دراپ شیپینگ چیست؟

دراپ شیپینگ چیست؟

آنچه در این مطلب خواهید خواند

آیا می‌توان بدون اینکه صاحب کالایی باشید، آن را در فروشگاه اینترنتی خود قرار دهید و به فروش برسانید؟ پاسخ این سؤال مثبت است. دراپ شیپینگ راه چاره این نوع فعالیت تجاری است. اما دراپ شیپینگ به چه معناست؟ مزایا و معایب آن چیست؟ مراحل آن به چه صورت است؟

امروزه با گسترش تکنولوژی و فراگیرشدن استفاده از اینترنت، شکل و شمایل خریدکردن هم تغییر پیدا کرده است. در حال حاضر بیشتر افراد برای خرید و برطرف‌کردن نیازهای خود به انواع کالا و خدمات، بدون نیاز به مراجعه حضوری به درب مغازه و فروشگاه‌ها و تنها با چند کلیک ساده بر روی سیستم و یا با استفاده از گوشی‌های هوشمند، خرید خود را انجام می‌دهند. باتوجه‌به همین نکته، فضای کسب‌وکار اینترنتی بسیار پرسود و گسترده شده است و افراد می‌توانند در کنار فروشگاه فیزیکی و مغازه خود، در فضای مجازی با راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی، سهمی نیز از این بازار پرسود داشته باشند.

در این مقاله فرایند دراپ شیپینگ را به طور کامل بررسی می‌کنیم و به‌تمامی سؤالاتی که در ذهن شما در ارتباط با دراپ شیپینگ نقش بسته است پاسخ دهیم. در ادامه با ما همراه باشید.

خدمات سپاهان همراه: خرید از علی بابا

دراپ شیپینگ به چه معناست؟

دراپ شیپینگ یک مدل تجارت الکترونیک است که در آن فروشنده، محصولات را بدون نیاز به انبارکردن یا حمل و نقل آنها به مشتریان می‌فروشد. به بیانی ساده‌تر، فروشنده کالا را از انبار خود به فروش نمی‌رساند، بلکه کالا را از شخص یا فروشگاه دیگری خریداری کرده و به دست مشتری می‌رساند. این موضوع به این معنی است که فروشنده سفارشات را از یک خرده‌فروش یا توزیع‌کننده خریداری می‌کند و آن‌ها سفارش را به‌صورت مستقیم برای خریدار اصلی ارسال می‌کنند.

فرایند راه‌اندازی کسب‌وکار دراپ شیپینگ

گرچه کسب‌وکار به‌صورت دراپ شیپینگ ساده و کم‌هزینه است؛ اما برای راه‌اندازی آن مراحل زیر را باید طی کرد:

  1.  راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی: در ابتدا باید یک فروشگاه در وب‌سایت‌هایی مثل علی اکسپرس یا شاپیفای راه‌اندازی کرد و محصولاتی که مدنظر است را برای بازدید و خرید مشتریان داخل این سایت قرارداد.
  2. تبلیغ و فروش: پس از راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی، خریداران محصولات با مراجعه به آن و نهایی کردن خرید خود، هزینه سفارش خود را از طریق درگاه‌های موجود به شما پرداخت می‌کنند.
  3. 3.       ارتباط با تأمین‌کننده: پس از اینکه خریدار محصول را از سایت شما خریداری می‌کند، باید با تأمین‌کننده مد نظرتان ارتباط برقرار کنید و خرید محصول مدنظر را از آن‌ها انجام دهید.
  4. ارسال توسط تأمین‌کننده: پس از اینکه محصول موردنظر را از تأمین‌کننده خود خریداری می‌کنید با ثبت آدرس مشتری خود، تأمین‌کننده به‌صورت مستقیم محصول را برای خریدار اصلی ارسال می‌کند.

به‌طورکلی دراپ شیپینگ یک گزینه جذاب برای کسب‌وکارهای کوچک است و به این کسب‌وکارها کمک می‌کند تا محصولات خود را بدون نیاز به سرمایه‌گذاری خاصی در سایت‌ها و اپلیکیشن‌های موجود به فروش برساند.

مزایای دراپ شیپینگ

دراپ شیپینگ برای افرادی که از این طریق اقدام به درآمدزایی و کسب‌وکار کرده‌اند، مزایای فراوانی دارد. فوایدی از قبیل:

  • نیاز به سرمایه‌گذاری اولیه کمتر: در دراپ شیپینگ به دلیل اینکه نیاز به انبارکردن محصولات و موجود بودن آن‌ها قبل از فروش به مشتریان وجود ندارد، نیاز به سرمایه‌گذاری بسیار کمتری دارد. 
  • هزینه‌های عملیاتی کمتر: دراپ شیپینگ می‌تواند به کسب‌وکارهای کوچک کمک کند تا هزینه‌های عملیاتی خود را کاهش دهند. این امر به این دلیل است که آنها نیازی به استخدام نیروی کار برای انبارکردن یا حمل و نقل محصولات ندارند.
  • انعطاف‌پذیری بیشتر: دراپ شیپینگ به کسب‌وکارها انعطاف‌پذیری بیشتری می‌دهد. آنها می‌توانند محصولات بیشتری را از طیف گسترده‌تری از تأمین‌کنندگان به فروش برسانند.
  • دسترسی به بازارهای جدید: دراپ شیپینگ به کسب‌وکارهای کوچک کمک می‌کند تا به بازارهای جدید دسترسی پیدا کنند. آنها می‌توانند محصولات خود را به مشتریان در سراسر جهان ارسال کنند.
  • عدم وابستگی به مکان و زمان خاص: در این مدل تجارت شما نیاز به یک مکان ثابت برای رسیدگی به امور سایت خود ندارید، بلکه می‌توانید از داخل خانه و با استفاده از یک لپ‌تاپ و یا در سفر و با استفاده از گوشی همراه خود، به امور مربوط به کسب‌وکار دراپ شیپینگ بپردازید. همچنین نیازی به آنلاین بودن 24 ساعته وجود ندارد و می‌توانید هر زمانی که وقت داشتید به آن بپردازید.

معایب دراپ شیپینگ

به‌طورکلی یک کسب‌وکار، به هر میزان که سودآور و کم‌هزینه باشد، قطعاً معایبی نیز دارد. پس باید منطقی بود و گول تبلیغات فضای مجازی را در ارتباط با بی‌عیب‌ونقص بودن تجارت به روش دراپ شیپینگ را نخورد. در ادامه این مطلب به برخی از مهم‌ترین معایب این مدل کسب‌وکار خواهیم پرداخت.

  • سود کمتر: در دراپ شیپینگ برخی اوقات با مراجعه و تماس با تأمین‌کننده متوجه می‌شوید که هزینه خرید محصول و ارسال آن برای مشتری تفاوت چندانی با قیمت پرداختی مشتری ندارد. همچنین باتوجه‌به اینکه امروزه افراد قبل از خرید یک محصول، قیمت آن را در سایت‌های مختلف مقایسه می‌کنند، نمی‌توان قیمت اقلامی که قصد فروش آن را دارید با سود بالایی بر روی سایت قرار دهید.
  • فضای رقابتی شدید: بازار دراپ شیپینگ بسیار رقابتی است و سایت‌های زیادی محصولات خود را از طریق دراپ شیپینگ به فروش می‌رسانند. در این فضای رقابتی باید سرسخت بود و گاهی اوقات لازم است تا محصول خود را با حداقل سود به فروش برسانید.
  • تمرکز کمتر بر روی تجربه مشتری: در تجارت دراپ شیپینگ به دلیل اینکه مراحل ارسال و بسته‌بندی محصول در اختیار شما نیست و تأمین‌کننده این مراحل را انجام می‌دهد و محصول را به‌صورت مستقیم برای مشتری شما ارسال می‌کند، شما نمی‌توانید تمرکز کافی برای کسب رضایت مشتری در خصوص بسته‌بندی شکیل و تحویل به‌موقع محصول داشته باشید. حتی ممکن است برند شما که طی سال‌ها برای آن اعتباری دست‌وپا کرده‌اید، با چند مورد تأخیر در تحویل و نارضایتی مشتریان دچار آسیبی جدی شود.
  • عدم دسترسی به موجودی تأمین‌کننده: یکی از مشکلاتی که در زمینه فروش محصولات از طریق دراپ شیپینگ وجود دارد این است که شما موجودی دقیق تأمین‌کننده خود را نمی‌دانید. یعنی ممکن است شما یک محصول را در تعداد زیاد بر روی سایت خود بفروشید؛ ولی پس از تماس با تأمین‌کننده متوجه شوید که موجودی کافی از آن محصول در انبار تأمین‌کننده وجود ندارد.

چند نکته برای موفقیت بیشتر در دراپ شیپینگ

برای موفقیت در دراپ شیپینگ، فروشندگان باید نکات زیر را در نظر بگیرند:

  • یک محصول یا دسته محصول پرطرف‌دار را انتخاب کنید.
  • یک وب‌سایت تجارت الکترونیکی جذاب و کارآمد ایجاد کنید.
  • بازاریابی مؤثر انجام دهید.
  • سعی کنید خدمات را در بهترین شرایط به مشتری ارائه دهید.

با پیروی از این نکات، فروشندگان می‌توانند شانس موفقیت خود در دراپ شیپینگ را افزایش دهند.

سخن پایانی

گرچه دراپ شیپینگ برای فروشندگان و کسب‌وکارها فواید بسیاری به همراه دارد؛ اما اگر از دید خریدار به این مدل تجارت نگاهی بیندازیم، حضور واسطه باعث افزایش قیمت نهایی محصول می‌شود. با کمی سرچ در اینترنت و یافتن فروشندگان اصلی محصولات و ارتباط مستقیم با آن‌ها از طریق سایت‌های معتبر مانند علی بابا و آمازون، می‌توان با حذف واسطه در خرید، قیمت نهایی محصول را کاهش داد. شرکت بازرگانی سپاهان همراه با ارائه خدمات خرید از سایت های خارجی، واردات و ترخیص کالا، آماده ارائه خدمات به شما هم‌میهنان عزیز است.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *