تفاوت کارت بازرگانی حقیقی با حقوقی
در حالت کلی چنانچه فردی بخواهد به صورت انفرادی مجوز فعالیت در امور بازرگانی را دریافت نماید، کارت بازرگانی حقیقی برای وی صادر میگردد. دریافت کننده کارت بازرگانی باید علاوه بر مدارک خود، مدارک مدیرعامل شرکتی و یا موسسهای که در آنجا مشغول به کار است را ارائه نماید.
اما اگر فرد اقدام کننده شخصی حقوقی باشد و برای شرکت یا موسسهای درخواست مجوز فعالیت بازرگانی کند، در صورت داشتن مدارک و شرایط لازم مجاز به دریافت کارت بازرگانی حقوقی خواهد شد.
نحوه صدور فرقی در مزایای کارت بازرگانی ایجاد نمی کند. به جز در برخی از کالاهای خاص که توسط اتاق بازرگانی اعلام میشود و مختص کارت بازرگانی حقوقی است، در بقیه موارد میتوان با کارت بازرگانی حقیقی نیز انجام داد.
البته در مجامع بینالمللی کارت بازرگانی حقوقی از اعتبار بیشتری برخوردار است و این مجامع فقط با افرادی که دارای کارت بازرگانی حقوقی هستند، کار میکنند. همچنین طبق قانون جدید برخی از فعالیتها فقط برای دارندگان کارت بازرگانی حقوقی مجاز است. بنابراین نوع فعالیت در انتخاب نوع کارت بازرگانی بسیار مهم است. در یک جمعبندی کلی میتوان تفاوت کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی را در مجوز واردات و صادرات نوع کالا، مدارک موردنیاز جهت دریافت و نرخ مالیات دانست.
شرایط صدور کارت بازرگانی برای تجار خارجی
در صورتی به بازرگانان خارجی کارت بازرگانی تعلق می گیرد که کشور آنها نیز به بازرگانان ایرانی اجازه فعالیت بازرگانی بدهد. همچنین برای تجار خارجی که متقاضی اخذ کارت بازرگانی هستند، بهره مندی از تمامی شرایطی که در بالا ذکر شد به جز کارت پایان خدمت و یا معافیت ضروری است. این افراد باید برگه اقامت معتبر و پروانه کار نیز داشته باشند. یکی از شرایط دیگری که به منظور صدور این کارت برای اتباع خارجی لازم است تایید صلاحیت مدیران خارجی از طریق سفارتخانه کشور متبوعشان است.
2 دیدگاه ها
مرسی از مقاله خوبتون در مورد کارت بازرگانی
عالی و کامل بود ، با فیلم همچی رو راحت فهمیدم