قطر یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان محسوب میشود. این کشور دارای منابع نفت و گاز طبیعی بسیار غنی است و بهعنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت در جهان شناخته میشود. این کشور حاشیه خلیجفارس، در زمینه سیستمهای زیرساختی عالی بوده و توسعهی شهری آن زبانزد سایر کشورها و بسیار پیشرفته است. پایتخت قطر، یعنی دوحه، شهری مدرن و با امکانات بسیار برای سرمایهگذاری و تجارت است. این شهر بهعنوان یکی از مراکز مالی و تجاری حیاتی در خلیجفارس محسوب میشود.
کشور قطر عضو سازمان تجارت جهانی (WTO) بوده و بر اساس سیاستهای اقتصادی خود بهخصوص در سالهای اخیر، بازارهای آزاد را برای سرمایهگذاری و تجارت، جذب کرده است. از دیگر جذابیتهای سرمایهگذاری در قطر، بانکهایی با ساختارهای دقیق و کاملاً پیشرفته است که به سرمایهگذاران پیشنهادهای جذابی را در زمینه سرمایهگذاری عرضه میکند.
اقتصاد قطر در سالهای اخیر رشد 10 درصدی را تجربه کرده که بسیار قابل توجه است. بدون شک «قانون 13» سرمایهگذاران خارجی که در سال 2000 به تصویب رسید تأثیر بسیاری در رشد اقتصادی این کشور عربی داشت. این قانون مجوز مالکیت 100 درصدی فعالیت در بخشهای کشاورزی، تولید، بهداشت، آموزش و گردشگری را به سرمایهداران میدهد و انگیزههایی مانند آزادی در بازگشت تمام سود به کشور مادری و مالکیت 100 درصدی کسب و کار خود، به افراد داده که آنها را به سرمایهگذاری در این کشور ترغیب میکند.
ثبت شرکت در قطر یکی از راههای سرمایهگذاری در این کشور است و از دید سیاستمداران و مسئولین کشور قطر، ورود سرمایهگذاران خارجی میتواند به رشد اقتصادی کشور کمک کند. برای ثبت شرکت، باید یک بیزینس پلن کامل ارائه شود و سازمانهای مربوطه آن را بررسی کرده و درصورتیکه تشخیص دهند تأثیر مثبت بر رشد اقتصادی قطر دارد، مجوز ثبت شرکت صادر خواهد شد در واقع بیزینس پلن باید طرف قطری را مجاب کند که آن طرح اقتصادی برای قطر مفید خواهد بود.
خدمات سپاهان همراه: ثبت شرکت در دبی
شرایط ثبت شرکت در قطر
شرایط ثبت شرکت در قطر بسته به نوع شرکت و حوزه کاری آن ممکن است متفاوت باشد؛ اما آنچه در تمام انواع ثبت شرکت برای متقاضیان اقامت قطر به این روش یکسان است تهیه و ارائهی یک بیزینس پلن کامل و منطقی برای شرکت مورد تقاضاست. این طرح باید شامل خلاصه کارهای اجرایی، اهداف شرکت، استراتژیها و برنامههای مالی، ساختار سازمانی، توصیف محصولات یا خدمات، تحلیل بازار و رقبا و سایر جزئیات مربوط به کسبوکار مربوطه باشد. همچنین در برخی از حوزههای خاص مانند گردشگری، بهداشت و سلامت، آموزشی، حقوقی و صنعتی نیازمند تأییدیههای ادارات مربوطهی قطری هستند. ارائهی مدارک هویتی کامل، رسید پرداخت هزینهها و سند نام رسمی شرکت از دیگر ملزومات شروع ثبت شرکت و سرمایهگذاری در کشور قطر است.
دریافت اقامت قطر با ثبت شرکت
در بیشتر کشورهای حاشیه خلیجفارس، اقامت دائم یا شهروندی به اتباع خارجی بهراحتی اعطا نمیشود. این کشورها معمولاً سیاستهای محدودیتهای اقامت و شهروندی دارند و امکان شهروندی برای افراد غیر ملی در آنها وجود ندارد. اما، در برخی موارد میتوان اقامت موقت در این کشورها را دریافت کرد.
