کالای مسافری چیست؟
کالای مسافری به کالاهایی گفته می شود که مسافران ایرانی یا غیر ایرانی، که از خارج کشور یا از مناطق آزاد تجاری صنعتی به کشور وارد می شوند، علاوه بر اسباب و اشیای شخصی مورد نیاز که همراه خود حمل می کنند، وارد کشور می کنند. به شرط غیرتجاری بودن وسایل مورد نیاز این مسافران، آنها از پرداخت حقوق و عوارض گمرکی و سود بازرگانی معاف هستند. مسافران می توانند، هر سال یک بار کالایی را به ارزش حداکثر 80 دلار با معافیت از پرداخت حقوق و عوارض گمرکی و سود بازرگانی، به عنوان کالای مسافری به کشور وارد کنند.
مسافرانی که از کشور خارج می شوند اعم از اینکه ایرانی باشند یا خارجی، می توانند علاوه بر وسایل سفر و لوازم شخصی خود، کالاهای ایرانی را به هر میزان و کالای غیر ایرانی تا سقف 80 دلار را از کشور خارج کنند. مشروط به آنکه هر دو گروه کالایی ایرانی و غیر ایرانی جنبه تجاری پیدا نکنند.
حمل هوایی اشیای عتیقه به صورت مسافری
اشیاء عتیقه شامل: کتب خطی و چاپ سنگی، الواح و اوراق مینیاتوری، انواع مسکوکات گرانبها و تاریخی و هر نوع اشیایی هنری ارزشمند ایرانی که در دسته میراث فرهنگی و تاریخی ایران هستند. بنا بر قوانین و مقررات در ایران، خروج هر نوع اشیای عتیقه توسط مسافرین امکانپذیر نمی باشد و ممنوع است.
ارسال هوایی فرش و گلیم به صورت مسافری
هر مسافر ایرانی و غیر ایرانی می تواند تا سقف 24 متر مربع فرش دستباف و تا سقف 40 متر مربع گلیم دستبافت ایرانی را به همراه خود از کشور خارج کند. محدودیتی از نظر تعداد قطعات فرش و گلیم همراه مسافر در سقف متراژ مذکور وجود نخواهد داشت. مسافرین خارجی که به طور رسمی در ایران به کار یا تحصیلات حوزوی یا دانشگاهی اشتغال دارند، در پایان دوره کاری یا تحصیلی ایشان می توانند لوازم منزل خود را در حد متعارف، بدون ارایه مجوز یا کارت بازرگانی از کشور خارج نمایند.
خشکبار
مسافرین و افراد خارجی می توانند، خشکبار را به هر میزانی که جنبه تجاری نداشته باشد، از کشور خارج کنند. خارج کردن خشکبار مانند پسته، زعفران و … از ایران به مقصد کشورهای سوریه، عربستان و عراق بنا به مقررات گمرک ایران ممنوع می باشد. این ممنوعیت شامل مسافرین و جهانگردانی که دارای گذرنامه خارجی باشند، نمی شود.
ارز مسافری
خروج ارز یا وجه نقدی برای هر مسافر بر اساس مقررات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در هر سال و بنا به شرایط اقتصادی ایران متغییر است. پس از تصویب برای هر بازه زمانی از طریق بانک مرکزی، میزان مجاز ارز وارداتی و ارز خروجی از طریق مسافرین، به عموم اطلاع رسانی می شود.
طلا و نقره
خروج زیورآلات شخصی همراه مسافر، که از دسته مصنوعات طلا باشدحداکثر تا میزان ۱۵۰ گرم مجاز است. خروج نقره جات توسط مسافران، اعم از ظروف و یا زیورآلات به عنوان هدیه و یا سوغات که عتیقه و آثار تاریخی نباشند، حداکثر تا میزان ۲ کیلوگرم در دسته کالای مسافری بوده و مجاز است.
اسلحه و مهمات
خروج هر نوع اسلحه سرد و گرم و مهمات و تجهیزات نظامی، به هر میزان از کشور ممنوع است.
حمل هوایی کالای مسافری
بسیاری از مسافران سفرهای هوایی بین المللی نیاز دارند بیشتر از میزان معین، کالا همراه خود داشته باشند. در این شرایط ممکن است هزینه های سفر بسیار بالاتر از میزان مشخص برود. خوب است بدانید شرکت سپاهان همراه می توانند کالای شما را با کمترین هزینه و به روشی استاندارد و ایمن، در کشور موردنظر به دست شما برساند.