واردات کالا یکی از مهمترین بخشهای تجارت هر کشور است و سیاستهای دولتی جهت تنظیم بازار و ساختار تولیدی و مصرفی با اعمال تعرفه بر محصولات وارداتی این شرایط را مدیریت مینمایند. واردات امری مهم برای همهی کشورهاست چراکه منابع به طور یکسان تقسیم نشده و یک کشور توان تولید همهی کالاهای مورد نیاز خود را ندارد؛ به همین علت بازار واردات و صادرات همواره مورد توجه تجار است. همواره تهیه برخی کالاها برای بعضی از کشورها مقدور نبوده یا از نظر اقتصادی مقرونبهصرفه نیست، بنابراین آنها از طریق واردات نیازهای خود را تأمین مینمایند. کالاهای پرسود وارداتی موضوع این مقاله است که در آن به بررسی آمار و معرفی 5 محصول پررونق وارداتی پرداختهایم.
نکته مهم این است که واردات کالا محدودیتهایی دارد و از همه مهمتر میزان آن به عواملی بستگی دارد که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
میزان واردات بر چه اساسی تعیین میشود؟
معمولاً سیاستگذاران تجاری در هرسال بر اساس نیازهای کشور را مشخص میکنند. سپس با استفاده از اعمال برخی سیاستها از قبیل تعرفهگذاری، نیازهای وارداتی کشور را مشخص میکنند. از عوامل موثر میتوان به شرایط جوی و وضع آبوهوا اشاره کرد، مثلاً در کشورهایی که هوای معتدل و سردسیر دارند امکان رشد گیاهان و میوههای گرمسیری وجود ندارد؛ بنابراین با وارد نمودن اینگونه میوهها و گیاهان نیاز ساکنین این کشور را تأمین می کنند.
اقلیم و شرایط منابع طبیعی یک کشور و هزینه های تولیدی و نیروی انسانی از عوامل عدم تولید یک محصول و واردات آن میباشد. یکی دیگر از این عوامل سطح تکنولوژی و دانش فنی است، همچنین ماشین آلات و مواد اولیه تولیدی که میتوانیم به آن اشاره کنیم. برای اطلاع دقیق از آمار واردات میتوانید به وبسایت اتاق بازرگانی مراجعه کنید.
کشورهایی که بیشترین صادرات به ایران را دارند
همواره تجزیهوتحلیل آمار واردات و صادرات ایران برای کسبوکارهای خارجی قابل توجه است تا تصوری از بازار هدف خود در ایران داشته باشند. با نگاهی به این اعداد، تخمین تقریبی از توانایی آنها برای فروش محصولاتشان در بازار جدید ارائه میشود. در این میان بیشتر واردات ایران از کشورهای چین، امارات، کره، ترکیه و آلمان است.
انتخاب محصول برای واردات
انتخاب محصول اولین گام در شروع واردات است، واردات راهی طولانی و پر از چالشهای مختلف است، اما انتخاب محصولی درست میتواند بسیاری از موارد را تسهیل کند. اطمینان از سودهی محصول، فروش سریع در صورت وجود بازار و واردات محصولاتی که از نظر قانونی چالش زیادی ندارد کارهایی است که در صورت اجرا ریسک واردات برای تجار را کاهش میدهد.
5 کالای وارداتی به ایران، تجارتی پرسود و کم ریسک
1_ گوشی تلفن همراه
محبوبترین محصول زمان حاضر در سراسر جهان تلفن همراه است، کالایی با برندهای معروف در دنیا که در ایران تولید نمیشود و به علت نیاز زیاد بازار واردات آن آزاد است. تنوع در مدلهای مختلف گوشی موبایل باعث شده تا این بازار همواره پر رونق باشد. همچنین واردات گوشی از کشورهایی مانند چین و دبی همیشه جزء گزینههای اول تجار است.
2- کامپیوتر و لپتاپ
دنیای آنلاین باعث شده تا تقاضا همواره برای خرید کامپیوتر بالا باشد، از تجارت آنلاین تا آموزش آنلاین همگی باعث شده تا همهی افراد نیازمند به داشتن یک لپتاپ یا کامپیوتر باشند. واردات کالاهای الکترونیکی همیشه با سود خوبی همراه است مخصوصا کالایی با ارزش در عین حال مصرفی مانند لپتاپ!
3_ لوازم جانبی موبایل
همانطور که گفته شد تقاضا برای موبایل در بازار همواره بالاست پس به همین دلیل واردات لوازم جانبی نیز با حاشیه سود بالایی همراه خواهد بود. واردات لوازم جانبی موبایل از کابل شارژ گرفته تا گارد و گلس میتواند در بازار با فروش و سود خوبی همراه باشد.
4_ واردات لوازم آرایشی
آمار فروش لوازم آرایشی به ایران ارقامی باورنکردنی را نشان میدهند. لوازم آرایشی در ایران مصرفی بسیار بالاتر از سرانه مصرف جهانی دارد و هماکنون محصولات مختلفی از برندهای مختلف لوازم آرایشی و بهداشتی در ایران به فروش میرسند که البته تعداد قابل توجهی از آنها تقلبی هستند. واردات این نوع کالا میتواند پر درد سر باشد اما تقاضا و سود بالای آن به تمام چالشهای این مسیر میارزد.
در سالهای اخیر باتوجهبه ممنوعیتهای وارداتی کالاهای مصرفی و کالاهایی که در ایران تولید میشوند بیشتر مواد اولیه و ماشینآلات صنعتی وارد میگردد. با توجه به این نکته، جایگاه آخر در این لیست به واردات ماشین آلات صنعتی تعلق دارد.
5_ ماشین آلات صنعتی
با توجه به تمام توان کارخانههای تولید ماشین بازهم نیاز کشور به انواع ماشینها جبران نمیشود و واردات در زمینه ماشین آلات صنعتی و لوازم فنی مربوط به آنها بهطور مستمر انجام میگیرد بسیاری از تولیدکنندگان ماشین که در قدیم فعالیت میکردند از کار کناره گرفتهاند و اکثر افرادی که اخیر وارد بازار شدهاند قطعات را وارد و به تولید ماشین اقدام میکنند. در لیست واردات ایران در این زمینه میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- جرثقیلهای برجی
- قطعات ماشینهای حفر زمین
- قطعات برای تولید وسایل حمل و نقل کالا
- لوازم لازم برای ماشین سازی
- ماشینهای بافندگی
- مواد شیمیایی
نکته مهم این است که انواع مواد شیمیایی به منظور استفاده در بسیاری از کارخانه و مراکز صنعتی و غیر صنعتی با مقدار مختلف از جمله واردات به ایران میباشد. این محصولات یک از بزرگترین محصولات وارداتی به شمار میرود که در صورت عدم ورود مواد اولیه، فعالیت بسیاری از صنایع تعطیل خواهد شد.
انتخاب محصول اولین گام در شروع واردات است، واردات راهی طولانی و پر از چالشهای مختلف است، اما انتخاب محصولی درست میتواند بسیاری از موارد را تسهیل کند. اطمینان از سوددهی محصول، فروش سریع در صورت وجود بازار و واردات محصولاتی که از نظر قانونی چالش زیادی ندارد کارهایی است که در صورت اجرا ریسک واردات برای تجار را کاهش میدهد.
سخن پایانی
ما در شرکت سپاهان همراه همواره با تکیه بر تجربه و تخصص همکاران خود در زمینه واردات سعی داریم از مشاوره برای انتخاب محصول، سمپلینگ، انتخاب فروشنده و خرید محصول گرفته تا ترخیص کالا از گمرک ایران و تحویل کالا همراه مشتریان خود باشیم. اگر شما نیز در مرحلهی انتخاب بهترین کالا برای واردات هستید میتوانید از خدمات مشاوره شرکت بازرگانی سپاهان همراه استفاده کنید کارشناسان ما شما را راهنمایی خواهند کرد.
سوالات متداول
واردات یک محصول نشاندهنده کمبود آن کالا نیست. بلکه هدف ممکن است تقویت موجودی آن محصول در بازار و بالا بردن تنوع خرید مشتریان باشد.
خیر، ورود کالای دست دوم به کشور ممنوع است مگر در مورد قطعاتی خاص که ورود آن به اقتصاد کشور کمک کند. همچنین داشتن کارت بازرگانی که سند شما برای واردات کالا است، نیز در مورد واردات برخی کالاها لازم است.
کالاهای واردتی باید دارای استاندارد باشد، که این استاندارد یا مستقیما از طرف گمرک یا آزمایشگاههای مربوطه انجام میشود که معمولا بین یک تا سه هفته زمان میبرد. همچنین قوانین کشور دربارهی این موضوع نیز باید مورد توجه قرار گیرد.