قوانین تجارت با کشور آلمان

قوانین تجارت با کشور آلمان

آنچه در این مطلب خواهید خواند

آلمان بزرگ‌ترین اقتصاد اروپاست و قوانین تجارت با آلمان برای هر شخص یا شرکتی که می‌خواهد با این قطب اقتصاد تولیدی – خدماتی جهان ارتباط داشته باشد بسیار مهم است. در این مقاله بر بررسی صادرات و واردات کشور آلمان با ایران و البته تجارت جهانی آلمان خواهیم پرداخت.

  • محصولات عمده صنعتی، کشاورزی آلمان چه کالاهایی است؟
  • عمده کشورهای واردکننده و صادرکننده از آلمان کدام‌ها هستند؟
  • مهمترین اقلام صادراتی و وارداتی این کشور کدام‌ها هستند؟

کشور آلمان حدود 81 میلیون نفر جمعیت دارد، مساحت آن 357 هزار کیلومترمربع است. زبان رسمی کشور آلمانی و پایتخت آن شهر زیبای برلین است. مناطق آزاد تجاری آن هامبورگ، دویسبورگ، برمن است. تولید ناخالص داخلی (GDP) این کشور در سال 2021 به حدود 5 تریلیون دلار رسید و رتبه چهارمین اقتصاد برتر جهان را هنوز به دوش می‌کشد. نرخ تورم در آلمان بسیار پایین و 1.73 درصد است. ذخایر ارز و طلای این کشور به 198 میلیارد دلار می‌رسد.

محصولات عمده صنعتیمواد شیمیایی، لوازم پزشکی و دارو، کشتیسازی، نساجی، مواد غذایی و نوشیدنی ها، ماشین آلات، وسایل نقلیه، ابزارآلات، لوازم الکترونیکی و الکتریکی
محصولات عمده کشاورزیغلات، سیبزمینی، چغندرقند، سبزی ها، میوه ها، لبنیات و ماکیان
کشورهای عمده واردکننده از آلمانکشورهای همسایه اروپایی، آمریکا و چین
کشورهای عمده صادرکننده به آلمانکشورهای همسایه اروپایی، آمریکا و چین

درآمد سرانه هر آلمانی حدود 40 هزار دلار است که ازاین‌حیث در رتبه 5 جهان قرار می‌گیرد. در سال 2015 بیشتر از نیمی از صادرات کشور آلمان مختص به چهار گروه از محصولات شامل می‌شود:

  • وسایل نقلیه موتوری و قطعات خودرو
  • ماشین آلات
  • محصولات شیمیایی
  • قطعات IT محصولات الکترونیکی و نوری

روابط ایران و آلمان

پس از فروپاشی آلمان نازی، در سال 1331 روابط دیپلماتیک بین ایران و جمهوری فدرال آلمان مجدداً برقرار شد. از آن زمان، همکاری تنگاتنگی در بخش آموزش و صنعت ایجاد شد. مهمترین راه حمل‌ونقل بین ایران و آلمان جاده‌ای و دریایی است. پس از انقلاب اسلامی در سال 1358 روابط تجاری در بین دو کشور با محدودیت‌هایی مواجه گردید و از سال 2003 به دلیل برنامه هستهای ایران حجم واردات و صادرات کاهش بسیاری داشت.

جدول مهم‌ترین اقلام صادراتی ایران به آلمان

ردیفنام کالاارزش (میلیون دلار)سهم از کل تجارت
۱میوه و خشکبار۷۲۲۷.۶٪
۲تولیدات با منشأ حیوانی
۳۷۱۴.۲٪
۳دارو۳۷۱۴.۲٪
۴فرش دستباف و سایر منسوجات۳۳۱۲.۶٪
۵صمغ و رزین‌ها۲۶۱۰٪
۶آهن و فولاد۱۳۵٪
۷پلاستیک۵۱.۹٪
۸چای و قهوه۴۱.۵٪
۹ماشین‌آلات و بویلرها۳۱.۱٪
۱۰فراورده‌های میوه و سبزیجات۳۱.۱٪

چین مهم‌ترین شریک تجاری آلمان

باتوجه‌به آمارها و نتایج اعلام شده در سال 2019 کالاهایی به ارزش 205.9 میلیارد یورو بین دو کشور آلمان و چین صادرات و واردات گردید. شاید دانستن این موضوع برای تجار و بازرگانان جالب باشد، کشور چین مهم‌ترین شریک تجاری آلمان است که توسط دفتر آمار فدرال آلمان برای چهارمین بار در سال 2019 اعلام گردیده است.

شریک‌های اصلی تجاری کشور آلمان

کشورهای فرانسه، کانادا، اتریش، روسیه، انگلستان، ایتالیا، هلند، لهستان، ترکیه، ایالت متحده آمریکا و چین مهم‌ترین شریک‌های تجاری آلمان هستند و بیشترین سهم تجارت را از کل تجارت بین‌الملل آلمان در اختیار دارند.

اداره آمار فدرال آلمان هر ماه بر اساس گزارش‌های مربوط به واردات و صادرات کالاها از کشورهای مختلف، آمارهای تجارت خارجی را ترسیم می‌کند.

آمار تجارت خارجی هم تجارت با کشورهای عضو اتحادیه اروپا (تجارت داخل) و هم کشورهای سوم (خارج از تجارت) را در برمی‌گیرد.

تجارت کالاهایی که به‌صورت رایگان یا به‌حساب خارجی وارد یا صادر می‌شوند نیز ثبت می‌شود. در اصل، داده‌های مربوط به حرکت مرزی کالا یا از طریق اداره گمرک (تجارت اضافی) یا با ثبت مستقیم شرکت (تجارت بین‌المللی) ثبت می‌شود.

معافیت‌ها در تجارت بین‌المللی

برخی از حرکت‌های مرزی برای کالاها از ثبت‌نام در آمار تجارت خارجی معاف هستند، به‌عنوان‌مثال:

  • کالاهایی برای مقاصد تجاری که می‌توانند به‌صورت شفاهی (یا به طور ضمنی) به گمرک اعلام شوند، باارزش کالاهای بیش از 1000 یورو یا وزن کالاها بیش از 1000 کیلوگرم
  • کالاهایی برای مقاصد غیرتجاری، صرف‌نظر از ارزش یا کمیت، می‌توانند به طور شفاهی (یا به طور ضمنی) به مقامات گمرکی (مثلاً در سفرهای غیرتجاری) اعلام شوند
  • وسایل حمل‌ونقل در حین کار
  • کالاهایی که به‌صورت رایگان تحویل داده می‌شوند و شامل معامله تجاری نیستند؛ مشروط بر اینکه حرکت کالا صرفاً باهدف تهیه یا پشتیبانی از یک معامله تجاری بعدی با نشان‌دادن کاربرد کالا یا خدمات (به‌عنوان‌مثال موارد تبلیغاتی، ارائه کاتالوگ یا بروشورهای نمونه کالاها) صورت گیرد.

همچنین تحت شرایط خاص، اداره آمار فدرال دررابطه‌با روال ثبت‌نام می‌تواند، ساده‌سازی‌های بیشتری را تأیید کند.

خدمات شرکت سپاهان همراه

شرکت بازرگانی سپاهان همراه باهدف ارائه خدمات تخصصی در تمامی زمینه‌های واردات و صادرات و بازرگانی از سراسر دنیا، برای سهولت و صرفه‌جویی در زمان تجار و بازرگانان عزیز با درنظرگرفتن دغدغه‌های فکری آنها، باتکیه‌بر تجربه 23 ساله خود راه را برای مشتریان خود هموار نموده است. این خدمات در امر حمل‌ونقل بین‌المللی، واردات، صادرات و ترخیص کالا با رعایت قانون و مقررات کشور عزیزمان در تلاش هرچه بیشتر برای کاهش هزینه‌های در کمترین زمان ممکن برای آن ها است.

منابع: www.zoll.de , www.bpb.de

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *