واردات کالا توسط مسافران یا همان واردات چمدانی از طریق مسیرهای زمینی و هوایی به واردات چمدانی معروف شده است. این نوع تجارت در هیچ جای قانون تبیین نشده است. در حقیقت این اصطلاحی عامیانه است که بهنوعی ترخیص کالا بدون نیاز به درگیرشدن در رویههای گمرکی میگویند. در این شرایط کالای موردنظر از طریق بار مسافری حمل میشود.
بر اساس قوانین گمرکی، کالایی که مسافر میآید باید نیاز شخصی وی باشد و برای ترخیص بار باید به گمرک اثبات کند که این کالا برای استفاده شخصی است. از نظر قانونی مسافر حق دارد کالایی با خود به کشور بیاورد یا خارج کند و این حق مسافر است. جایی این مسئله تبدیل به امری غیرقانونی میشود که شخص دیگری کالایی با کارکرد تجاری را از طریق سهمیه مسافری ترخیص کند.
برای تماس با کارشناسان واردات از ترکیه، با شماره زیر تماس بگیرید.
گفته شده است که در سال 98 حدود 250 میلیون دلار کالا از طریق بار مسافرتی جابهجا شده است. گرچه مشخص نیست همه این حجم مشمول کالاهای نیاز مسافر است یا صرفاً کالاهایی تجاری را در بر میگیرد که از طریق بهاصطلاح تجارت چمدانی به کشور آمده است.
واردات از ترکیه به ایران
واردات از ترکیه به ایران به دلایل متعددی رونق دارد. همسایگی و قرابت فرهنگی در کنار مراودات توریستی باعث شده است ایرانیهای زیادی تجربه کاری در این کشور را داشته باشند. سفرهای متعدد توریستی و تجاری نیز به شناخت ایرانیها از پتانسیل بازار ترکیه افزوده است.
واردات مسافرتی از ترکیه برای مصارف شخصی تقریباً به امری طبیعی تبدیل شده است. مشروط به اینکه این کالاها نو نباشند. دلیل وضع چنین قوانینی هم مقابله با واردات بهاصطلاح چمدانی از ترکیه به ایران است. خرید از ترکیه عموماً شامل طلا، پوشاک، لوازمخانگی، تجهیزات الکترونیکی و کالاهای مشابه است که البته همگی آنها با محدودیتهای اجازه ورود به کشور را دارند.
واردات چمدانی بهتر است یا قاچاق؟
در حقیقت تفاوتی بین این دو نوع تجارت وجود ندارد و تنها در مواردی برای مرزنشینان که کارت پیلهوری صادر میشود شامل قاچاق نخواهد شد. پس قاعدتاً مسئله کمبود کالای خارجی برای مصرفکننده میتواند از بازارچههای مرزی مرتفع شود. در مسئله قاچاق که بارهاوبارها به مضرات شخصی و اجتماعی و ملی این پدیده پرداخته شده است و نیازی به بازکردن مبحث نیست. وقتی کسی به دنبال کالای قاچاق است باید قید خیلی از کیفیتها و احتیاطها را بزند و مسئله متضرر شدن خود و جامعه را در این مقوله لحاظ کند.
طبیعتاً سؤال دیگری که برای خواننده پیش میآید این است که در شرایطی که این امتیازها به مسافران داده میشود چرا نباید از واردات چمدانی بهره برد. جواب برای برخی مواقع خیلی ساده است: تجارت چمدانی برای کالاهای سنگین بهصرفه نیست و بازارچههای مرزی راه بهتری برای ابتیاع کالای موردنظر است.
راه جایگزین چیست؟
واردات چمدانی بخشی از سهمیه فرد مسافر است که با عریان کردن محصول از بستهبندی، ضمانت و کیفیت به دست میآید. سختگیریهای زیادی از سوی دولت متوجه تجارت چمدانی نیست و این امر شاید در بسیاری کشورهای دیگر هم همینگونه باشد. این تجارت حجم مالی بسیار زیادی ندارد و جلوگیری 100 درصد آن نیز کار آسان و کمهزینهای نیست. به همین دلیل خواهناخواه در کنار واردات کالای مسافران پدیده تجارت چمدانی وجود دارد.
تا زمانی که اختلاف قیمت و کمبود کالا در منطقهای جغرافیایی وجود داشته باشد، تجارتهای غیرقانونی مثل قاچاق هرچقدر در مقادیر پایین به حیات خود ادامه خواهد داد. درعینحال کسانی که به دنبال تجارت قانونی، سالم و سازنده هستند میتوانند از راههای موجود بهره ببرند.
قوانینی وجود دارد که تجارت را برای فعالان اقتصادی بسیار راحت میکند و تنها افراد باتجربه از این قوانین آگاهی دارند. با این تعاریف پیشنهاد میکنیم قبل از اینکه تجارت خود را از مسیرهای غیرقانونی پیش ببرید، با کارشناسان سپاهان همراه مشورت کنید و با پیچوخم و چراغهای راه تجارت بیشتر آشنا شوید. برای تماس با کارشناسان واردات از ترکیه، با شماره زیر تماس بگیرید.