مهمترین نکاتی که برای واردات از چین باید به آن توجه کنید

نکات مهم واردت از چین

آنچه در این مطلب خواهید خواند

نکات مهم واردات از چین

واردات از چین به دلیل هزینه پایین محصولات آن یکی از راهکار های عالی برای رونق هرچه بیشتر کسب و کار های بازرگانان و تجار است ولی برای سود هرچه بیشتر و جلوگیری از ضرر باید نکات مهم واردات از چین را بدانید که ما در اینجا برایتان بازگو کرده ایم، با ما همراه باشید.

 

آمار واردات ایران از چین چه میزان است؟

آمارهای سازمان تجارت جهانی ( WTO ) نشان می‌دهد که در سال 2017 ایران حدود 13.12 میلیارد دلار از چین کالا وارد کرده است که نسبت به سال‌های گذشته رشد چشم‌گیر داشته است. این میزان در سال 2018 اندکی افزایش یافته و نزدیک به 14 میلیارد دلار بوده است. نمودار زیر به خوبی روند افزایش واردات از چین را نشان می‌دهد.

بیشترین کالاهای وارداتی از چین شامل: ماشین‌آلات، حمل و نقل، فلزات منسوجات، مواد شیمیایی، پلاستیک و لاستیک و ….

برای واردات از چین به چه نکات مهمی باید توجه داشت؟

به طور دقیق نمی توان هیچ گونه رقمی را برای سرمایه اولیه واردات از چین یا حداقل سرمایه برای آن اعلام کرد. چرا که این مقدار حداقل سرمایه به نوع بیزینس و تجارتی که قصد وارد شدن به آن را دارید بستگی دارد. با این وجود تعداد محدودی از کالاهای وارداتی را برای حداقل سرمایه مورد نیاز بررسی نموده‌ایم که در ادامه به نکات مهم برای واردات از چین خواهیم پرداخت.

۱- هدف‌گذاری برای امر واردات کالا از چین

بهتر است پیش از آنکه اقدام به واردات کنید مشخص کنید که روی چه کالایی میخواهید کار کنید.  اقدام به واردات از چین باید کاملا مطابق با برنامه های استراتژیک تجاری شما باشد. و باید کشش بازار را نسبت به کالایی که قصد واردات آن را دارید مورد بررسی قرار دهید.

۲- منبع یابی درست و پیدا کردن تامین‌کنندگان مطمئن

منبع یابی (سورسینگ) مهمترین قدم برای خرید از کشورهای دیگر است. حتما باید مطمئن شوید که آیا تامین کننده مورد نظر چینی قابل اعتماد است و آیا میتواند استانداردهای کیفی مورد نظر شما را لحاظ نماید. شما باید کیفیت کالای تولید شده در کارخانه در چین را بررسی نمائید تا مطمئن شوید مناسب نیاز شماست. و همچنین بین تامین کنندکان قیمت و کیفیت مناسب را در نظر بگیرید

۳- وارد مذاکره شدن

یکی دیگر از نکات مهم برای واردات از چین آشنایی با فرهنگ وآداب و رسوم کشور مقابل و همچنین اطلاعات در زمینه نوع روابط تجاری و قوانین آن کشور میتوان مذاکره بهتری داشنه باشیم. برای اطلاعات بیشتر درباره نکات مهم درباره مذاکره با بازرگانان چینی میتوانید مقاله { نکات مهم در مذاکره با بازرگانان چینی } را مطالعه کنید.

۴- تنظیم قرداد و تعیین کردن ترم حمل

تنظیم قرارداد بین خریدار ایرانی و تولیدکننده چینی که در آن همه جزئیات از جمله شرایط پرداخت و تحویل قید شده باشد  ضروری است. با استفاده از قوانین تجاری توافقی بین المللی (اینکوترمز) روش حمل و مسئولیت خریدار و فروشنده مشخص میشود و شرایط تحویل و اختلاف نظر در مورد هزینه ها به حداقل برسد.

در قرارداد حتما باید شرایط پرداخت واحد پول معامله و روش پرداخت قید گردد که پرداخت تحت چه شرایطی، به کدام واحد پولی و از چه طریقی انجام خواهد پذیرفت. شرط حملرا از اینکوترمز به صورت دریایی و هوایی نسبت به  وزن بار و مدت زمان مورد نظربرای تحویل نیز می‌توان انتخاب کرد.

۵- ثبت سفارش مجوز ورود کالا به کشور

ثبت سفارش یکی از الزامات واردات کالا به کشور است. ثبت سفارش نوعی مجوز ورود برای کالاهای خارجی خریداری شده است که در سیستم وزارت بازرگانی ثبت می‌شود. قبل از هرگونه اقدام نهائی جهت سفارش با فروشنده خارجی و پرداخت وجه به آنها، اول با گرفتن پیش فاکتور از فروشنده واطلاع از نحوه گرفتن ثبت سفارش برای کالای مورد نظربرای واردات و ثبت آن از وزارت صمت اقدام نمایید.

۶- تعرفه گمرکی و اهمیت آن

تعرفه گمرکی  HS CODE برای واردات هر نوع کالا، لازم و ضروری است تا کد تعرفه کالا آن را مشخص نموده و کلیه اسناد واردات را بر اساس آن تنظیم نمائید. با استفاده از این کد هشت رقمی می‌توانید کلیه اطلاعات مهم از قبیل هزینه حقوق و عوارض گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده محدودیت های وارداتی یا صادراتی را و همچنین مجوزهای مورد نیاز  برای کالا  آگاه شوید. با توجه به نوع محصولی که قصد واردات از چین دارید (شیمیائی، غذائی، کشاورزی، داروئی، مخابراتی) قبل از اقدام به خرید از چین مراتب اداری اخذ مجوزهای مورد نیاز را از سازمان‌های مربوطه انجام دهید.

یک نکته مهم دیگر برای واردات از چین:

بهتر است با مشاوره گرفتن از شرکت هایی بازرگانی و حمل و نقل معتبر مانند سپاهان همراه برای امر واردات خود بهره بگیرید زیرا، همان گونه که در بالا ذکر شد، بحث واردات از چین دارای نکات مهمی است و مراحل گوناگونی از قبیل: انتخاب و خرید کالای مناسب از طی کردن تمامی مراحل انبارداری، حمل بین المللی و ترخیص کالا می‌باشد. تمامی این فعالیت های می‌بایست از مرحله منبع یابی، مترجم چینی، تعیین ارزش … گرفته تا خدمات امور گمرکی و ترخیص آن توسط ترخیص کار.. به دست افردای با دانش و دارای اشراف کافی در امر واردات انجام پذیرد. پس بهتر است برای کاهش هرگونه ریسک در واردات و کاهش هزینه‌ها و بالا بردن سود بیشتر از شرکت های متخصص در این امر مشاوره و کمک دریافت کرد.

نکاتی که باید بدانید!!!

  در چند ماهه نخست سال جاری، بیشترین میزان واردات از گمرک منطقه ویژه شهید رجایی به میزان بیش از 201 میلیون دلار بوده است. از جمله گمرکات مهم در تجارت با چین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد 

  • بندر امام خمینی (ره)
  • منطقه آزاد تجاری چابهار
  • منطقه ویژه بوشهر 1 
  • گمرک غرب
  • فرودگاه امام خمینی (ره)
  • منطقه ویژه اقتصادی بم 

سرکنسولگری ها و سفارات ایران در چین

   ایران دارای چندین سرکنسولگری و رایزن بازرگانی در استان‌ها و مناطق مختلف چین است .معمولا این مراکز دارای برخی کارشناسان اقتصادی و بازرگانی بوده که قادر هستند در خصوص روش‌های تجارت با این کشور اطلاعات خوبی ارائه دهند. از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سفارت ایران در پکن 
  • سرکنسولگری ایران در شانگهای 
  • رایزن بازرگانی ایران در شانگهای 
  • سفارت چین در تهران
  • سرکنسولگری ایران در گوآنجو
  • رایزن بازرگانی ایران در پکن
  • اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین
4/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *