برای مشاوره با شماره زیر تماس بگیرید!
عراق همسایه غربی ایران است که طولانیترین مرز زمینی را با کشورمان دارد. مرز زمینی ایران با عراق از شمال غرب تا جنوب غرب ایران را در بر میگیرد. با وجود جنگها و فراز و نشیبهایی که بین ایران و عراق در طول تاریخ رخداده، در حال حاضر این دو کشور روابط حسنهای دارند. صادرات به عراق در حال حاضر بیشترین میزان صادراتِ ایران را در بر میگیرد که نشان از اهمیت بالای صادرات به عراق برای ایران و پرسود بودن آن دارد. در این مطلب سپاهان همراه به تمام مباحث مربوط به صادرات به عراق پرداختیم.
برای صادرات کشمش، فرم زیر را پر کنید!
عراق کشوری جنگزده است که با مشکلات اقتصادی و معیشتی فراوانی دستوپنجه نرم میکند. جنگهای پیدرپی سالیان گذشته با ایران، کویت و آمریکا، شرایط را بر این کشور و مردمانش سخت کرده است. نبود زیرساختهای مناسب تولیدی، تقاضای بالا و مصرفگرا بودن مردم عراق منجر به نیاز آنها به واردات فراوان شده است. از دیگر مواردی که منجر به عدم تولید در عراق و در نتیجه واردات عراق از ایران میشود، گران بودن نیروی کار در عراق است؛ به طوری که کارگران از کشورهای دیگر در این کشور کار میکنند.
تمام این موارد منجر به ضعیف بودن زیرساختهای داخلی عراق برای تولید و نیاز آنها به مصرف و واردات از کشورهای دیگر شده است، و چون بیشترین مرز زمینی عراق با ایران است و هزینههای تجارت پایینتر است و دو کشور روابط حسنهای نیز دارند، در نتیجه بیشترین میزان واردات عراق از ایران است. همچنین واردکنندگان عراقی هزینهها را بسیار بهموقع پرداخت میکنند.
کالاهای ایرانی و بهخصوص مواد غذایی ایرانی به دلیل نزدیک بودن ذائقه مردم ایران و عراق در بین مردم عراق از محبوبیت بالایی برخوردارند؛ بهطوریکه بسیاری از صادرکنندگان ایرانی محصولات خود را با بستهبندیهایی به زبان عربی صادر میکنند. تاجران ایرانی به همه این دلایل، صادرات به عراق را پرسود مییابند و کالاهای خود را به عراق صادر میکنند.
مراحل صادرات کالا به عراق بهتر است توسط شرکتهای بازرگانی که در طیکردن این پروسه تبحر کافی دارند انجام شود، چرا که مراحل تخصصی و سنگینی دارند که بدون کمک مشاوران اقتصادی حاضر در شرکتهای بازرگانی، تجار به علت احاطه نداشتن به تمام مراحل و پیچیدگیهای مراحل صادرات به عراق، ممکن است متحمل صدمات اقتصادی و مالی فراوانی شوند. شرکت سپاهان همراه با در اختیار داشتن مشاوران و متخصصان متبحر در حوزه صادرات به عراق، آماده خدمترسانی به شما تجار گرامی است. در این بخش به معرفی 12 مرحله صادرات به عراق میپردازیم:
این گواهی را معمولاً خریدار درخواست میکند و توسط مؤسساتی که موارد توافق دو طرف معامله قرار گرفته است صادر میشود.
صادرکننده با ارائه مدارک لازم از جمله قیمت مصوب کمیسیون نرخگذاری باید پیمان ارزی به بانک (اداره تهاتر و امور صادراتی) بسپارد.
در این مرحله کالا به گمرک ارسال میشود و اظهارنامه خروجی یا صادراتی تنظیم شده و به گمرک مربوطه ارائه میگردد. پس از ارزیابی کالا و پلمب کردن بستهبندیها، جواز خروجی (پروانه صادراتی) اخذ میشود.
