جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

حواله ارزی چیست؟ مراحل تامین حواله ارزی

حوالجات ارزی

آنچه در این مطلب خواهید خواند


حواله ارزی نوعی روش پرداخت ارز به حساب‌های بانکی اشخاص و شرکت‌ها در تمامی کشورهاست. با توجه به شرایط کنونی کشور و تحریم‌های بین‌المللی سیستم مالی ما ارتباط چندانی با بانک‌های جهانی ندارد و انجام حوالجات معمولاً به صورت مستقیم انجام نمی‌پذیرد.

 

بیشتر بخوانید: حواله یوان به چین و راهکار‌های جلوگیری از بلاک شدن پول

 

حواله ارزی به انگلیسی (Payment order) عبارت است از نوعی دستور پرداخت، که یک بانک یا مؤسسه مالی به تقاضای مشتری یا دارنده یک حساب بانکی، به یکی از بانک‌های کارگزار خود در خارج از کشور، حواله‌ای را صادر می‌کند. موسسه مالی یا بانک از کارگزار خود می‌خواهد مبلغ حواله را به ذی‌نفع آن پرداخت کند.

مراحل تامین حواله ارزی

حواله‌های ارزی از طریق حساب «واسترو» و «نوسترو»، از طریق بانک پوشش دهنده پرداخت می‌شوند. این حواله‌ها به دو گروه صادره و وارده تقسیم می‌شوند. امروزه  صدور حواله‌های ارزی از طریق شبکه جهانی سوئیفت انجام می‌شود. همچنان با شرکت سپاهان همراه ارائه دهنده خدمات ترخیص کالا، واردات کالا از چین، واردات کالا از دبی و حمل هوایی و حمل دریایی کالا همراه شوید.

انواع حواله‏ ارزی

حواله صادره

در این نوع از حواله، فرستنده از مشتریان بانک مسکن است. او از طریق بانک برای شخصی که در بانک دیگری حساب دارد اقدام به ارسال وجه می‏‌کند.

حواله وارده

حواله وارده به حواله‌ه‏ایی گفته می‌شود که در آن فرستنده حواله توسط سایر بانک‏ ا، اقدام به ارسال وجه برای کسی می‌کند که در بانک مورد نظر حساب دارد.

حواله ارزی مستقیم یا به اصطلاح T.T

حواله ارزی مستقیم یا به اصطلاح T.T که به نام حواله ارزی سوئیفت هم معرفی می‌شود، یکی از ایمن‌ترین روش‌های انتقال پول است. از این طریق می‌توانید به حساب‌های اشخاص و شرکت‌ها در تمام نقاط جهان پول واریز کنید. مدت زمان نشستن پول به حساب مقصد در این روش معمولا 2 تا 3 روز کاری یا بین 48 الی 72 ساعت است.

حواله ارزی غیرمستقیم

حواله ارزی غیرمستقیم یا به اصطلاح D.D که تقریبا مثل همان روش انتقال مستقیم است، فقط مدت زمان انتقال پول بیشتر است.

 

حواله ارزی مستقیم

 

اجزای اصلی یک حواله ارزی

  • فرستنده حواله
  • بانک فرستنده حواله
  • بانک فرستنده حواله
  • بانک دریافت کننده پیام حواله
  • بانک مقصد
  • ذی‌نفع حواله
  • مبلغ حواله
  • نوع ارز حواله
  • والور حواله
  • کارمزد حواله

انواع حوالجات ارزی

حواله دلار و یورو

یکی از خدمات سپاهان همراه انجام حوالجات دلار و یورو به اقصی نقاط جهان است. برای استفاده از این خدمت باید فاکتور و حساب مقصد به همراه کد swift را برای کارشناسان بازرگانی ارسال نمایید تا از آخرین نرخ حواله با خبر شوید.

حواله یوان

برای انجام حوالجات یوان به چین باید شماره حساب مقصد Abc bank  را داشته باشید، در غیر این‌صورت نیاز است شماره حساب حتما با کارشناسان مربوطه چک شود. خوشبختانه برخلاف حوالجات دلار امکان ارسال و نشستن پول به حساب مقصد در همان روز یا نهایتا 1 روز کاری میسر است. کارمزد این نوع از حوالجات بین 50 تا 200 یوان می‌شود.

حواله درهم

امکان پرداخت درهم در کشور امارات هم به صورت اسکناس و هم به حساب بانکی میسر است. این روش هم مدت زمان زیادی برای پرداخت نمی‌خواهد و معمولاً کارمزد هم ندارد. برای حواله درهم می‌توانید رو ما حساب باز کنید.

نحوه تامین ارز برای ارسال یک حواله صادره ارزی

راه اول

تأمین ارز برای گشایش اعتبار اسنادی، ثبت برات (وصولی) اسنادی و انجام حواله ارزی به منظور واردات کالاهای اولویت اول است. حسب ثبت سفارش صادره از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت به نرخ اعلامی از سوی این بانک امکان پذیر خواهد بود.

راه دوم‏

تأمین ارز برای گشایش اعتبار اسنادی، ثبت برات(وصولی) اسنادی و انجام حواله ارزی به منظور واردات کالا سایر کالاها (اولویت دوم حسب ثبت سفارش صادره) است. این راه نیز  از طریق بازار دوم ارز در سامانه نظام یکپارچه معاملات ارزی( نیما) صورت می‌پذیرد.

راه سوم

علاوه بر منابع مورد اشاره در بندهای 1 و 2 ، محل تامین ارز می‎‌تواند منابع ارزی حاصل از صادرات، موجودی حساب‌های ارزی مشتریان و خرید ارز از بانک باشد.

تامین حواله ارزی

راه چهارم

تأمین ارز برای گشایش اعتبار اسنادی، ثبت برات اسنادی (وصولی) و انجام حواله ارزی بابت خرید‌های کالایی‏-خدماتی یا صرفاً خدماتی به شرح زیر با رعایت سایر ضوابط، به ویژه  مفاد بند “ب” بخش اول مجموعه مقررات ارزی امکان‌پذیر است:

 الف) درخصوص خرید‌های صرفاً خدماتی و یا بخش خدماتی خریدهای کالایی –خدماتی مربوط به بخش غیر دولتی تا سقف 900000 یورو یا معادل آن به سایر ارزها، تأمین ارز از طریق بازار دوم، حساب ارزی واردکننده و ارز حاصل از صادرات کالا و خدمات درصورت ارائه تاییدیه وزارتخانه ‏/ دستگاه ذی‌ربط امکان پذیر است.

ب) درارتباط با بخش دولتی در صورت درخواست وزیر مربوطه در همه موارد و صرف‌نظر از سقف 900.000 یورو، مراتب باید به طور موردی از این بانک استعلام شود.

راه پنجم

گشایش اعتبار اسنادی، ثبت برات (وصولی) اسنادی و انجام حواله ارزی به منظور واردات به مناطق آزاد تجاری‏- صنعتی و ویژه اقتصادی از محل ارز حاصل از صادرات، حساب ارزی واردکننده و بازار دوم ارز، پس از انجام ثبت‌سفارش و رعایت بخش اول مجموعه مقررات ارزی امکان پذیر است.

راه ششم

در ارتباط با حواله‌های صادره پس از ابلاغ این بخشنامه، مهلت ارائه اسناد حمل حواله‌های مذکور، حداکثر سه ماه از تاریخ صدور حواله‌ ارزی تعیین می شود. مهلت ارائه پروانه گمرکی نیز بابت حواله‌های ارزی از تاریخ صدور اعلامیه تأمین ارز حداکثر به مدت دو ماه خواهد بود.

نکات مهم

– در مواردی که ارز مربوطه توسط این بانک تأمین، اما حواله صادر نشده باشد، حداکثر سه ماه از تاریخ تأمین ارز باید اسناد حمل به آن بانک ارائه شود. درصورت عدم انجام حواله ظرف مهلت مذکور آن بانک موظف است ارز مربوطه را به این بانک برگشت دهد.

– تامین ارز بابت گشایش اعتباراسنادی، ثبت برات(وصولی) اسنادی و حواله ارزی به منظور خرید و فروش کالا و خدمت از هر کشور به کشوردیگر و ترانزیت کالا میسر است.

‏- تأمین ارز بابت مابقی مبالغ اعتبارات اسنادی گشایش یافته تا تاریخ 15‏/5‏/1397 که دارای گواهی ثبت آماری تایید شده هستند، حسب نوع نرخ ارز مندرج در گواهی مزبور صورت خواهد پذیرفت.

حواله نیمایی چیست؟

سامانه بانک مرکزی برای انتقال پول و تامین ارز بین صادرکنندگان و واردکنندگان به عنوان نظام یکپارچه معاملات ارزی از سوی دولت معرفی شده است. این سامانه از امن‌ترین و مناسب‌ترین روش‌های تامین ارز و ثبت سفارش‌های غیربانکی است.

 در ابتدا فروش ارز منحصرا به یورو و یوان خلاصه می‌شد، اما در حال حاضر امکان خرید تمامی ارزها به غیر از وون کره‌جنوبی، بات تایلند و ین ژاپن فراهم است.

در این سیستم خریداران و واردکنندگان کالا، تقاضاکنندگان و صادرکنندگان نقش عرضه‌کنندگان را دارند. یکی از نکات مثبت سامانه نیما رقابت بین صرافان و شرکت‌های تضامنی موجود در سامانه است.

چگونه می‌توان از سامانه نیما ارز تهیه کرد ؟

بازرگانان و تجار می‌توانند با مراجعه به سامانه ntsw.ir ارز خود را از بخش سفارش‌های غیربانکی تامین کنند.

انواع ارز دیجیتال

ویژگی‌ها و نکات مثبتی که ارزهای دیجیتال نسبت به بقیه ارزهای موجود در بازار دارند، باعث شده تا این نوع رمزارزها به میزان بیشتری مورد توجه افراد قرار گیرند. از جمله ویژگی‌های بارز ارزهای دیجیتال حذف واسطه‌ها، کاهش حداکثری هزینه‌ها، تامین امنیت بسیار بالا، ناشناس بودن هویت دو طرف معامله و غیرممکن بودن انجام تقلب و کلاه‌برداری در انجام معاملات به وسیله آن‌هاست.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر کافیست با کارشناسان ما تماس برقرار کنید

5/5 - (3 امتیاز)

2 پاسخ

  1. چقدر خوب همه‌چیز رو در مورد حوالجات ارزی توضیح دادید، واقعا ممنون
    آیا حواله درهم به دبی شرایط خاصی دارد و شما انجام میدهید؟

    1. سلام
      ممنون از لطف شما
      مکلی بابت حواله درهم به دبی وجود ندارد و برای اطلاع از شرایط و حواله زدن می‌توانید باشماره ۰۲۱۶۲۰۱۵۲۷۰ تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *