واردات قطعات خودرو
خرید لوازمیدکی از شرکای ایران
در دهههای صنعت خودروسازی در بسیاری از کشورهای دنیا شاهد رشد قابلتوجهی بوده که به همین دلیل منجر به افزایش تولید خودرو شده است. با رشد روزافزون این صنعت نیاز به قطعات خودرو نیز روبهافزایش است و این روند باعث شده تا بازار واردات قطعات خودرو و واردات لوازمیدکی بهشدت داغ شود.
صنعت خودروسازی و صنایع وابسته به آن دومین صنعت بزرگ در ایران است. برای اولینبار و با پیشرفت و توسعهی ایران در بخش تولید، حدود 70 سال پیش بود که مونتاژ انواع خودروهای خارجی در کشور آغاز شد و در ادامه با توسعهی این صنعت و تولید خودروهای ملی، در حالا حاضر رتبهی دوم را در کشور به دست آورده است. در حال حاضر بیش از 20 شرکت خودروسازی چینی در زمینه تجارت قطعات خودرو و وسایل نقلیه، مونتاژ و تولید قطعات، همکاری ساخت خط تولید و سرمایهگذاری و تأسیس کارخانه با ایران همکاری کردهاند. اما نیاز کشور به واردات قطعات لوازمیدکی خودرو همواره در اولویت و دستور کار دولت و بخش خصوصی در کشور بوده است. علاوهبرآن واردات قطعات خودرو یکی از تجارتهای پر سود در ایران است که مصرفکننده و متقاضی اصلی آنها را شرکتهای تولید قطعات خودرو و خودروسازان داخلی تشکیل میدهند و این موضوع به نوبه خود به رونق بازار واردات قطعات خودرو دامن زده است.
واردات قطعات خودرو از کدام کشورها بهتر است؟
در تجارت جهانی امروز، واردات لوازمیدکی چین عمدتاً بهعنوان منبع اصلی واردات قطعات خودرو در جهان و به طبع آن در ایران است. با وجود انواع مختلف از مدلهای خودروهای خارجی و چینی در کشور، تقاضا برای لوازمیدکی و قطعات مختلف لازم برای تعمیر و نگهداری خودروهای خارجی افزایش پیدا کرده و به همین دلیل همواره واردات قطعات خودروهای خارجی و ترخیص قطعات یدکی خودرو برای تأمین نیازهای داخلی کشور موضوع حائز اهمیتی است.
همچنین عراق بهعنوان یکی از همسایگان ایران و با اقتصادی پویا و بازار خودروی قابلتوجه، بهعنوان منبع مهمی برای واردات لوازمیدکی خودرو به ایران شناخته شده است. واردات قطعات خودرو از عراق به ایران باتوجهبه بازار خودروی پویا در کشور و تقاضای بالا، فرصتهای زیادی را فراهم کرده است. در سالهای اخیر با عقد قراردادهای مختلف توسعه همکاریها، بهبود روابط تجاری و استفاده از تجربههای موفق، تحولی مثبت و رشدی قابلتوجه در واردات لوازمیدکی خودرو از عراق به ایران شاهد هستیم.
کشور امارات یکی از همسایگان مرزیِ ایران و همچنین از شرکای تجاری قدیمی کشور است همچنین به دلیل مرز آبی با امارات، هزینه حملونقل و ترخیص کالا از دبی به ایران مقرونبهصرفه است و در همین راستا دبی بهعنوان یکی از مراکز تجاری بینالمللی با تمرکز بر بازار تجارت، یکی از مراکز اصلی جهت واردات قطعات یدکی است. قطعات خودرویی که میتوان از دبی وارد کرد به دو دستهی واردات لوازمیدکی و همینطور واردات قطعات استوک خودرو است.
چین یکی از بزرگترین تولیدکنندگان قطعات خودرو در جهان است و سهم قابلتوجهی از بازار جهانی را در اختیار دارد. این کشور همچنین بزرگترین صادرکننده قطعات خودرو به ایران است. بیشتر قطعات استاندارد و ارزانقیمت خودروهای ایرانی از چین وارد میشود. البته کیفیت برخی قطعات چینی پایین است. قطعات خودروی چینی از نظر قیمت بسیار رقابتی هستند و کیفیت آنها نیز در سالهای اخیر بهبودیافته است. به همین دلیل، واردات قطعات خودرو از چین به ایران در سالهای اخیر افزایش یافته است. تنها در سال ۱۴۰۰، ارزش واردات قطعات خودرو از چین به ایران حدود ۱.۵ میلیارد دلار بود که نسبت به سال ۱۳۹۹، رشد ۴۰ درصدی را نشان میدهد. عمده قطعات خودروی وارداتی از چین به ایران شامل قطعات موتور، قطعات بدنه، قطعات برقی و الکترونیکی، و قطعات سیستم تعلیق و فرمان است.
امارات یکی از مقاصد اصلی واردات قطعات خودرو به ایران است. واردات قطعات خودرو از دبی اغلب برای خودروهای لوکس و باکیفیت است. البته قیمت قطعات اماراتی بالاتر از چینیهاست. این کشور به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب و دسترسی آسان به بازارهای جهانی، به یک مرکز مهم واردات و صادرات قطعات خودرو تبدیل شده است. در سال ۱۴۰۰، ارزش واردات قطعات خودرو از امارات به ایران حدود ۱ میلیارد دلار بود که نسبت به سال ۱۳۹۹، رشد ۱۵ درصدی را نشان میدهد. عمده قطعات خودروی وارداتی از امارات به ایران شامل قطعات موتور، قطعات بدنه، قطعات برقی و الکترونیکی، و قطعات سیستم تعلیق و فرمان است
ترکیه نیز یکی از شرکای تجاری مهم ایران در زمینه قطعات خودرو است. کیفیت قطعات ترکیه به نسبت خوب و قیمت آنها مناسب است. برخی شرکتهای ایرانی با شرکتهای ترکیهای همکاری میکنند. این کشور به دلیل داشتن صنعت خودروسازی پیشرفته، تولیدکننده برخی قطعات خودروی باکیفیت است. در سال ۱۴۰۰، ارزش واردات قطعات خودرو از ترکیه به ایران حدود ۵۰۰ میلیون دلار بود که نسبت به سال ۱۳۹۹، رشد ۱۰ درصدی را نشان میدهد. عمده قطعات خودروی وارداتی از ترکیه به ایران شامل قطعات موتور، قطعات بدنه، قطعات برقی و الکترونیکی، و قطعات سیستم تعلیق و فرمان است.
در مجموع، واردات قطعات خودرو از چین، امارات و ترکیه به ایران در سالهای اخیر افزایش یافته است. این امر به دلیل عوامل مختلفی از جمله افزایش نیاز به قطعات خودرو در ایران، بهبود کیفیت قطعات خودروی چینی، و موقعیت جغرافیایی مناسب امارات و ترکیه است. کشورهای چین، امارات و ترکیه مهمترین شرکای تجاری ایران در زمینه واردات قطعات خودرو هستند و هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند.
در مجموع، واردات قطعات خودرو از چین، امارات و ترکیه به ایران در سالهای اخیر افزایش یافته است. این امر به دلیل عوامل مختلفی از جمله افزایش نیاز به قطعات خودرو در ایران، بهبود کیفیت قطعات خودروی چینی، و موقعیت جغرافیایی مناسب امارات و ترکیه است. کشورهای چین، امارات و ترکیه مهمترین شرکای تجاری ایران در زمینه واردات قطعات خودرو هستند و هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند.
کارشناسان با تجربه
کارشناسان ما
پرداخت ریالی
امنیت درگاه پرداخت
۲۶ سال سابقه
سپاهان همراه
امکان بازرسی کالا
بازرسی دقیق کالا
مذاکره با تامین کنندگان
مذاکره با تامین کنندگان
ارسال door to door
خدمات Door to Door چیست؟
واردات هر کالایی به کشور در حوزه تجارت مستلزم اخذ کلیهی مجوزها است و برای واردات قطعات خودرو نیز یک نیاز اساسی، اخذ همین مجوزهاست. همچنین واردات قطعات خودرو نیازمند پرداخت هزینههای مختلف واردات و اطلاع از تعرفههای گمرکی واردات لوازمیدکی خودرو است. این هزینهها شامل عوارض گمرکی، مالیات، هزینههای بیمه، هزینههای حملونقل، هزینههای ثبت سفارش، حقوق گمرکی و سایر هزینههای واردات این دست از کالاهاست. همچنین آشنایی با مقررات گمرکی، سیاستهای اقتصادی، محدودیتهای تجاری و موافقتنامههای تجاری کشور مبدأ و ایران بهعنوان کشور مقصد، از اهمیت بالایی برخوردار است. واردات لوازمیدکی خودرو مستلزم مستندات دقیق است. برای تسهیل فرایند واردات، تنظیم و ارائه مدارک ضروری از قبیل فاکتور، بارنامه، گواهینامههای موردنیاز، پروانهها، ترخیصیه و سایر مدارک مربوطه به مراجع ذیربط الزامی است.
تعرفههای گمرکی واردات لوازمیدکی خودرو
واردات قطعات خودرو در ایران شامل مواردی است که در هزینههای ترخیص و هزینههای کلی مربوط به هر دسته محصول نقش دارد. این هزینهها میتواند بر اساس عواملی مانند وزن، حجم و ارزش اعلام شده محموله متفاوت باشد. این عوامل بر هزینههای ترخیص تاثیر میگذارند:
- این کالاها یک کد تعرفه گمرکی اختصاصی دارند که حقوق ورودی و هزینه ترخیص کالا از گمرک را تعیین میکند. در کد تعرفه گمرکی عوامل مختلفی از جمله نوع کالا و طبقهبندی آن در نظر گرفته میشود.
- واردات قطعات خودرو در ایران مشمول مالیات بر ارزشافزوده (VAT) است. واردکنندگان ملزم به پرداخت مالیات بر ارزشافزوده برای کالاهای وارداتی هستند و نرخ ممکن است بسته به کالای خاص و طبقهبندی آن متفاوت باشد.
- قطعات مختلف خودرو ممکن است بر اساس ویژگیهایشان، مانند وزن، اندازه و ارزش، هزینههای ترخیص متفاوتی داشته باشند. برای واردکنندگان ضروری است که از این مشخصات برای هر محصولی که وارد میکنند آگاه باشند تا هزینههای مربوطه را به طور دقیق محاسبه کنند.
- واردکنندگان، چه شرکتهای کوچک و چه شرکتهای بزرگ، باید هزینههای مختلف حملونقل را بررسی کنند، در مورد نرخهای مطلوب با شرکتهای حملونقل مذاکره کنند و مسیرهای حملونقل را برای بهحداقلرساندن هزینههای حملونقل بهینه کنند. در واقع مدیریت هزینههای لجستیکی در موضوع واردات لوازمیدکی خودرو، بسیار حائز اهمیت است.
علاوه بر هزینه ترخیص و مالیات بر ارزشافزوده، هزینههای ثابتی در فرایند واردات و ترخیص وجود دارد که شامل قیمت خرید کالا، هزینههای ثبت سفارش، هزینههای اخذ مجوز، هزینههای ذخیرهسازی و غیره میشود. این هزینههای ثابت باید در تحلیل هزینه کلی لحاظ شوند.
چالشهای واردات لوازمیدکی و راهحل آن
مسائل مربوط به حملونقل لوازمیدکی از کشور مبدأ به ایران همواره با چالشهای زیادی همراه است. زمان تحویل، هزینه حملونقل، و مسائل مربوط به گمرک میتواند تأثیرات زیادی بر فرایند واردات کالا داشته باشد. همچنین بررسی کیفیت و استاندارد و قیمت قطعات خودروهای خارجی از اهمیت بالایی برخوردار است.
بنابراین، بهترین راه کمکگرفتن از شرکتهای معتبر واردکننده قطعات خودرو است که کلیه روندهای واردات لوازمیدکی و همچنین واردات قطعات استوک خودرو را برای متقاضیان آن تسهیل میبخشند. شرکت بازرگانی سپاهان همراه با بیش از ۲۶ سال سابقه در امر واردات، با بهره از تیم متعهد و متخصص که تسلط کامل بر شرایط واردات خودرو و تعرفه گمرکی واردات لوازم یدکی خودرو دارند، همراهی مطمئن برای شما در این مسیر خواهند بود. بازرگانی سپاهان همراه با اتکا به روابط نزدیک و موثر با تامین کنندگان بینالمللی، برای شما واردات قطعات خودرو را فراهم کرده و فرآیند واردات را به سادگی و بدون دردسر انجام خواهد داد.
بازخورد مشتریان
بازخورد های ثبت شده مشتریان سپاهان همراه
سوالات متداول
شاید برای شما هم سوال شده باشد ...
برای انتخاب کالای وارداتی باید باتوجهبه میزان نیاز تولیدکنندگان به مواد اولیه و سایر کالاها را بررسی و سفارش بگیرید. همچنین در هنگام انتخاب کالا برای واردات توجه کنید که کالاهای غیراستاندارد را به دلیل پایین بودن قیمت آن نخرید.
در حقیقت با هر مبلغی میتوان کالا وارد کرد ولی بستگی به این دارد که سود شما از این واردات چقدر باشد. واردات در مبالغ کمتر حاشیه سود کمتری دارند و برای موفقیت در بازار باید به میزان کافی واردات انجام دهید.
زمان واردات با حمل هوایی ممکن است کمتر از یک ماه باشد. اگر کشف قیمت، پرداخت و انجام امور گمرکی بهسرعت انجام شود، همه چیز به روش حمل بستگی پیدا میکند. حمل هوایی بین یک هفته تا ۱۰ روز کاری و حمل دریایی بیشتر از یک ماه تا چند ماه طول میکشد.