جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

صادرات به چین (دریایی، هوایی) + مراحل و شرایط

صادرات به چین (دریایی، هوایی) + مراحل و شرایط

آنچه در این مطلب خواهید خواند

مراودات بازرگانی بین‌المللی سبب شده تا دو کشور ایران و چین در زمینه‌های مختلف با یکدیگر همکاری تجاری خود را وسعت بخشند و از طریق حمل دریایی و هوایی محمولات را منتقل کنند. ازاین‌رو یکی از مهم‌ترین دلایل انتخاب روش حمل دریایی برای صدرات به چین امکان انتقال حجم بالایی از محمولات مختلف توسط کشتی‌های اقیانوس‌پیما با ظرفیت 6500 الی 18000 کانتینر است که این میزان در مقایسه با حمل زمینی و هوایی قابل‌ملاحظه است.

حمل کارگو و فریت با تناژ بالا یا محمولاتی که نیاز به حمل عمده دارند از این طریق میسر می‌شود. بسیاری از تجهیزات صنعتی یا کالای بدون بسته‌بندی با وزن بالا به‌وسیله کشتی حمل می‌گردد. پس اگر به دنبال یک راهکار اقتصادی مطمئن برای انتقال بار هستید، قطعاً حمل‌ونقل دریایی گزینه مناسبی است. جنوب چین پر است از بندرگاه‌های بزرگی که منبع و مقصد بسیاری از کشتی‌ها و کانتینرهای بین‌المللی در دریای چین است.

برای صادرات به چین با ما تماس بگیرید!

مراحل و شرایط صادرات به چین

مراحل و شرایط صادرات به چین

تجار برای اینکه بتوانند محمولات خود را به چین ارسال کنند، نیاز به اخذ مدارک، مجوزها و گواهینامه‌های مربوط به هر کالا دارند. در اینجا به طور مختصر این مراحل برای صادرات به‌طورکلی آمده است.

  1. تأسیس شرکت و افتتاح حساب اولین قدم برای صادرات کالاست. خصوصاً افتتاح حساب در کشور مقصد یا دیگر کشورهای دارای مراوده بانکی از ضروریات این تجارت است.
  2. بازاریابی کالا: مرحله بازاریابی و آشنایی با نیازهای بازار هدف از مهم‌ترین بخش‌های صادرات است. شما نمی‌خواهید کالایی را صادر کنید که در انبار کشور مقصد خاک بخورد. قطعاً باید برای فروش کالا نیز از پیش فکر کنید.
  3. صدور پیش‌فاکتور: وقتی مشتری خود را پیدا کردید و باید برای او پیش‌فاکتور به زبان مرجع صادر کنید تا  فرایند رسمی صادرات از سوی مقصد آغاز شود.
  4. بسته‌بندی و آماده‌سازی: بسته به نوع کالا و دسته کالایی که ارسال می‌کنید، بسته‌بندی بسیار مهم است. همچنین در شیوه حمل دریایی باید بر اساس استانداردهای کشور مقصد این بسته‌بندی به‌صورت صحیح انجام شود.
  5. مشخص‌کردن بهای گمرکی کالا: صادرکننده باید بهای سیف (CIF) یعنی قیمت کالای صادر شده در کشور صادرکننده بر اساس مجموع ارزش کالا Cost، بيمه Insuranc و کرايه حمل Freight مشخص شود.
  6. دریافت مجوزهای صادرات کالا از ارگان‌های مربوطه: (RCMC) صادرکننده کالا باید مجوزهای لازم را از سازمان‌ها و ارگان‌های مربوطه مانند وزارت بهداشت، کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، سازمان ملی استاندارد و دیگر سازمان‌ها و نهادهایی که در امر صادرات دخالت دارند، دریافت کند تا هنگام صدور کالا با مشکلی مواجه نشود.
  7. اظهار کالای صادراتی به گمرک: اکنون صادرکننده می‌تواند کالای خود را با دردست‌داشتن مدارک لازم به گمرک حمل نموده و اظهارنامه صادراتی و یا خروجی خود را از آن سازمان اخذ نماید.
  8. بیمه کردن کالا و قرارداد با حامل: صادرکننده باید قبل از رسیدن به این مرحله شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی را شناخته و برای حمل بار خود با یکی از آن‌ها قرارداد امضا کند. شرکت در کنار این کار باید کالای خود را نیز طبق ضوابط بین‌المللی بیمه نماید.
  9. گواهی بازرسی: خریدار و فروشنده می‌توانند با یک شرکت بازرسی کالای بین‌المللی و مقبول هر دو طرف، قرارداد ببندند تا گواهی بازرسی موردنیاز را برای این مرحله دریافت کنند.
  10. گواهی مبدأ و صدور فاکتور فروش: (Certificate of Origin) در این مرحله فاکتور فروش مبدأ توسط صادرکننده کالا صادر شده و به تأیید اتاق بازرگانی موجود در محل می‌رسد. اتاق بازرگانی پس از مشاهده فاکتور فروش مبدأ، بارنامه حمل و پروانه گمرکی، کالا را صادر می‌کند.
  11. ارسال کالا: در مرحله پایانی شرکت حمل‌ونقل جواز خروج کالا از گمرک را از صادرکننده کالا دریافت کرده و آن را پس از بارگیری به کشور مقصد حمل می‌کند.

همان‌طور که مشاهده می‌کنید صادرات نه‌تنها نیازمند دانش تجاری است بلکه به حضور در مکان‌های مختلف و حتی بازار مقصد هم نیاز دارد. در این جا شما می‌توانید در هر جای مسیر صادرات کالا به چین روی همکاری سپاهان همراه حساب کنید. ما تیم تجاری شما هستیم و خبره‌ترین کارشناسان در تخصصی‌ترین حوزه‌های حمل و صادرات را در اختیار شما قرار می‌دهیم.

بیشتر بخوانید: واردات از چین

چرا صادرات به چین

چرا صادرات به چین؟

شاید یکی از سوال‌هایی که برای اکثر افراد ایجاد می‌شود این است که چرا صادرات به چین دارای اهمیت زیادی است. در مبحث تجارت و مارکتینگ یکی از اصلی‌ترین مواردی که باعث موفقیت شما می‌شوند، این است که بازار هدف خود را به درستی شناسایی کنید و سعی کنید نیاز آن‌ها را برطرف نمایید. با توجه به جمعیت زیادی که کشور چین دارد، بر اساس حداقل تعداد خانواری که برای افراد چینی در نظر گرفته شده است، بازار هدف می تواند شامل ۷۰ میلیون نفر باشد که رقم قابل توجهی است. به عنوان مثال اگر از این ۷۰ میلیون نفر هر کدام یک متر مربع فرش ایرانی بخواهند ما باید سالانه چیزی حدود ۷۰ میلیون متر مربع فرش برای صادرات داشته باشیم در حالی که اصلا ایران صادرات به چین در این مقیاس برای فرش را ندارد.

در همه جای جهان مسلمان وجود دارد و کشور چین نیز مستثنی این قضیه نیست. بر اساس آخرین آمار ها تعداد افراد مسلمان که در چین ساکن هستند، حدود ۷۰ میلیون نفر است. باز هم این ماجرا باعث افزایش انگیزه جهت افزایش صادرات به این کشور خواهد شد.

روش های صادرات به چین

روش های صادرات به چین

همان‌طور که می‌دانید برای صادرات روش‌های مختلف زمینی، هوایی و  … دارد. یکی از روش‌های بسیار سنتی که هنوز هم جایگاه ویژه ای برای خود دارد فروش حضوری است. به این معنا که خود تاجر برای معرفی و فروش محصول خود به چین سفر می کند و خود برای پیدا کردن خریدار تلاش می کند. این روش همیشه نمی‌تواند برای شما پاسخ‌گو باشد، ولی نمی‌توان به طور کامل هم آن را ندید گرفت. اما در صورتی‌که به دنبال روش‌های جدید و مدرن برای تجارت هستید، می‌توانید از روش‌های آنلاین استفاده کنید. در این حالت شما تنها باید به جست و جوی سایت‌های تجارتی معتبر باشید و محصول خود را برای معرفی به سایرین در آن‌ها قرار دهید.

چه کالاهایی از ایران به چین صادر می‎شود؟

از سری محصولات صادراتی زیادی که به چین صادر می‌شود می‎توان به مواد اولیه نفتی و غیرنفتی اشاره کرد. محصولات صادراتی به چین و شهرهای تجاری مهم آن نظیر هنگ‌کنگ، شانگهای، گوانجو و … صادر می‌شود.

کالاهای صادراتی به چین

مواد آلی و معدنی صادراتی عبارت‌اند از:

  • صادرات فلز: آهن، آلومینیوم، روی، پروفیل، مس، فولاد و …
  • صادرات سنگ: سنگ کوپ (برش خورده)، سنگ اسلب (برش خورده)، انواع سنگ‌های معدنی آهن، سرب، سیمان، روی، زغال‌سنگ، کروم و سلستین (سنگ‌های‌ ساختمانی اعم از مرمر، گرانیت و …)
  • مواد نفتی و شیمیایی اعم از آتش‌زا و غیر آتش‌زا هیدروکسید سدیم و فتالیک انیدرید، اوره، بنزن، موی نرم (کرک)، پلی‌وینیل کلراید، پلی‌اتیلن، دی کلرو اتیلن، دی اتیلن گلیکول، دی‌اتیل اتر، اترهای مونوبوتیلیک، آمونیاک مایع، تریکلرواتیلن، اترهای سیکلانیک و انواع اترمونولیک‌های اتیلن گلیکول
  • صادرات دامی: پارچه‌های پشمی، کتان و نایلون، پوشاک، انواع فرش ماشینی و دستی نخ از پشم، پنبه تنباکو، پوست و چرم از گاو، گوسفند، بز، پای مرغ
  • صادرات صنایع‌دستی: فرش‌های نفیس دستبافت، پارچه‌های تزئینی رومیزی، نخی، ظروف میناکاری شده، انواع لوسترها و اشیای تزیینی
  • صادرات گیاهان دارویی: زیره، بابونه، بومادران، فلفل سیاه، گل ختمی، انیسون، آویشن، مارچوبه، زوفا، کتیرا، زردچوبه، آنغوزه، شیرین بیان و تلخ بیان، سقز، شکر تیغال، حنا، زیره سبز، اسفرزه، بادرنجبویه، باریجه، برگ کنار، مریم گلی، کرفس وحشی (کلوس)، پرسیاوشان، گز خوانسار (گز انگبین)، گلی کاسنی، گل گاو زبان، گلاب، اسطوخودوس، برگ بو و…
  • صادرات مواد شوینده: شامپو، صابون، کرم‌های آرایشی، پودر لباسشویی، مایع ظرف‌شویی، فوم دستشویی و سفیدکننده
  • صادرات خشکبار: بادام و گردو، فندق، پسته، مغز پسته، کشمش، انجیر خشک، خرما، انجیر خشک، میوه‌های خشک و…
  • صادرات آبزیان: انواع ماهی، میگو، خرچنگ و خاویار
  • صادرات مواد خوراکی: سبزی‌ها خشک، منجمد، میوه (انار، گریپ‌فروت، انگور، گلابی، گیلاس و سایر میوه‌ها) و آب‌میوه و سایر فرآورده‌های صنایع غذایی (رب گوجه‌فرنگی و انواع سس، سرکه، نوشابه، آدامس، عسل، آب‌نبات، انواع شکلات و بیسکویت، مربا، پیاز و سیر خشک)

پرسودترین اقلام صادراتی به چین چیست؟

کالاهایی که از نظر قیمتی در بازار جهانی دارای قیمت پایه و ثابتی هستند نمی‌توانند سودآوری بالایی داشته باشند اما کالاهایی که بر مبنای هیجان خریده می‌شوند دارای سودآوری بالایی هستند برای نمونه در دسته صنایع‌دستی به دلیل اهمیت هنر و کیفیت توجه خریدار به جزئیات نسبت به قیمت بیشتر است و این امر سبب شده تا فروشنده حاشیه سود فروش بالایی برای خود در نظر بگیرد. این نوع از گروه محصولات در ایران نسبت به بازارهای جهانی قیمت مناسب‌تری دارند. مهم‌ترین و پرسودترین کالاهای صادراتی ایران به چین در چند سال گذشته به شرح زیر است:

  • صنایع غذایی
  • صنایع‌دستی
  • محصولات کشاورزی
  • محصولات دامداری
  • مواد معدنی

چگونگی حمل دریایی به چین       

دو نوع حمل دریایی به چین صورت می‌گیرد:

·      حمل فله

در حمل‌ونقل به‌صورت فله‌ای یعنی کالای مدنظر شما نیاز به بسته‌بندی خاصی ندارد پس می‌توان این کالا را بدون کانتینر در کشتی ارسال کرد و چون حمل بار شما بدون کانتینر است پس هزینه جابه‌جایی کالا تا حد زیادی برای شما کاهش می‌یابد.