در قطر نیز شرایط مشابه سایر کشورهای حوزه خلیجفارس است و اقامت قطر بهصورت دائم امکانپذیر نیست. قطر تا سال 1996 مستعمره انگلستان بوده است و پس از رسیدن به استقلال، دولتمردان قطری اهمیت بسیاری را برای حفظ استقلال و ملیت خود قائل بوده و تحت عنوان «اولویت ملی» برنامهها و سیاستهایی را برای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور در نظر گرفتهاند. دولتمردان قطری اغلب سیاستهای محافظهکارانهای را در زمینهی اقامت اتباع خارجی اعمال میکنند که به دلیل نگرانیهای امنیتی، محافظهکاری در محافظت از منافع ملی و تعادل بین جمعیت محلی و اتباع خارجی است.
اما با ثبت شرکت در قطر، میتوانید اقامت موقت قطر که دو سال اعتبار دارد را دریافت کنید. طی این دو سال، شما میتوانید از تمامی خدمات و امکانات رفاهی کشور قطر بهرهمند شده و بدون هیچ محدودیتی در آن کشور زندگی کنید. درصورتیکه شما بهعنوان صاحب کسبوکار در قطر فعالیت کنید، اقامت موقت میتواند به شما امکانات و مزایایی مانند حمایت مالی، تسهیلات بانکی، دسترسی به بازارهای بینالمللی، و حقوق و مزایا برای کارکنان شما را فراهم کند. همچنین، فرزندان شما در صورت اقدام شما به سرمایهگذاری در قطر نیز میتوانند در این کشور تحصیلکرده و از مزایای اقامت در آن بهرهمند شوند.
هزینه ثبت شرکت در قطر؛ هزینه مهاجرت به قطر
در کشورهای اروپایی و آمریکایی، هزینه ثبت شرکت و دیگر هزینههای مرتبط با سرمایهگذاری در آن به نسبت بالا است. این مسئله ارتباط مستقیم با ساختار مالیاتی، هزینههای قانونی و دیگر الزامات حقوقی مربوط به ثبت شرکت در این کشورها دارد، اما در مقابل، کشوری مانند قطر به دلیل سیاستهای سرمایهگذاری در آن، هزینههای ثبت شرکت به نسبت برخی از کشورهای اروپایی کمتر است.
بهطورکلی میتوان گفت هزینه ثبت شرکت و در واقع هزینه مهاجرت به قطر به این شیوه، بسیار مناسب است. هزینههای ثبت شرکت در قطر بسته به عوامل مختلفی متغیر است و نوع شرکت ثبتی مدنظر، یکی از این عوامل است. هر حوزه کاری ممکن است هزینههای متفاوتی برای ثبت شرکت در قطر داشته باشد. برای مثال، ثبت یک شرکت محدود با مسئولیت محدود ممکن است هزینههای متفاوتی نسبت به ثبت یک شرکت سهامی عام داشته باشد. اما به طور متوسط مطابق با نوع شرکت خود، هزینهای بین ۲۸ تا ۳۴ هزار دلار میبایست پرداخت کنید.
درمورد مالیات ثبت شرکت در قطر هم باتوجهبه قوانین سرمایهگذاری در قطر، برخی از خدمات و فعالیتها از مالیات معاف هستند. از جمله این خدمات میتوان به برخی از شرکتهای فعال در بخشهای صنعتی و خدماتی، شرکتهای فعال در بخشهای نفت و گاز، شرکتهای فعال در بخشهای حملونقل، بانکداری و بیمه، شرکتهای فعال در بخشهای فناوری اطلاعات و ارتباطات و برخی از فعالیتهای صادراتی اشاره کرد.
در مورد مالیات سود شرکت، میزان مالیاتی که باید پرداخت کنید بستگی به سود خالص شرکت شما دارد. اگر سود خالص شرکت شما در یک سال کمتر از 100,000 ریال قطری باشد، شرکت شما از مالیات معاف خواهد بود. اما اگر سود شرکت شما بیشتر از این مبلغ باشد، باید مالیاتی بین 10 تا 35 درصد از سود خود را به عنوان مالیات به دولت قطر پرداخت کنید.
ثبت شرکت در قطر برای ایرانیان
ثبت شرکت برای ایرانیان متقاضی شروع کسبوکار در کشور قطر، به دو صورت ثبت شرکت با مسئولیت محدود و یا ثبت شرکت در مناطق آزاد ممکن و مناسب است.
ثبت شرکت در قطر با مسئولیت محدود
در قوانین قطر، برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود با مشارکت ایرانیان قطر، نسبت سهام بین ایرانیان و طرف قطری معین شده است. طبق این قانون، سرمایهگذاران ایرانی میتوانند حداکثر ۴۹ درصد از سهام شرکت را در اختیار داشته باشند و بقیه سهام یعنی ۵۱ درصد آن باید در اختیار طرف قطری باشد.
این مقررات بهمنظور حفظ کنترل و مالکیت محلی در شرکتها و تسهیل همکاری بین مشارکتکنندگان داخلی و خارجی در قطر تعیین شده است؛ بنابراین، اگر فردی ایرانی بخواهد به این روش در قطر شرکتی را تأسیس کند، باید توجه داشته باشد که سهام او محدود به حداکثر ۴۹ درصد است و باید با طرف قطری همکاری کنند تا بقیه ۵۱ درصد سهام را در اختیار داشته باشد.
پیشنهاد خواندنی: ثبت شرکت LLC در دبی
ثبت شرکت در مناطق آزاد قطر
در مناطق آزاد قطر مانند پارک علم و فناوری و قطر مال، قوانین و مقررات متفاوتی در مقایسه با سایر مناطق قطر وجود دارد. در این مناطق، شرکتها میتوانند با مالکیت 100 درصدی اداره شوند و نیازی به داشتن شریک قطری ندارند. این روش یکی از روشهایی ست که ایرانیان قطر میتوانند مالکیت 100 درصدی کسب و کار خود را داشته باشند.
در واقع مناطق آزاد قطر از مناطق ویژهای هستند که برای جذب سرمایهگذاری خارجی و توسعه صنایع مختلف راهاندازی شدهاند. در این مناطق، سرمایهگذاران خارجی میتوانند شرکتهای خود را با مالکیت 100 درصدی ثبت کنند و کاملاً کنترل و مالکیت بر شرکت خود را داشته باشند.
مزایای سرمایهگذاری در قطر
علاوه بر تمام مزایای گفته شده در ابتدای این مطلب در مورد کشور قطر و ثبت شرکت و مهاجرت به قطر، از دیگر مزایای آن میتوان به موارد زیر نیز اشاره کرد:
عدم اخذ مالیات بر ارزشافزوده در قطر: در قطر، مالیات بر ارزشافزوده (VAT) اخذ نمیشود. به همین دلیل در فعالیتهای تجاری هزینههای واردات کاهش پیدا میکند و در قیمتگذاری محصولات میتوان رقابتیتر عمل کرد.
عضویت قطر در سازمان تجارت جهانی (WTO): که به شما بهعنوان یک شرکت ثبت شده در قطر، دسترسی به بازارهای بینالمللی را داده و امکان مبادله و تجارت با سایر کشورها را بهآسانی فراهم میسازد.
دریافت تسهیلات بانکی و وامهای تشویقی: در قطر، برنامهها و وامهای تشویقی زیادی برای سرمایهگذاری با نرخ بهره پایین وجود دارد و این وامها به شما کمک میکنند تا منابع مالی لازم برای راهاندازی و توسعه کسبوکار خود را بهآسانی تأمین کنید.
قدرت خرید بالای قطریها: قطر بهعنوان یکی از ثروتمندترین کشورهای دنیا، به شما این امکان را میدهد تا با فروش محصولات و خدمات خود در بازار قطر، از این قدرت خرید بالا بهره برده و سود بیشتری کسب کنید.
فرصتهای سرمایهگذاری در پروژههای ملی قطر و بخش خصوصی: باتوجهبه اینکه قطر درحالتوسعه پروژههای ملی و بخش خصوصی خود است، شما این فرصت را خواهید داشت تا در زمینههای نفت و گاز، حملونقل، مسکن، تجارت و گردشگری سرمایهگذاری کنید.
امکان صادرات: قطر بهعنوان یک بازار مستقل و متمرکز، تبدیل به فرصتی طلایی برای صادرات کالاها و خدمات شده است.
جمعبندی
هرچند آمار تورم در قطر منفی 3% است! اما باید توجه داشت که هزینههای بالای زندگی در این کشور از جمله هزینه اجاره مسکن و هزینه های مربوط به زندگی در قطر و در کنار محدود بودن تعداد منازل مسکونی برای اقامت و زندگی در این کشور خلیج فارسی، را میتوان از معایب سرمایه گذاری در قطر دانست. بنابراین توصیه می شود پیش از پرداخت هزینه مهاجرت به قطر و ثبت شرکت در قطر، شرایط فردی و سرمایه و درآمد خود را کاملاً بررسی کرده و پس از آن اقدام به مهاجرت به قطر کنید.