتوانند به شما کمک کنند. آنها با تجربهای که در زمینه تجارت بینالملل و قوانین گمرکی دارند، میتوانند به شما اطلاعات و راهنماییهای لازم را در این زمینه ارائه دهند.
در همه کشورها واردات کالا یک فعالیت مهم و ظریف اقتصادی محسوب میشود که تاجران و بازرگانان باتجربه با آن بهخوبی شناخت دارند. اگر واردکنندگان با روند ترخیص انواع کالاها از گمرک آشنا نباشند احتمال اینکه کالای وارد شده از سوی وی قاچاق محسوب شود وجود دارد؛ لذا بهتر است که پیش از انجام هر کاری از جزئیات واردات کالا و روند ترخیص آن و مدارک موردنیاز جهت ترخیص آگاهی حاصل شود. به طور کلی روند ترخیص کالا از گمرکات کشور بهصورت مقابل تقسیمبندی میشوند:
یکی از مراحل اجباری ترخیص کالا از گمرک تعیین مسیر گمرکی است. پس از ثبت محموله و دریافت شماره کوتاژ یا اظهارنامه باید در سامانه EPL درخواست ملاقات کنید تا مسیر خروجی کالا مشخص شود. انواع مسیرهای گمرکی عبارتاند از مسیر سبز، زرد و قرمز.
1. مسیر سبز گمرکی:
مسیر سبز گمرکی یک مفهوم است که در زمینه ترخیص کالا در گمرکات استفاده میشود. این مفهوم به تعامل سریعتر و سادهتر بین شرکتهای بازرگانی و مقامات گمرکی اشاره دارد. مسیر سبز گمرکی به معنای اخذ مجوزها و مدارک لازم برای ترخیص کالا بهصورت سریع و بدون مشکل در گمرکات است. بهطورکلی، این مفهوم به میزان کاهش زمان و هزینههای مربوط به ترخیص کالا، تسهیل در انجام مراحل ترخیص و کاهش دستورات اضافی گمرکی اشاره دارد.
برای استفاده از مسیر سبز گمرکی، شرکتهای بازرگانی باید دارای شرایطی مانند استفاده از سیستمهای الکترونیکی برای ترخیص کالا، داشتن رتبهبندی مناسب از سوی گمرک، رعایت قوانین و مقررات گمرکی و همچنین عدم وقوع تخلفات گمرکی باشند. مسیر سبز گمرکی از طریق ارتباط مستقیم و همکاری میان شرکتهای بازرگانی و مقامات گمرکی برقرار میشود. این همکاری میتواند شامل تعامل الکترونیکی، ارائه اطلاعات صحیح و کامل در مورد کالا، هماهنگی در زمینه ترتیبدهی و مدیریت مدارک و هر گونه موضوع دیگری که ممکن است برای ترخیص کالا موردنیاز باشد، باشد.
2. مسیر زرد گمرکی
مسیر زرد گمرکی یک مفهوم دیگر در زمینه ترخیص کالا در گمرکات است. این مفهوم به بررسی دقیقتر و کنترل بیشتر کالاها توسط مقامات گمرکی اشاره دارد. مسیر زرد گمرکی به معنای اخذ مجوزها و مدارک لازم برای ترخیص کالا با بررسی دقیقتر و کنترلهای بیشتر از سوی مقامات گمرکی است. این مفهوم به میزان کنترل و بررسی دقیقتر اطلاعات کالا، ارزشگذاری صحیح، تطابق با قوانین گمرکی و همچنین انجام تحقیقات و بازرسیهای فنی در مورد کالاها اشاره دارد. برای استفاده از مسیر زرد گمرکی، شرکتهای بازرگانی باید تمام مدارک و مجوزهای لازم را بهصورت کامل و صحیح تهیه کرده و به مقامات گمرکی ارائه دهند.
همچنین، برای ترخیص کالا در این مسیر، ممکن است نیاز به ارائه اطلاعات اضافی، مستندات تکمیلی و هماهنگی بیشتر با مقامات گمرکی وجود داشته باشد. مسیر زرد گمرکی بهمنظور افزایش کنترل، جلوگیری از قاچاق کالا و محافظت از منافع ملی و اقتصادی استفاده میشود. این مسیر میتواند زمان ترخیص را افزایش دهد و هزینههای مربوط به ترخیص کالا را نیز افزایش دهد. اما در عوض، به مقامات گمرکی امکان میدهد تا به طور دقیقتر از کالاها مطلع شوند و هر گونه تخلف را شناسایی کنند.
3. مسیر قرمز گمرکی
مسیر قرمز گمرکی یک مفهوم مهم در زمینه ترخیص کالا در گمرکات است. این مفهوم به بررسی و کنترل بسیار دقیقتر کالاها و شرایط ترخیص آنها توسط مقامات گمرکی اشاره دارد. مسیر قرمز گمرکی به معنای بررسی و کنترل دقیقتر کالاها از نظر ارزشگذاری، تطابق با قوانین و مقررات گمرکی، مدارک و مجوزهای موردنیاز و همچنین انجام بازرسیهای فنی و آزمایشگاهی است. در این مسیر، مقامات گمرکی برای ترخیص کالاها نیاز به اطلاعات و مستندات بیشتری دارند و ممکن است تحقیقات و بررسیهای دقیقتری انجام دهند. برای استفاده از مسیر قرمز گمرکی، شرکتهای بازرگانی باید تمام مدارک و اطلاعات موردنیاز را بهصورت کامل و دقیق به مقامات گمرکی ارائه دهند. همچنین، در مسیر قرمز گمرکی ممکن است نیاز به ارائه مدارک و وثیقههای تکمیلی، انجام تستهای آزمایشگاهی و هماهنگی بیشتر با مقامات گمرکی وجود داشته باشد. استفاده از مسیر قرمز گمرکی میتواند زمان ترخیص را به طور قابلتوجهی افزایش دهد و هزینههای مربوط به ترخیص کالا را نیز بیشتر کند. اما این مسیر به مقامات گمرکی امکان میدهد تا به طور دقیقتر از کالاها مطلع شوند و هر گونه تخلف را شناسایی کنند.
خدمات سپاهان همراه: ترخیص کالا از گمرک بندرعباس
بهمحض اینکه یک کالایی به گمرک وارد میشود، مراحل ترخیص کالا صورت میپذیرد. در ابتدا باید از طریق سامانه EPL که سامانهای گمرکی است، یک اظهارنامه واردات قطعی کالا را تکمیل کنید. این اظهارنامه شامل قسمتهایی از قبیل گواهی مبدأ، بیمهنامه گمرکی، کاتالوگ و غیره است. بعد از آن توسط «سیستم الکترونیکی گمرک» اگر همه مدارک درست است، یک شماره عطف و سریال برای شما ارسال میکند.
سپس باید کوتاژ یا شماره ثبت را دریافت کنید که به شمارهای که به اظهارنامه مالیاتی داده شده، گفته میشود. مراحل بعدی سنجیدن و کنترلکردن کالا، گرفتن مجوزهای لازم، بررسی منطبق بودن کالا با اسناد است. مراحل آخر فرآیند ترخیص یک کالا مواردی از قبیل صادرکردن سند ترخیص، انبارداری و اجازه برای بارگیری کالا است. در آخرسر هم کالای موردنظر شما از گمرک خارج میشود ترخیص کالا از گمرک شامل مراحل زیر است:
در حین پروسه انجام کار و مراحل ثبت سفارش باید اسناد و مدارک بهصورت الکترونیکی تهیه، آمادهسازی و ثبت شود و هزینههایی شامل حقوق ورودی، سود بازرگانی و… لحاظ شود و در نهایت کالای موردنظر اظهار شود. بهطورکلی در فرایند آزادسازی و خروج کالا چندین مرحله از جمله محاسبه حقوق گمرکی، مالیات، مأخذ تعرفه گمرکی و… محاسبه میشود. باتوجهبه اینکه کالای سفارشی شما چه مدت زمانی را در گمرک بماند، میتواند مشمول هزینههای بیشتری شود. اما بهطورکلی برخی هزینهها شامل موارد زیر لازم و ضروری است.
از جمله مهمترین اسناد و مدارک موردنیاز جهت ترخیص کالا از گمرک میتوان به این موارد اشاره کرد: اظهارنامه واردات، تصویر کارت بازرگانی، قبض انبار، بارنامه، ترخیصیه، گواهی مبدأ، فاکتور یا سیاهه خرید، اعلامیه تأمین ارز با نامه برات، پروفرما یا پیشفاکتور، مجوز ثبت سفارش، لیست عدلبندی، بیمهنامه، پروانه بهرهبرداری شرکتهای تولیدی، مجوزهای قانونی برای ترخیص کالا، شناسنامه کانتینر، گواهی بازرسی، پکینگ لیست، نامه کرایه حمل، شناسه انبار، کاتالوگ بروشور، نامه خروج کانتینر، رسید ثبت ترخیص الکترونیک، اظهارنامه واردات قطعی، کاتالوگ و بروشور، وکالتنامه رسمی، کارت حق العملکاری و پروانه صادراتی.
خدمات سپاهان همراه: ترخیص کالا از گمرک شهریار
مطابق قوانین امور گمرکی، مدتزمان نگهداری هر کالایی در انبار برای جلوگیری از متروکه شدن، از زمان تحویل کالا به گمرک “3 ماه” است. البته اگر این پروسه و دریافت مجوزهای لازم طولانی شود، شخص واردکننده میتواند درخواست کتبی مبنی بر تمدید زمان نگهداری کالا در گمرک را ارائه کند. در صورت موافقت درخواست از سوی گمرک، شخص باید هزینه بیشتری را پرداخت کند تا مدت نگهداری کالا در گمرک تا ” دو ماه ” دیگر تمدید شود.