·     حمل بار کانتینر

در حمل کانتینری، کالای شما به‌صورت کانتینر در کشتی جای‌داده می‌شود و در اکثر مواقع از بندرهای خرمشهر و بوشهر به بندرهای صادراتی چین می‌رود. اعلام زمان کافی و کاهش هزینه، از نکات مثبت حمل بار کانتینر و واردات به چین است. جابه‌جایی کالا به‌صورت کانتینری به دو گونه تقسیم می‌شود.

1.     خرده بار «LCL»

وقتی میزان بار شما از یک کانتینر کمتر باشد این روش بهترین انتخاب برای شماست. به همین جهت، فروشنده بار شما را با کالاهای مشابه در یک کانتینر قرار می‌دهد و هزینه حمل‌ونقل شما به‌شدت کاهش می‌یابد.

2.     کانتینر دربستی «FCL»

شرکت‌های فورواردر حمل با کانتینری را انجام می‌دهند، در این روش حمل سلامت کالا تا حد زیادی تأمین می‌شود و اگر بار شما از یک کانتینر کم‌تر باشد کالای شما در یک کانتینر مجزا و به‌صورت دربستی ارسال می‌شود.

بازار هدف و مقاصد اصلی محمولات صادراتی به چین

بازار هدف و مقاصد اصلی محمولات صادراتی به چین

بازار سنگ که مقاصد اصلی آن بنادر شیامن، یونفو، ژوهای و… هستند.
مواد اولیه نفتی و غیرنفتی (آتش‌زا و غیر آتش‌زا)
گچ و سیمان که مقاصد در وهو و ووهان چین هستند.

مبادی مقاصد و صادراتی ایران به چین 

حمل از بنادر عباس – بوشهر – خرمشهر – چابهار – قشم – بندر امام خمینی به بنادر شانگهای، شنزن، نینگبو، نانشا، هوانگپو، گوانژو، چونچینگ، چینگدائو، تیانجین، شیامن، یونگفو، تاکینگ، دالیان، لیان یونگانگ، ژوهای، ووهان و وهو صورت می‌گیرد.

بازه زمانی رسیدن کالا به چین

مسیر انتخابی خطوط کشتیرانی و برنامه هفتگی حرکت کشتیرانی متغیر است لذا باتوجه‌به میانگین مسافت ایران و چین که حدود 6500 تا 5500 مایل متغیر است. می‌توان کوتاه‌ترین زمان ارسال محمولات صادراتی را حداقل بین 30 تا 35 روز  زمان بارگیری روی کشتی و حرکت آن به مقصد در نظر گرفت.

نکات مهم صادرات ایران به چین

سالانه حجم انبوهی کالای مختلف از ایران وارد چین صادر می‌شود در این مقاله اطلاعات لازم جهت ارسال بار دریایی ذکر شده است. اگر نکات ذکر شده را در نظر بگیرید، به‌راحتی می‌توانید محصولات مدنظر را از ایران به چین ارسال کنید. لازم به ذکر است که شرکت حمل‌ونقل توسعه بازرگانی سپاهان همراه در تمامی مراحل از مشاوره رایگان تا دریافت مجوزها و گواهینامه‌های موردنیاز برای ارسال بار از ایران به چین همگام و هم‌قدم در کنار شماست تا بتوانید با خیالی آسوده کالای مد نظرتان را  صحیح‌وسالم به مقصد برسانید. خدمات مربوط به ارسال بار از ایران  به چین روزانه در حال گسترش است و سرعت انتقال محمولات نسبت به گذشته افزایش‌یافته است.

جمع بندی

صادرات به چین به دلیل جمعیت بالا و بازار بزرگ، فرصتی ارزشمند برای تجار ایرانی است. حمل‌ونقل دریایی به‌عنوان یک روش اقتصادی و مطمئن، امکان انتقال حجم بالای کالاها را فراهم می‌کند. مراحل صادرات شامل تأسیس شرکت، بازاریابی، صدور پیش‌فاکتور، بسته‌بندی استاندارد، دریافت مجوزها و اظهار کالا به گمرک است. از کالاهای صادراتی می‌توان به مواد معدنی، صنایع‌دستی، خشکبار و محصولات کشاورزی اشاره کرد. حمل دریایی به دو روش فله‌ای و کانتینری انجام می‌شود و انتخاب مسیر مناسب نقش مهمی در کاهش هزینه و زمان دارد. شرکت سپاهان همراه در تمامی مراحل صادرات به چین، خدمات حرفه‌ای ارائه می‌دهد.

4.2/5 - (36 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *