چگونگی ثبت سفارش کالا
انتخاب کالای وارداتی یک تصمیم تخصصی است و باید مبتنی بر دانش و تجربه باشد. بسیاری از مباحث تحقیقاتِ بازار و پیش بینی فروش در آن نقش موثر دارند، اما به صورت کلی چند سوال اساسی برای انتخاب کالای وارداتی مطرح است:
آیا واردات آن کالا مجاز است؟
واردات آن کالا چه مجوزهایی لازم دارد؟ (مثلاً از محیط زیست یا بهداشت)
هزینهی وارد کردن آن به لحاظ مالی و زمانی چقدر میشود؟
آیا تعرفهی ترجیحی دارد؟ (گاهی وارد کردن بعضی اقلام از یک یا چند کشور مشخص شامل تخفیف در تعرفهی گمرکی میشود که در این حالت به تعرفهی آن، ترجیحی گفته میشود)
آیا کالای انتخاب شده مشمول استانداردهای اجباری است؟ (برای ترخیص چنین کالاهایی باید گواهی بازرسی دال بر استاندارد بودن کالا ارائه شود)
مجوز ثبت سفارش باید پیش از ورود کالا به گمرک و در زمانی که خریدار پیش فاکتور را تائید نکرده است، اخذ گردد تا در صورتی که مجوز صادر نشد، وارد کننده دچار زیان نشود. در صورت صدور این مجوز، واردکننده حق دارد که سفارش خود را با فروشنده، تکمیل کند. تمامی واردکنندگان پس از دریافت پروفرما، طبق ماده ۸ قانون صادرات و واردات کشور، باید اقدام به دریافت مجوز ورود یا ثبت سفارش کالا نمایند.
متن دقیق این ماده عبارت است از:
“واردکنندگان کالاهای مختلف اعم از دولتی و غیردولتی جهت اخذ مجوز ورود و ثبت سفارش باید منحصراً به وزارت صنعت، معدن و تجارت مراجعه نمایند. این مجوز در حقیقت مجوز وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ورود کالا به کشور است. لذا بهتر است وارد کننده، پس از اخذ این مجوز اقدام به پذیرش پروفرما نماید تا مشکلی از بابت ممنوع بودن ورود کالا به کشور نداشته باشد.”
این موضوع در آیین نامهی اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات مصوب ۶/۲/۱۳۷۳ نیز مورد تأکید قرار گرفته است. ورود کلیه کالاهای قابل ورود اعم از اینکه واردکننده از بخش دولتی یا غیردولتی باشد را به استثنای موارد زیر منوط به ثبت سفارش و اخذ مجوز ورود از وزارت بازرگانی کرده است. موارد مستثنی عبارتند از:
کالاهای مورد نیاز خانوارهای مرزنشین، شرکتهای تعاونی آنها، ملوانان، کارکنان شناورها طبق فهرستی که در آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات ذکر شده است. در این فهرست جمعاً ۴۶ بند نام برده شده است که اکثراً مورد نیاز زندگی روزمره مرزنشینان هستند.
کالاهای خاص نظامی با تائید وزارت دفاع و پشتیبانی و نیروهای مسلح و کالاهای خاص سازمان انرژی اتمی با تائید رئیس سازمان انرژی اتمی
کالاهای همراه مسافران ورودی (مسافران ایرانی یا غیر ایرانی) که از خارج کشور یا از مناطق آزاد تجاری و صنعتی به کشور وارد می شوند: آنها علاوه بر اسباب سفر و اشیای شخصی مستعمل همراه خود که به شرط غیرتجاری بودن از پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی معاف است، می توانند در سال یک بار، کالا به ارزش حداکثر ۸۰ دلار با معافیت از پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی، و مازاد بر ارزش مذکور را با پرداخت حقوق گمرکی و دو برابر سود بازرگانی وارد و ترخیص نمایند، مشروط بر اینکه کالاهای مزبور از نوع کالاهای ممنوع شرعی و یا قانونی نبوده و جنبه تجاری نداشته باشند.
کالاهای وارداتی از طریق پست: ترخیص کالاهایی که از طریق پست وارد می شود به استثنای اقلامی که ورود آنها از نظر شرعی یا قانونی ممنوع است مشروط بر آنکه جنبه تجاری پیدا نکند تا ارزش حداکثر پنجاه دلار به نام هر نفر بدون پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی، بدون مطالبه کارت بازرگانی و مجوزهای مقرر در جدول مقررات صادرات و واردات، بلامانع است.
نمونههای تجاری و تولیدی در حدی که به تشخیص گمرک، نمونه باشد.
2 دیدگاه ها
با درود بر شما عزیزان
استفاده از کارت بازرگانی دیگران به لحاظ قانونی مشکل نداره؟ وقتی کالا با کارت شخص دیگری وارد میشود چطور میشود عمل کرد که صاحب کارت نتتوناند ادعا کند بار مال ایشان است؟
لطفا راهنمایی بفرمایید.
با تشکر
با سلام
استفاده از کارت بازرگانی دیگران ممنوع و برخلاف قانون است. شما میتوانید با شماره ۰۲۱۶۲۰۱۵۰۰۰ تماس گرفته و اطلاعات بیشتر و دقیق تری کسب کنید.
با سپاس