صادرکننده جواز خروجی را به شرکت حملونقل تحویل میدهد و شرکت مزبور بر اساس آن بارنامه حمل صادر و کالا را از گمرک بارگیری و به مقصد حمل میکند.
نکتهای درباره نحوه صادرات به عراق که شایسته توجه است این است که در حوزه صادرات به عراق، تجار بهتر است برای صادرات محصولات خود به عراق از کارت بازرگانی دیگران استفاده کنند چون تمام افراد حاضر در گمرکها فامیل و آشنا هستند. در نتیجه، ترخیصکارهای ایرانی و مطمئن و آشنا با گمرکهای عراق میتوانند کار شما را در گمرک خیلی جلو بیندازند. اگر اصرار دارید که با کارت بازرگانی خود صادرات به عراق انجام دهید (برای کسب اعتبار آن) به شما پیشنهاد میکنیم که از هرچند بار اقدام به صادرات، یکبار آن را با کارت بازرگانی خود انجام دهید؛ چرا که برای جلو افتادن صادرات خود و سنگ نیفتادن در کار، بهتر است از کارت بازرگانی دیگران و روابط حاضر گمرکات عراق استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر در این مورد پیشنهاد میکنیم با مشاوران ما در سپاهان همراه تماس بگیرید.
برای صادرات به عراق، اخذ مجوزها و استانداردهای لازم توسط ضوابط کشورهای ایران و عراق ضروری است. بهعنوانمثال در ایران، ارگان توسعه تجارت صادرات کالاهای بدون درج اتیکت لاتین یا عربی به عراق را قدغن کرده است. اداره استانداردسازی عراق نیز همین قانون ذکر شده را برای واردات کالاهای ایرانی به سرزمین خود وضع کرده است تا تنها کالاهای دارای اتیکت لاتین و عربی به این کشور وارد شوند. توجه داشته باشید که درصورتیکه کالاهای صادراتی از شرایط مورد ذکر برخوردار نباشند و مورد قبول گمرکات عراق واقع نشوند، مقامات مربوطه از ورود آنها به کشور خود جلوگیری میکنند که این امر میتواند صدمات زیادی به صادرکنندگان و تولیدکنندگان وارد کند.
شرایطی که به آن اشاره کردیم بر اساس توافق بین اداره استاندارد جمهوری اسلامی ایران و عراق جهت برطرفی یکی از دشواریهای صادرات کالا به عراق اجرا شده است.
برای صادرات به عراق تاجران نیاز به تهیه مدارک لازم برای صادرات به عراق دارند. تعدادی از مدارک لازم برای این منظور به شرح زیر هستند:
گرچه دولت و گمرک عراق سختگیریهای فراوانی در زمینه واردات کالا انجام میدهد، بااینوجود بر اساس آمار اعلام شده، عراق یکی از مقاصد اصلی صادرات ایران است. بازرگانان ایرانی میتوانند با شناسایی بازار عراق، میزان تقاضای آنها، شناسایی پرسودترین کالاها برای صادرات به عراق و همچنین با ارائه محصولات باکیفیت و با قیمت مناسب، تجارت پرسودی برای خود ایجاد کنند. لیست کالاهای صادراتی ایران به عراق به شرح زیر هستند:
همچنین صادرات عسل به عراق نیز یکی از صادرات پرسود است که درصورتیکه بتوانید مجوزهای لازم بهداشتی را از ایران و عراق دریافت کنید، این محصول پرطرفدار و پرسود را هم میتوانید به عراق صادر کنید.
شرکت بازرگانی سپاهان همراه باهدف ارائه خدمات بازرگانی، حملونقل بینالمللی، ترخیص کالا و صادرات به عراق، با بیش از دو دهه تجربه و متخصصان زبده و متبحر آماده خدمترسانی به شما تجار گرامی بهعنوان واسطه صادرات به عراق است. درصورتیکه نیاز به مشاوره و یا تصمیم به صادرات به عراق دارید، میتوانید همین حالا با ما تماس بگیرید.