همه چیز درباره صادرات پسته؛ محصول شناخته‌شده ایرانی

صادرات پسته

آنچه در این مطلب خواهید خواند

پسته‌ی ایرانی همواره جزء محبوب‌ترین محصولات صادراتی است که مشتریان زیادی در سراسر جهان دارد. صادرات پسته یکی از مهم‌ترین و ارزآورترین خشکبارهای ایران است. صادرات پسته ایران به همه کشورهای اروپایی، آسیایی آمریکایی، آفریقایی، کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، آلمان، امارات، عراق، قزاقستان، هند و… انجام می‌شود. برای صادرات پسته باید طبق اصول بخشنامه‌های صادره از ارگان‌ها و سازمان‌های ذی‌ربط عمل کرد. همچنین صادرات پسته نیازمند دریافت گواهی استاندارد از آزمایشگاه‌های مستقر در گمرک و همچنین دریافت گواهی آفلاتوکسین برای صادرات کالا به کشورهای اتحادیه اروپا است.

صادرات پسته در جهان

کشور ایران یکی از اصلی‌ترین کشورهای فعال در زمینه صادرات خشکبار و پسته است. تا چند سال قبل ایران یکی از کشورهای یکه‌تاز در این زمینه بود؛ اما در چندین سال گذشته کشورهای آمریکا و ترکیه پیشرفت بسیار قابل‌توجهی در تولید و صادرات پسته داشته‌اند. کشور آمریکا توانسته در یک دهه گذشته سطح کشت پسته‌ی خود را به طرز قابل‌توجهی گسترش دهد، همین امر باعث شده که میزان تولید پسته آمریکا با رشد قابل‌توجهی روبه‌رو شود و با تحریم‌های به وجود آمده برای کشور ما، مشکلاتی در زمینه صادرات پسته به سایر کشورها به وجود آید. یکی از مزیت‌های رقابتی ایران در صادرات پسته موقعیت جغرافیایی با امکان آسان حمل‌ونقل است. به همین دلیل ایران می‌تواند بازار را در کشورهایی مانند چین حفظ کند.

قوانین صادرات پسته به کشورهای خارجی

همان‌طور که می‌دانید صادرات هر محصول به کشورهای مختلف شرایطی دارد که باتوجه‌به قوانین کشور مقصد تعیین می‌شود. رعایت قوانین صادرات به کشورهای خارجی مسئله‌ای است که به‌هیچ‌عنوان نمی‌توان آن را نادیده گرفت. صادرات پسته نیز قوانین و اصولی دارد. پسته‌ای که برای صادرات تأمین می‌شود، طبیعتاً از بالاترین کیفیت برخوردار است و توجه به نکات زیر بسیار مهم است:

بسته‌بندی پسته صادراتی

بسته‌بندی باید به‌گونه‌ای باشد که در مدت طولانی ارسال کالا مقاوم باشد و در شرایط حمل کالا کیفیت محصول را کاهش ندهد و به‌هیچ‌عنوان محتویات آن خراب نشده و یا آسیب نبیند.

داشتن تأییدیه‌های بهداشتی و استاندارد

اخذ تأییدیه‌ها و استانداردهای بهداشتی نیز بسیار مهم است. علاوه بر این، باید اطلاعات اصلی مانند اطلاعات شرکت، بار و… نیز روی آن درج شود. اگر صادرات به‌صورت تک بسته (غیر فله‌ای) انجام می‌شود، توجه به جنبه‌های زیبایی و تبلیغاتی محصول نیز مهم است.

رعایت قوانین گمرکی

همچنین توجه به قوانین گمرک نیز در صادرات پسته بسیار مهم است. طی‌کردن مراحل اظهارنامه گمرکی باید به‌درستی انجام شود تا در فرایند صادرات دچار مشکل نشوید. برای اخذ مجوزهای بهداشتی صادرات این محصول نیز باید نمونه‌هایی را برای سازمان‌های مربوطه نظیر سازمان غذا و دارو ارسال کنید. کمک‌گرفتن از مشاوره صادرات و واردات می‌تواند به شما در تسریع روند کارها کمک کند.

پیشنهاد خواندنی: صادرات پسته به امارات

مجوزهای لازم برای صادرات پسته

بهترین روش  برای طی‌کردن مراحل گمرکی، استفاده از ظرفیت‌های گمرکی محل تأمین بار است. برای صادرات پسته می‌توان از گمرکات استان کرمان برای طی‌کردن پروسه‌ی اظهارنامه و استانداردها و… استفاده کرد. در این فرایند برای گرفتن مجوزهای لازم، گمرک و اداره استاندارد، صادرکنندگان ملزم به گرفتن تأییدیه‌های بهداشتی محصول و میزان آفلاتوکسین موجود هستند. البته درصورتی‌که صادرات پسته به‌صورت بسته‌بندی کامل شرکتی و دارای مجوزهای بهداشتی شرکت بسته‌بندی باشد نیازی به تأییدیه‌‌ی مجدد ندارند و این روش مخصوص صادرات پسته فله است. جهت گرفتن تأییدیه استاندارد و بهداشتی ابتدا از بار موجود نمونه‌گیری می‌شود و به آزمایشگاه مواد غذایی و استاندارد ارجاع داده می‌شود تا گواهی بهداشت و سلامت نباتات گرفته شود.

سود حاصل از صادرات پسته چقدر است؟

سود صادرات پسته

ازآنجایی‌که حجم تولید پسته در داخل کشور بیشتر از میزان مصرف است، صادرات این محصول به‌عنوان بهترین راهکار شناخته می‌شود  یکی از اهداف مهم صادرات این محصول ارزآوری است که سود حاصل از آن در رونق اقتصاد کشور بسیار تأثیرگذار است. تاجران ایرانی که در زمینه صادرات و واردات کالا فعالیت دارند، به‌خوبی با سودآوری صادرات پسته آشنا هستند. همچنین این تاجران به‌خوبی می‌دانند که به دلیل کیفیت بالای پسته ایرانی، بازارهای هدف نیز به‌خوبی از آن استقبال می‌کنند. در بسیاری کشورها، تقاضای خرید پسته ایرانی اولویت دارد. در حال حاضر نیز کشورهای بسیاری از جمله عراق، امارات، چین، هند، آلمان، ویتنام و… مقصد اصلی صادرات این محصول ایران هستند.

شرایط صادرات پسته به دیگر کشورها

 یکی از اصلی‌ترین مواردی که تاجران باید به آن توجه کنند، شرایط صادرات به دیگر کشورها است. این شرایط به موارد مختلفی بستگی دارد و باتوجه‌به کشورهای مقصد، می‌تواند متغیر باشد. یکی از شرایط اولیه، توجه به میزان تقاضا و نیاز مشتریان است. شما به‌عنوان کسی که حجم تولید داخل کشور را بررسی کرده و میزان صادرات پسته را در نظر دارید، باید به حجم مورد تقاضا نیز توجه کنید. پس از آن، باید به صادرات انواع پسته دقت کنید. لازم است بدانید که کدام کشورها، کدام نوع پسته را بیشتر مصرف می‌کنند. به‌عنوان‌مثال، بهترین انواع پسته به کشورهای اروپایی صادر می‌شوند. به‌طورکلی باید به استانداردهای صادرات پسته در کشورهای مقصد توجه کنید. صادرات به کشوری مانند آلمان که به‌شدت روی میزان آفلاتوکسین پسته توجه دارد، باید با درنظرگرفتن میزان این ماده در پسته باشد. پس می‌بینیم که استانداردهای غذایی کشورهای مقصد به‌شدت روی شرایط صادرات این محصول اثرگذار است.

مدارک موردنیاز برای ترخیص صادرات پسته از گمرک

برای صادرات پسته نیاز به دریافت گواهی‌های بهداشتی، همان گواهی بهداشت نباتات و گواهی آفلاتوکسین مربوط به محصول دارید. البته پسته پس از ارسال به کشور موردنظر بر اساس استانداردهای کشور مقصد هم مورد آزمایش آفلاتوکسین قرار می‌گیرد و باید طبق استاندارهای موردنظر کشور مقصد باشد در غیر این صورت برگشت می‌خورد. مدرک بعدی موردنظر در گمرک پروفرما اینویس است. این مدرکی است که توسط فروشنده تنظیم شده و مهر و امضا می‌شود. مواردی که باید در این پروفرما‌ها مشخص باشد به شرح زیر است:

  • مشخصات کامل خریدار و فروشنده
  • قیمت دقیق کالا
  • میزان و مقدار کالا
  • قیمت و هزینه‌های حمل
  • زمان و شرایط تحویل بار
  • بازرسی‌های انجام شده از کالا
  • مدت اعتبار سند
  • نوع حمل کالا
  • گواهی مبدأ

سخن پایانی

به‌طورکلی فرایند صادرات کاری پیچیده و تخصصی است که چالش‌های فراوانی دارد. همچنین صادرات مواد غذایی باتوجه‌به رعایت مسائل بهداشتی و تأییدیه‌های مختلف کمی سخت‌تر است. اما شما می‌توانید با استفاده از تجربه‌های یک تیم ماهر ریسک‌های موجود در این مسیر را به حداقل برسانید شرکت بازرگانی سپاهان همراه با تجربه‌ی چندین ساله در این زمینه صادرات و واردات می‌تواند همراه شما باشد تا در کمترین زمان و با اطمینان محصول شما را به کشور مقصد صادر کند.

سؤالات متداول

چه نوع  پسته‌ای برای صادرات مناسب هستند؟

پسته بادامی، کله‌قوچی، فندقی یا اوحدی و اکبری جزو معروف‌ترین انواع پسته برای صادرات هستند.

قیمت پسته در ایران و خارج چقدر است؟

قیمت پسته صادراتی بیش از 2 برابر قیمت آن در ایران است البته این رقم بسته به نوع مقصد و هزینه حمل متفاوت است.

بهترین روش در صدور پسته کدام است؟

بهترین روش، دریافت مشاوره از افراد متخصص در حوزه صادرات است. اگر تأمین‌کننده پسته هستید می‌توانید با بخش صادرات شرکت سپاهان همراه مشورت کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *