تفاوت علی بابا و علی اکسپرس؛ ۲ سایت مهم خرید از چین

تفاوت علی بابا و علی اکسپرس

آنچه در این مطلب خواهید خواند

علی‌بابا و علی‌اکسپرس دو پلتفرم مهم جهانی برای خرید از چین هستند که در سال‌های اخیر تا حد زیادی به موفقیت هزاران تجارت الکترونیک کمک کرده‌اند. این دو پلتفرم شرکت‌های خواهری هستند که توسط همان مالک آن‌ها، یعنی AliBaba Group اداره می‌شوند. گروه علی‌بابا یکی از طلایه‌داران دنیای خرده‌فروشی آنلاین است. با این وجود، علی بابا و علی اکسپرس تجربه‌ی خرید و فروش منحصر به فردی را با ویژگی‌های مختلف برای انواع مختلف خریداران و فروشندگان ارائه می‌دهند. در این مطلب سپاهان همراه قصد داریم تفاوت علی بابا و علی اکسپرس را مشخص و آن‌ها را با هم مقایسه کنیم تا به خریداران و فروشندگان ایده‌های بهتری درباره اینکه کدام پلتفرم برای نیازهای آنها مناسب و کدام گزینه برای خریداران و فروشندگان B2B بهترین انتخاب است ارائه دهیم.

تفاوت‌های اصلی علی بابا و علی اکسپرس

خدمات علی بابا و علی اکسپرس مشابهت بالایی دارند، اما دو هدف متفاوت دارند. تفاوت اصلی مربوط به ماهیت تراکنش‌هایی است که هر پلتفرم برای آن مناسب است. علی بابا یک پلت‌فرم B2B است که تراکنش‌های بین مشاغل را انجام می‌دهد. علی اکسپرس یک پلتفرم B2C است که معاملات بین مشاغل و مصرف کنندگان را تسهیل می‌کند.
بسیاری از خریداران به دلیل قیمت بسیار پایین محصولات در سایت، چه کسب و کار باشند چه نباشند، بلافاصله جذب علی بابا می‌شوند. با این حال، خرید از علی بابا مستلزمِ خرید مقادیر مشخصی به عنوان حداقل مقدار سفارش است؛ به این معنی که خریداران برای دسترسی به نرخ های عمده فروشی باید به صورت عمده خرید کنند.
از سوی دیگر، محصولات در علی اکسپرس در عین حال که قیمت‌های نسبتاً پایینی دارند اما خرید از علی اکسپرس الزامی به حداقل مقدار سفارش ندارد.
وقتی نوبت به کارمزد و دریافت نرخ‌ها می‌رسد، فروشندگان در علی بابا برای اکثر تراکنش‌ها 0درصد پرداخت می‌کنند. فروشندگان علی اکسپرس تا 8 درصد پرداخت می‌کنند.
اگرچه این پلتفرم ها متفاوت هستند، اما هیچ کدام بهتر یا بدتر از دیگری نیستند. این که شما باید از کدام یک استفاده کنید کاملاً به اهداف شما به عنوان خریدار یا فروشنده بستگی دارد. مصرف کنندگان بهتر است از علی اکسپرس خرید کنند و کسب و کارها بهتر است محصولات مورد نظر خود را در علی بابا تهیه کنند.

  علی اکسپرس علی بابا
نوع فعالیت B2C خرده فروشی B2B عمده فروشی
خریداران واسطه‌ها، مصرف‌کنندگان بیزنس‌ها
هزینه‌ی سالانه ثابت برای فروشندگان خیر بله
کارمزد 8 درصد 0
جدول تفاوت و فرق اساسی علی اکسپرس با علی‌بابا
فرق علی بابا و علی اکسپرس

بررسی اجمالی گروه علی بابا

علی بابا و علی اکسپرس هر دو بخشی از گروه علی بابا هستند. گروه علی بابا توسط «جک ما» در هانگژو چین در سال 1999 با مأموریت «آسان کردن تجارت در هر کجا» تاسیس شد.
زیرمجموعه های مختلف این گروه در خط مقدم ظهور و رشد تجارت الکترونیک و توسعه فناوری بوده‌اند. علاوه بر علی بابا و علی اکسپرس، گروه علی بابا مالک و اداره کننده Taobao، Tmall، Lazada Group، Alibaba Cloud، Alipay، و Alibaba Pictures Group است.

علی بابا چیست؟

علی بابا در سال 1999 به عنوان اولین واحد تجاری گروه علی بابا تأسیس شد که به یک نیروی محرکه در دنیای تجارت الکترونیک بین المللی B2B تبدیل شده است. علی بابا یکی از بزرگ‌ترین پلت‌فرم‌های تجارت الکترونیک عمده‌فروشی تجارت به کسب‌وکار در جهان است که بیش از 150 هزار تامین‌کننده را به بیش از 10 میلیون خریدار در بیش از 190 کشور و منطقه متصل می‌کند.
خریداران تجاری علی بابا هر روز 300 هزار درخواست برای فروشندگان علی بابا ارسال می‌کنند. فروشندگان علی بابا دارای یک فروشگاه دیجیتال هستند که به آن «مینی سایت» نیز گفته می‌شود، که محصولات و قابلیت های تولید آنها برای خریداران قابل مشاهده است. فروشندگان می‌توانند از ابزارهای بازاریابی داخلی و CRM برای دستیابی به مشتریان و حفظ مشتریان استفاده کنند. آنها می‌توانند بر اساس شرایط خود با مشتریان تعامل کنند و روابط و اطلاعات تماس با مشتریان خود را داشته باشند.
این پلتفرم همچنین جعبه ابزاری را برای تسهیل ارتباط خریدار و فروشنده ارائه می‌کند و راه‌حل‌های لجستیکی و حفاظت از پرداخت را ارائه می‌دهد تا به آنها کمک کند به راحتی در دنیای تجارت الکترونیک B2B حرکت کنند.

ویژگی‌های کلیدی علی بابا

علی بابا با در نظر گرفتن خریداران و فروشندگان ساخته شده است. در اینجا چند ویژگی وجود دارد که این پلتفرم برای پشتیبانی از معامله گران در هر دو طرف معامله دارد:
• ابزارهایی برای تبدیل به مشتری (Lead Generation)
• ابزارهای CRM
• درخواست برای قیمت (RFQ) بازار
• ابزارهای تحلیل بازار و صنعت
• ترجمه خودکار به بیش از 18 زبان
• مدیریت جامع سفارش
• ادغام API برای سفارشی‌سازی های پیشرفته

فروشندگان علی بابا

چندین نوع فروشنده در علی بابا وجود دارد: تولید کنندگان، عمده فروشان، صادرکنندگان، شرکت های بازرگانی و نمایندگان و غیره. فصل مشترک همه‌ی تامین‌کنندگان علی بابا این است که آنها به سایر مشاغل می‌فروشند.
خریداران علی بابا
علی بابا یک پلت‌فرم B2B است، به این معنی که خریداران علی بابا، تاجر یا فروشنده و تولیدکننده هستند. برخی از انواع خریداران عبارتند از خرده فروشان B2C، نمایندگان منبع، توزیع کنندگان عمده فروشی، تولید کنندگان و حتی سایر فروشندگان B2B.

خدمات حرفه‌ای علی بابا

Alibaba.com مجموعه ای از خدمات حرفه‌ای را ارائه می دهد، از جمله:
• خدمات لجستیک بین المللی حمل و نقل علی بابا
• پشتیبانی حضوری و خدمات موفقیت فروشنده
• تضمین تجارت – خدمات حفاظت از سفارش رایگان
• خدمات بازرسی و نظارت محصول
این خدمات به منظور افزایش تجربه فروشندگان و خریداران و کمک به آنها برای موفقیت در بازار B2B طراحی شده است.

علی اکسپرس چیست؟

علی اکسپرس یکی از برترین بازارهای تجارت الکترونیک B2C آنلاین بین مرزی در جهان است. این پلتفرم به عنوان شاخه‌ای از علی بابا در سال 2010 به عنوان مکانی برای فروش مستقیم مشاغل به مصرف کنندگان ایجاد شد.
برخلاف علی بابا که قبلاً در مورد آن صحبت کردیم، علی اکسپرس به عنوان یک بخش خرده فروشی از گروه علی بابا، برای مصرف کنندگان فردی از سراسر جهان که محصولات را بدون حداقل مقدار سفارش خریداری می کنند، باز است.
این پلتفرم درست مانند سایر پلتفرم های عمومی B2C کار می کند و اغلب با آمازون، Etsy و eBay مقایسه می‌شود. خریداران به علی اکسپرس می آیند تا به دنبال کالاهای با کیفیت با قیمت‌های بسیار پایین باشند و به دلیل امکان انتخاب گسترده کالاها و قیمت‌های رقابتی، محافظت مطمئن از خریدار و توانایی خرید در مقدار بسیار کم، به مکانی عالی برای دراپ شیپینگ تبدیل شده است. فروشندگان مستقل می توانند محصولات را ثبت کرده و مستقیماً به صدها میلیون خریدار در سراسر جهان بفروشند.

دراپ شیپینگ در علی اکسپرس چگونه کار می‌کند؟

در توضیح دراپ شیپینگ لازم است اشاره کنیم که روشی است که فروشنده در آن کالا را به جای آن‌که از انبار خود به فروش برساند، کالا را از شخص یا فروشگاه دیگری خریداری کرده و به دست مشتری می‌رساند.
دراپ شیپرها برای انتخاب محصولات مناسب برای وب سایت خود از علی اکسپرس خرید می‌کنند، اما تا زمانی که شخصی در وب سایت سفارشی ندهد، در واقع چیزی از تأمین کنندگان نمی‌خرند. بعد از ثبت سفارش مشتری، دراپ شیپر سفارش را برای تامین‌کننده ارسال می‌کند و تامین‌کننده مستقیماً محصولات را برای خریدار ارسال می‌کند، نه برای دراپ شیپر.

ویژگی‌های کلیدی علی اکسپرس

علی اکسپرس ویژگی‌های فوق العاده‌ای ارائه می دهد. برخی از این ویژگی‌ها به شرح زیر هستند:
• ترجمه خودکار به 18 زبان برای تجربه کاربری محلی
• پشتیبانی از 51 ارز مختلف
• پشتیبانی از 38 کانال پرداخت محلی برای پرداخت امن و تراکنش
• ویترین های سفارشی برای فروشندگان
• حفاظت از خریدار
• بخش آموزش به نام دانشگاه علی اکسپرس و ارائه منابع یادگیری برای فروشندگان
فروشندگان علی اکسپرس
بر خلاف علی بابا، فروشندگان در علی بابا احتمالاً خود تولیدکنندگان نیستند، بلکه افراد ثالثی هستند که به عنوان واسطه برای خرید محصولات از کارخانه‌ها در حجم زیاد و فروش آنها در حجم کم در علی اکسپرس عمل می کنند، اما خریداران همچنان قیمت رقابتی برای آنها دارند.
انواع محبوب فروشندگان در علی اکسپرس عبارتند از: فروشندگان لباس، لوازم الکترونیکی، زیبایی، ابزار، لوازم خانگی و خرده فروشان لوازم خانگی.

خریداران علی اکسپرس

علی اکسپرس خود را به عنوان یک پلت‌فرم B2C معرفی می‌کند، بنابراین خریداران کلی علی اکسپرس، مصرف کنندگان هستند. AliExpress در حال حاضر بیش از 150 میلیون خریدار در 220 کشور و منطقه در سراسر جهان دارد.
قیمت‌های علی اکسپرس بسیار رقابتی و نزدیک به قیمت‌های عمده فروشی است؛ این پلتفرم طیف وسیعی از تقریباً همه چیز را ارائه می‌دهد، تعداد زیادی از خریداران در AliExpress در واقع فروشندگانی هستند که به دنبال دراپ شیپینگ هستند. دراپ شیپینگ در علی اکسپرس برای کسانی که می خواهند یک تجارت الکترونیک آنلاین را بدون سرمایه گذاری قابل توجه راه‌اندازی کنند و نمی خواهند نگران موجودی محصول یا تحویل کالا باشند تجارتی ایده آل است.

خدمات حرفه ای علی اکسپرس

AliExpress چندین خدمات حرفه ای را هم برای خریداران و هم برای فروشندگان ارائه می دهد:

ارسال علی اکسپرس

این روش، حمل و نقل یک مرحله ای است که به طور رسمی توسط علی بابا و شبکه Cainiao گروه علی بابا ارائه شده است. به‌عنوان یک سرویس تدارکات بین‌مرزی، شامل خدمات وانت مایل اول، خدمات یکپارچه‌سازی، خدمات حمل و نقل بین‌المللی، خدمات ترخیص کالا از گمرک و خدمات تحویل آخرین مایل است.
این پلتفرم همچنین گزینه‌های حمل و نقل مختلفی را برای انتخاب فراهم می‌کند، مانند: UPS، FedEx، DHL، EMS، e-Packet، و غیره. هزینه های حمل و نقل بسته به جایی که در آن قرار دارید و سرعت تحویل متفاوت است. برای اکثر محصولات، ارسال رایگان توسط AliExpress Shipping و Cainiao Network ارائه می‌شود، که معمولاً از 1 هفته تا 2 ماه طول می کشد.

حفاظت از خریدار

AliExpress خط مشی محافظت از خریدار را ارائه می‌دهد که تراکنش های امن را تضمین می‌کند و از خریداران در برابر کلاهبرداری محافظت می‌کند. اگر کالایی که دریافت کرده‌اید مطابق توضیح نباشد، یا اگر کالای شما در دوره حفاظت از خریدار تحویل داده نشود، پول شما را پس می‌دهد.
هر زمان که اختلافی وجود داشته باشد، خریدار می تواند ابتدا برای حل و فصل غیررسمی با فروشنده تماس بگیرد. اگر توافقی حاصل نشد، خریداران می توانند به سادگی با ارسال یک تیکت به علی اکسپرس ادعایی را مطرح کنند. علی اکسپرس به عنوان یک میانجی عمل می کند تا مطمئن شود که ظرف 15 روز هزینه به شما بازپرداخت خواهد شد.

سوالات متداول

علی اکسپرس چیست؟

عنوان شاخه‌ای از علی بابا در سال 2010 به عنوان مکانی برای فروش مستقیم مشاغل به مصرف کنندگان ایجاد شد.

علی بابا چیست؟

عمده‌فروشی تجارت به کسب‌وکار در جهان است که بیش از 150 هزار تامین‌کننده را به بیش از 10 میلیون خریدار در بیش از 190 کشور و منطقه متصل می‌کند.

تفاوت‌های اصلی علی بابا و علی اکسپرس کدامند؟

هزینه در علی اکسپرس صفر است. در علی بابا کارمزدی دریافت نمی شود ولی کارمزد در علی اکسپرس 8 درصد است.

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *