جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

کوتاژ چیست و چه کاربردی دارد؟

کوتاژ چیست

آنچه در این مطلب خواهید خواند

برای این که متوجه شویم کوتاژ چیست باید بگوییم در مراحل اول ترخیص کالا از گمرک شماره‌ای برای بار یا کالای وارداتی صادر می‌شود که به آن شماره کوتاژ می‌گویند. نام‌های دیگری که برای کوتاژ استفاده می‌شود شامل شماره سریال کوتاژ و سریال اظهارنامه است. این شماره یکتا از این مرحله به بعد برای استعلام کالا استفاده می‌شود. این یک شماره منحصربه‌فرد در سامانه EPL گمرک به کالا اختصاص داده می‌شود؛ یعنی پس از اظهار کالا در سامانه  EPL(Electronic Packing list) بلافاصله فرم اظهارنامه کالا قفل (کوتاژ) شده است و یک شماره انتظامی ویژه و منحصر به فرد به اظهارنامه مربوطه اختصاص خواهد داد. به این اظهارنامه اصطلاحا کوتاژ گویند و وقتی برای صادرات صادر شود به آن نیز کوتاژ صادراتی می گویند. گاهی به شماره فوق، شماره سریال کوتاژ، شماره اختصاصی یا شماره نقل قول گویند. یک اظهارنامه صادراتی در سطح سیستم مکانیزه گمرکات از هر لحاظ یکتا است.

کاربرد کوتاژ چیست؟

  • زمان بازبینی بعد از خروج کالا
  • پیگیری مجوزها تا زمان حمل و خروج کالا
  • پیگیری صفر تا صد فرایند ترخیص کالا و حتی تحویل آن به انبار را می‌توانید پیگیری و رصد کنید.
  • جهت مراجعه به گمرک برای اعتراض یا شرکت در کمیسیون‌های گمرکی

در تمامی مراحل ترخیص کالا شما به شماره هشت‌رقمی کوتاژ نیازمند هستید.

نام‌های دیگر شماره کوتاژ

هر کالایی که برای خروج از کشور به مرحله ترخیص برسد در سیستم EPL ثبت می‌شود و شماره‌ای منحصربه‌فرد دریافت می‌کند. این شاره با نام‌هایی همچون  شماره کوتاژ، شماره سریال کوتاژ، سریال اظهارنامه یا شماره نقل‌قول شناخته می‌شود.

مدارک موردنیاز برای تنظیم اظهارنامه

مدارک موردنیاز تنظیم اظهارنامه مشمول (کارت بازرگانی، بارنامه، بیمه‌نامه، ترخیصیه، گواهی خرید کالا فاکتورهای خریدوفروش، مجوزهای ثبت سفارش و سایر مجوزهای موردنیاز کالا و…) می‌شود. 

کاربردهای کوتاژ صادراتی چیست؟

کوتاژ صادراتی در حقیقت همان سریال اظهارنامه است که برای کالای صادراتی استفاده می‌شود. مورد استفاده این کوتاژ برای واردات به ازای صادرات است. یعنی در برخی شرایط که برای واردات کالایی نیاز به ما به ازای صادراتی داشته باشید از شما این شماره را می‌پرسند.

در حالی که شرکت‌هایی که در حوزه کوتاژ صادراتی و صنایع فعالیت می‌کنند ممکن است اندکی بیشتر در رقابت ها باقی بمانند، لیکن هنوز هم باید با سایر شرکت ها، چه سایر فعالان صنایع درباره کوتاژ صادراتی و چه شرکت هایی در مقیاس بزرگتر، رقابت کنند. این امر باعث می شود آنها از فن آوری های جدیدی استفاده کنند که کارایی و بهره وری را بهبود بخشد. آنها همچنین باید برای منابع کار رقابت کنند، که با پیشرفت تر شدن یک کشور و افزایش دستمزدها می تواند موجب بروز مشکلات جدیدی باشد.

واگذاری کوتاژ صادراتی

در صورت واگذاری ارز حاصل از صادرات به شخصی دیگر به‌منظور واردات کالا، صادرکننده باید اطلاعات پروانه صادراتی را در اختیار شخص موردنظر قرار دهید تا آن شخص بتواند ارز موردنیاز را با ارائه پروانه صادراتی به بانک عامل تأمین کند. واگذاری پروانه صادراتی و پرداخت وجه ارز منتقل شده، به طور کاملاً توافقی و خارج از سامانه مکانیزه گمرک صورت می‌گیرد.

روند دریافت کد کوتاژ

یکی از مهم‌ترین مراحل در پیشرفت روند ترخیص کالا ثبت اظهارنامه گمرکی است. به دلیل الکترونیکی شدن روند تشریفات گمرکی اظهارنامه را در سامانه EPL ثبت می‌کنند و به‌محض قفل شدن اطلاعات در این سامانه یک شماره اختصاصی به کالای اظهار شده تعلق می‌گیرد که به آن سریال اظهارنامه یا شماره کوتاژ می‌گویند. پس از این مرحله جهت پیگیری امور کالا باید شماره کوتاژ را ارائه دهید زیرا مأموران گمرکی کالای شما را با شماره کوتاژ شناسایی می‌کنند. با ثبت اظهارنامه این شماره دریافت می‌شود و شما با واردکردن آن در اظهارنامه می‌توانید به شماره سریال آن دست‌یابید.

برای ثبت اظهارنامه به چه مدارکی نیاز است؟

یکی از مهم‌ترین مراحل برای ترخیص کالا تنظیم و ثبت اظهارنامه است. از جمله مدارک موردنیاز برای تنظیم اظهارنامه می‌توان به کارت بازرگانی، بارنامه، بیمه‌نامه، ترخیصیه، اظهارنامه واردات قطعی، گواهی مبدأ، گواهی خرید کالا فاکتورهای خریدوفروش، مجوزهای ثبت سفارش و سایر مجوزهای موردنیاز کالا و … اشاره کرد. دریافت پروانه بهره‌برداری از مدارک لازم برای دریافت اظهارنامه است. پس از تنظیم اظهارنامه مبلغی جهت ثبت آن بر اساس نوع کالا تجاری و بازرگانی دریافت می‌شود.

این مبلغ توسط صاحب کالا و یا نماینده قانونی وی پرداخت شده و پس از گذشت این مراحل کنترل کالا و بررسی آن توسط بازرسان شرک صورت می‌گیرد و در صورت عدم مغایرت ترخیصیه کالا صادر می‌شود. بعد از طی‌کردن این مراحل و فرایند اداری، صندوق‌دار با ثبت کد اظهارنامه، مبلغ فیش صادر شده را مطابقت می‌دهد و در صورت عدم مغایرت، پروانه گمرکی صادر می‌شود. پس از این، مسئول بخش، پروانه صادر شده را مهر و امضا کرده و آن را به صاحب کالا تحویل می‌دهد. بعد از طی شدن این مراحل، ترخیص کالا امکان‌پذیر است.

چکیده مطلب

پس از اظهار کالا در گمرک سامانه EPL بلافاصله اقدام به قفل‌کردن اظهارنامه و یا اصطلاحاً کوتاژ کرده و هم‌زمان یک شماره هشت‌رقمی منحصربه‌فرد به اظهارنامه اختصاص می‌دهد که نام این شماره اختصاصی سریال اظهارنامه یا شماره کوتاژ است جالب است بدانید که کارمندان گمرک ازآن‌پس بار و محموله‌های وارداتی یا صادراتی را با نام کوتاژ می‌شناسند.

استعلام شماره کوتاژ، ثبت کوتاژ، کد کوتاژ، شماره کوتاژ گمرک، ارز کوتاژ در صنعت صادرات و واردات استفاده می‌شوند. کوتاژ در سیستم مکانیزم شده گمرکات کاربردهای بسیاری را به خود اختصاص داده است برای مثال اگر قصد اعتراض به کمیسیون‌های گمرکی را دارید باید اظهارنامه ثبت و دریافت کنید.

ظدر مقاله بالا به طور خلاصه توضیح داده‌ایم که کوتاژ چیست و چه کاربردهایی دارد اگر در این زمینه سؤالی برای شما پیش آمد می‌توانید برای پاسخ به پرسش خود با مشاوران یا کارشناسان شرکت بازرگانی سپاهان همراه تماس بگیرید.

هدف از تنظیم شماره کوتاژ چیست؟

هدف از تولید و طراحی شماره کوتاژ، اظهار کالاهای گمرکی است.

ثبت اظهارنامه گمرکی در کدام سامانه صورت می‌گیرد؟

برای تنظیم و ثبت اظهارنامه گمرکی لازم است در سامانه جامع گمرکی ثبت‌نام کرده و نسبت به تکمیل فرم معرفی‌نامه اقدام کنید.

چه زمانی می‌توان شماره کوتاژ دریافت کرد؟

پس از ثبت اظهارنامه در سامانه EPL، شماره‌ای 8 رقمی تحت عنوان شماره کوتاژ به کالای شما تعلق می‌گیرد ازآن‌پس نمایندگان گمرک کالا را با این شماره سریال شناسایی می‌کنند.

چه مدارکی برای دریافت کوتاژ کالا نیاز است؟

بارنامه، گواهی ترخیصیه، پروفرما، مجوزها و گواهی‌های لازم نسبت به ثبت اظهارنامه و سپس دریافت شماره کوتاژ.

3.7/5 - (12 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *