صادرات کیوی(kiwi export) جزو تجارتهایی است که بازگشت سرمایه مناسبی دارد. سالانه نزدیک به ۳۰٪ کل تولیدات کیوی ایران، به کشورهای دیگر صادر میشود. این میوه در ایران نسبت به سایر کشورها از طعم خوبی برخوردار است که دلیل آن استفاده کم از سموم شیمیایی است. از نظر زمان برداشت نیز در صورت رعایت استانداردهای بستهبندی میتواند بازار بسیار بیشتری از سهم کنونی در اختیار بگیرد.
پیشنهاد خواندنی؛ صادرات را از کجا شروع کنیم؟
برای صادرات کیوی به ترکیه، عراق، روسیه و… با ما تماس بگیرید!
حدود 50 درصد کیویهای شمال کشور صادر میشوند و به طور متوسط نرخ خرید این محصولات کمی کمتر از یک دلار است. در سالهای گذشته که بیش از 100 هزار تن کیوی به خارج از کشور صادر شده بود و حدود 82 میلیون دلار ارزآوری داشت.
روشهای صادرات کیوی
در شرکت بازرگانی سپاهان همراه، کیوی بعد از چیده شدن از باغات بهدقت مرتب میشود تا بار یکدست آماده بستهبندی در انواع کارتن و جعبه شود. سیاستهای بستهبندی در این شرکت باتوجهبه نیاز تولیدکنندگان میوهوترهبار صادراتی بوده و کاملاً در راستای اهداف کیفی مدنظر مشتریان صادراتی این برند انجام میپذیرد.
بستهبندیهای صورتگرفته در کارتنهای ۳ لا و 5 لا با چینش بر روی یکدیگر درون کانتینر در حملونقل از محصول مراقبت کامل به عملآورده و از له شدن و آسیبدیدگی آن جلوگیری به عمل میآورد.
قوانین صادرات کیوی به کشورهای همسایه در سال 1400 مطابق با آخرین قوانین گمرکی انجام میشود. دولت ایران سعی کرده است همواره روند صادرات را تسهیل کند و کشورهای همسایه در زمینه واردات میوه و سبزیجات سختگیری آنچنانی ندارند؛ چراکه همیشه تراز مصرفی کشورهایی مثل روسیه، ترکیه، عراق، امارت و عمان در زمینه میوه و سبزیجات منفی است و مصرف آنها بیش از میزان مورد نیازشان است.
در عین حال صادرات به طور کلی فرآیند سادهای ندارد و قیمت خرید نهایی در بعضی بازارها بیشتر است. به همین دلیل پیشنهاد میشود برای صادرات کیوی به کشورهای همسایه از طریق شرکت هایی مثل سپاهان همراه اقدام کنید.
صادرات کیوی به ترکیه
ترکیه از مهمترین صادرکنندگان میوه به کشورهای اطراف است ولی این باعث نشده جلوی صادرات میوههای ایرانی مثل کیوی به این کشور گرفته شود. شاید بخشی از کیویهای صادرشده به ترکیه نهایتا دوباره مقصد دیگری پیدا کنند. ترکها در زمینه صادرات مجدد از فرصتهای خوبی بهرهمند هستند و همین امر باعث شده علاقه بیشتری برای واردات کیوی ایران داشته باشند.
صادرات کیوی به عراق
صادرات کیوی از ایران به برخی کشورهای همسایه عربی رونق خوبی دارد. صادرات کیوی به عراق که از راه زمینی انجام میشود در سالهای گذشته رونق گرفته است. از مزیتهای بازار عراق آسان بودن صادرات از مرز زمینی و فروش راحت در خاک مقصد است. عموما راه صادرات کیوی از مرز کردستان انجام میشود. کردستان عراق به صورت سنتی محل مذاکره صادرکنندگان ایرانی و تجار عراقی است.
صادرات کیوی به روسیه
روسیه یکی از مقاصد اصلی صادرات کیوی است. اقلیم سردسیری روسیه توان پاسخ به نیاز جمعیت 200 میلیون نفری این کشور را ندارد. ترکیه یکی از صادرکنندگان اصلی میوه به روسیه است ولی در زمینه کیوی ایران دست بالا را دارد. راه ارتباطی از طریق دریای خزر به آسانی شکل میگیرد ولی باید دقت داشت که کار با تاجران روسیهای آسان نیست و در سالهای گذشته مشکلات بانکی این نوع تجارت بین الملل را سختتر کرده است. به همین خاطر در ادامه مطلب مطمئنترین راه صادرات کیوی به کشورهای دیگر را معرفی میکنیم.
بیشترین صادرات کیوی برای که کشورهایی است؟
از سال 2007 تا 2018، متوسط نرخ رشد سالانه حجم محموله چین به 6.1 درصد رسید. در سایر کشورها، متوسط نرخ بهره سالانه به این شرح است: ایتالیا ( 8.8 درصد در سال) و ایران (7.8 درصد در سال).
از سال 2007 تا 2018، در میان کشورهای عمده صادرکننده، بیشترین نرخ رشد صادرات متعلق به ایران بوده است، درحالیکه نرخ رشد سایر کشورهای پیشرو جهانی معمولیتر بوده است.
کشور | میزان صادرات کیوی (هزار تُن) |
---|---|
چین | ۲۱۹۶.۷۳ |
نیوزلند | ۵۵۸.۱۹ |
ایتالیا | ۵۲۴.۴۹ |
ایران | ۳۴۴.۱۹ |
یونان | ۲۸۵.۸۶ |
شیلی | ۱۷۷.۲۱ |
ترکیه | ۶۳.۸ |
فرانسه | ۵۵.۸۳ |
امریکا | ۴۶.۷۲ |
پرتغال | ۳۲.۳۶ |
درباره کیوی بیشتر بدانیم
کیوی میوهای چینی است که در اوایل قرن بیستم در نیوزیلند هم کشت شد و نام کنونی آن را از پرنده ای در کشور نیوزیلند گرفته شده است. قدمت این درختچه چینی به قرن 12 میلادی باز میگردد. این گیاه در اصل میوه بومی جنوب چین محسوب می شود و پراکندگی عمدۀ آن به این کشور اختصاص دارد. در قرن بیستم با توسعه کاشت کیوی از چین به نیوزلند، برای نخستین بار باغداری این گیاه تجاری سازی شد. طی جنگ جهانی دوم شهرت این میوه در نیوزلند افزایش یافت و به مرور صادرات آن طی دهه 1960 از نیوزلند به بریتانیا و سپس کالیفرنیا رونق یافت.
تولیدکنندگان اصلی کیوی چه کشورهایی هستند؟
در حال حاضر، چین، نیوزلند، ایتالیا و ایران کشورهای اصلی تولیدکننده تجاری کیوی در جهان هستند که در ایران استانهای گیلان و مازندران میزبان اصلی کشت آن محسوب میشوند. فراوردههای زیادی را میتوان از این میوه دوستداشتنی تولید نمود و جالب است بدانید میوه درخت کیوی مصارف و کاربردهای فراوانی بهصورت تازه و حتی خشک شده دارد. کشورمان ایران به سبب برخورداری از اقلیم چهارفصل بهعنوان یکی از بزرگترین صادرکنندگان انواع میوه و صیفیجات به شمار میرود. سالانه چیزی بالای چندصدهزار تن کیوی در کشور ایران تولید میشود که نیمی از آن به کشورهایی نظیر قطر، عمان، عراق، روسیه و دیگر کشورها صادر میگردد.
پیشنهاد خواندنی؛ صادرات را از کجا شروع کنیم؟
سالانه بیش از چهار میلیون تن کیوی در جهان تولید میشود. چین با تولید سالانه دو میلیون و ۳۹۰ هزار تن، بزرگترین تولیدکننده این محصول بهشمار میرود. ایتالیا با ۵۲۳ هزار تن و نیوزیلند با ۴۳۴ هزار تن به ترتیب دومین و سومین تولیدکننده کیوی بهشمار میروند. ایران نیز با تولید سالانه ۲۹۴ هزار تن، چهارمین تولیدکننده کیوی در جهان است.