شاید مهمترین نکته در زمینه ترخیص کالا از گمرک داشتن مجوزهای لازم و ضروری و گرفتن استعلام و مشخصات کالا جهت ترخیص کالا است. در واقع شما علاوه بر تهیة اسناد و مدارک موردنیاز گمرک جهت حملونقل کالاهای وارداتی خود، به مجوزهایی هم نیاز دارید که نشان دهید تمام نقلوانتقالات تجاری به شکل قانونی در حال انتقال هستند و دارای تأییدیه سازمانهای مربوطه هستند.
ترخیصکار به کسانی گفته میشود که بهازای قراردادی بهصورت کتبی یا شفاهی با صاحب کالا، تشریفات گمرکاتی را در گمرک انجام میدهند. ترخیصکار باید کالای موردنظر را با زمان کم و سرعت بالا، از گمرک خارج کرده و به مقصد اعلام شده برساند. این کار به عواملی مثل اطلاعات قانونی و علمی بستگی زیادی دارد. یک ترخیصکار قبل از اینکه کالا وارد کشور شود، با گرفتن مجوزهای قانونی در زمان صرفهجویی کند. یکی از این مجوزها، گرفتن مجوز ثبت سفارش کالا است. در قوانین کشور هم به طور واضح گفته شده که کالا قبل از گرفتن مجوز ثبت سفارش، حق واردشدن به کشور ندارد. در صورت ناآشنایی با قوانین واردات کالا هزینه اضافی به شما تحمیل میشود. ترخیصکار مثلاً با گرفتن مجوز ورود کالا از سازمان انرژی اتمی یا جهاد کشاورزی، برای ورود کمهزینه و با سرعت کالا تأثیرگذار است.
برخی از کالاها به دلایل امنیتی، بهداشتی، محیط زیستی، مالی و قوانین داخلی کشور برای ترخیص از گمرک مجوز نمیگیرند و ممنوع هستند. برخی از این کالاها شامل موارد زیر هستند:
خدمات سپاهان همراه: ترخیص کالا از گمرک بازرگان
ترخیص کالا از گمرک نقش بسزایی در حفظ امنیت کالا و تسهیل در تجارت و کسب درآمد یک کشور ایفا میکند. در هر کشور سازمان گمرک مسئول کنترل جابهجایی اقلام و افراد در سطوح بینالمللی است. وجود گمرک برای اینکه هر کشور بتواند برنامهها و تصمیمات خود مربوط به سیاستهای اقتصادی، مالی و اجتماعی را به اجرا در بیاورد، ضروری است. وجود گمرک از جهات زیر برای هر جامعه بااهمیت است:
مهمترین فرایندی که در زمینة واردات کالا وجود دارد، ترخیص کالا است. فرایند ترخیص کالا باتوجهبه قوانین کشورهای مختلف، شامل روندهای متفاوتی است؛ بنابراین، برای طیکردن فرایند ترخیص کالا به نحو احسن، لازم است که با قوانین ترخیص کالا آشنایی کامل داشته باشید. عدم آشنایی با قوانین ترخیص کالا میتواند منجر به قاچاق شمرده شدن ترخیص کالای شما شده و در نتیجه خسارتهای فراوانی برای شما ایجاد میکند.
ترخیص کالا آخرین مرحله از فرایند واردات کالا است که شامل مراحلی از جمله اخذ ترخیصیه، دریافت کوتاژ، دریافت قبض رسید انبار، بارگذاری در سامانه EPL و… است. برای انجام هر یک از این مراحل نیاز به آگاهی از مواردی مانند قوانین ترخیص و شرایط آن و نحوه دریافت مدارک است. البته یادآور شویم که تنها آگاهی از موارد ذکر شده کافی نبوده و تجربه عملی است که میتواند مؤثر باشد. در نهایت با مراجعه به شرکت بازرگانی سپاهان همراه میتوانید ترخیص کالا گمرکی را به نحو احسن به انجام برسانید.
برای ترخیص کالا از گمرک شما به ترخیصیه، اخذ رسید انبار، ترخیصیه الکترونیکی و خروج کانتینر نیاز دارید.
مجوزهای لازم برای ترخیص کالا شامل ثبت اطلاعات کالا در سیستم گمرکی، انجام بازرسی و آزمایش بر روی کالا در صورت نیاز، پرداخت عوارض و مالیات، صدور پروانه و مجوز بارگیری است.
در این مسیر پس از کانتر کردن، شما با مراجعه به ارزیاب که میتواند در یکی از گمرکات کشور باشد به همراه اسناد به سراغ رصد کالا میروید. ارزیاب تعداد کالا و صحت مشخصات کالا را بررسی میکند.
هزینههای مربوط به ترخیص شامل مالیاتهای واردات، هزینه حملونقل، هزینه ترخیصکار، هزینه بانکی و سایر موارد میشود.
ترخیص کالا از گمرک باتوجهبه مسیر اظهار گمرک (سبز، زرد یا قرمز) و باتوجهبه نوع کالا و ضرورت اخذ مجوزهای لازم در مدت 7 الی 15 روز انجام میشود.