مهم ترین خواص کیوی
کیوی سرشار از ویتامین C و فیبر رژیمی است و فواید سلامتی مختلفی دارد. این میوه ترش میتواند از سلامت قلب، سلامت دستگاه گوارش و سیستم ایمنی حمایت کند. کیوی میوهای سالم و سرشار از ویتامین و آنتیاکسیدان است. طعم ترش، بافت دلپذیر و محتوای کم کالری آن را به گزینهای خوشمزه و سالم برای یک میان وعده، غذا یا دسر بینظیر تبدیل کرده است. در اینجا به تعدادی از فواید کیوی اشاره میکنیم.
فواید کیوی برای پوست
- پوست را مرطوب نگه میدارد
- به جلوگیری از پیری زودرس کمک میکند
- چینوچروک را کاهش میدهد
- برای ظاهری جوانتر، پوست را سفت میکند
فواید کیوی برای جلوگیری از ریزش مو
ویتامینهای موجود در کیوی به تغذیه پوست سر و بهبود گردش خون کمک میکند، بنابراین به طور مؤثر از طاسی جلوگیری میکند. روی همراه با ترمیم بافت به تسهیل رشد مو کمک میکند، غدد چربی را حفظ میکند و فولیکولهای جدید مو را تغذیه میکند.
فواید کیوی برای چشم
کیوی حاوی زآگزانتین و لوتئین (ویتامینهای چشم) است. این دو ترکیب عملکردی مشابه آنتیاکسیدانها دارند و به ساخت ویتامین A، یک ماده مغذی ضروری برای چشم کمک میکنند. آنها همچنین نور اضافی را جذب میکنند (این نورهای اضافی میتوانند به شبکیه آسیب برسانند) و از چشم در برابر آب مروارید و سایر بیماریهای مرتبط با چشم محافظت کند.
فواید کیوی برای کاهش وزن
اگر به دنبال کاهش وزن هستید، کیوی یکی از بهترین میوهها برای خوردن است. آنها سرشار از آب، کم کالری و سرشار از فیبر هستند. این باعث میشود آنها برای یک میان وعده یا بهعنوان بخشی از اسموتی صبحانه عالی باشند.
مقدار بالای ویتامین C در کیوی کلید کاهش وزن است. ویتامین C به کنترل فشارخون کمک میکند، سطح کلسترول را میتوان کنترل کرد، از سلامت روده حمایت میکند و از عملکرد سیستم ایمنی حمایت میکند. همچنین نقش مهمی در بالابردن متابولیسم دارد. همه اینها فاکتورهای مهمی برای کاهش وزن هستند.
کیوی وارد اکتینیدین میشود (آنتیاکسیدانی که پروتئینهای بدن را تجزیه میکند). این آنتیاکسیدان هنگام استفاده مفید است زیرا میتواند به سیستم گوارش ضعیف کمک کند؛ به هضم پروتئینها کمک میکند و میتواند به کسانی که از سندرم تحریک روده رنج میبرند کمک کند.
کلام آخر
دولت ایران همواره سعی در تسهیل روند صادرات داشته و کشورهای همسایه نیز در واردات میوهوترهبار چندان سختگیرانه عمل نمیکنند، زیرا تراز تجاری کشورهایی مانند روسیه، ترکیه، عراق، امارات و عمان در زمینه میوهوترهبار همیشه منفی است و مصرفشان بیش از نیاز آنهاست. درعینحال، صادرات بهطورکلی فرایند سادهای نیست و قیمت نهایی خرید در برخی بازارها بالاتر است. به همین دلیل صادرات کیوی به کشورهای همسایه از طریق شرکتهایی مانند سپاهان همراه را توصیه میکنیم.