ایران جز پنج صادرکننده بزرگ خرما در دنیا است که در 15 استان ایران کشت میشود؛ 5 استان بیش از 99درصد خرمای کشور را تولید میکنند. کرمان، هرمزگان، بلوچستان، بوشهر، خوزستان و فارس استانهایی هستند که بیشترین تولید سالانه خرمای ایران را دارند که همگی در نزدیکی خلیجفارس قرار دارند. بم یکی از شهرهای کرمان است که خرمای محبوب ایران یعنی رطب مضافتی را تولید میکند. کشورهای مسلمان دنیا میتوانند بزرگترین مقاصد برای صادرات خرما باشند.
برای استفاده از خدمات صادرات کالا سپاهان همراه با شماره زیر تماس بگیرید.
بیشترین مصرف خرما در ماه رمضان است و سالانه ایران با صادرات بیش از 400 هزار تن خرما در رتبه سوم صادرات خرما در جهان قرار گرفته است. صادرات خرما یکی از تجارتهای پردرآمد ایران به شمار میآید. خرما به خاطر داشتن مقدار زیاد فیبر و آنتیاکسیدان، ویتامینهای مختلف انواع مواد معدنی به عنوان یکی از غنیترین میوهها محسوب میشود به همین جهت جایگاه ویژهای در رژیم غذایی دارد.
چه نوع شرکتهایی خرما صادر میکنند؟
شرکتهای فعال در زمینه صادرات با رعایت برخی ویژگیها و با جلب رضایت و اعتماد مشتریان تا بتوانند طی مدتها محصول خود را صادر کنند و درآمد پرسودی داشته باشند. ویژگیهای مهم شرکتهای فعال در زمینه صادرات خرما عبارتاند از:
- برای نگهداری خرماها نیاز به یک به سردخانه اختصاصی داریم
- داشتن نشان حلال و مجوزهای بینالمللی
- دارای مجوز رسمی از وزارت صمت
- بستهبندی با رعایت اصول صادرات
- دارای استانداردهای وزارت بهداشت
- قابلیت ارسال سفارش به میزان زیاد
- قابلیت وکیوم محصولات
- ضمانت کیفیت محصولات
انواع خرما برای صادرات
یکی از کشورهایی که مجهز به شرایط مناسبی جهت کشت خرما است و مرغوبترین خرما را تولید میکند، کشور ایران است. صادرات خرما باعث شده برخی از کشورها، به دنبال خرید خرمای ایرانی باشند زیرا طعم و کیفیت خرمای ایرانی به دلیل حاصلخیز بودن منطقه دارای طرفدار بسیاری است. مابین خرماهایی که در ایران کشت میشوند، بهترینها شامل خرماهای مجول، مضافتی، پیارم و زاهدی است. بیشترین خرما در ایران متعلق به استانهای خوزستان، فارس، هرمزگان، کرمان، بوشهر و سیستان و بلوچستان است.
- خرمای مضافتی
- خرمای پیارم
- خرمای استعمران یا سایر
- خرمای کبکاب
- خرمای ربی
- خرمای شاهانی
- خرمای برهی
- خرمای خاصویی
- خرمای مجول
در اینجا به معرفی برخی از خرماهای پرطرفدار برای صادرات میپردازیم و خصوصیتهای هرکدام و مناطق مهم مورد کشت این محصولات را بررسی خواهیم کرد.
خرمای مضافتی
خرمای مضافتی (Mazafati) بم در شهر بم و استان کرمان کشت میشود. این نوع خرما بهخاطر مرطوب بودن جزو خشکبار بهحساب نمیآید و به استفاده از کلمه رطب برای این خرما مصطلحتر است. خرمای مضافتی بافتی نرم، اندازه متوسط و رطوبت ۲۰درصدی دارد به همراه پوستی سیاه و نازک و بسیار خوش طعم است. خرمای مضافتی بیشترین صادرات را در بین خرماها به خود اختصاص داده است.
خرمای پیارم
خرمای پیارُم (Piarom) گرانترین خرمای صادراتی است که در شهرستان حاجیآباد و دیگر مناطق استان هرمزگان کشت میشود. این خرما دارای رنگ قهوهای و با رطوبت ۱۵درصدی، جزو خرماهای نیمهخشک و با پوستی نازک بسیار مناسب برای افراد دیابتی است. خرمای پیارم نسبت به خرماهای دیگر خواص بیشتری دارد و مفیدتر است و به چند درجه تقسیم میشود. خرمای پیارم، با نام مریمی هم در جهان شناخته شده است.
خرمای مجول
خرمای مجول که در کشورهای عربی آن را مجهول نام گذاشتهاند، در بازارهای بینالمللی بسیار شناخته شده است و بهعنوان بهترین خرمای جهان محسوب میشود. صادرات خرمای مجول که طرفداران بسیاری هم دارد به قیمت بالایی در بازار عرضه میشود. اندازه و طعم خوشمزه خرمای مجول موجب شده این محصول بسیار مورد مصرف قرار گیرد.
خرمای کبکاب
خرمای کبکاب بهصورت وسیعی در منطقه دشتستان در استان بوشهر و شهرهای کازرون، بهبهان و قیروکارزین کشت میشود. حدود ۵ هزار تن در سال، از این نخلستانها، خرما برداشت میشود. خرمای کبکاب برای مصارف مستقیم و موارد صنعتی مورداستفاده قرار میگیرد و در صنایع غذایی بهصورت گسترده مصرف میشود. خرمای کبکاب تقریباً درشت، نرم و شیرین و با رطوبت ۱۸ درصد و با رنگ قهوهای روشن و دارای شیره بسیار بالایی است.
خرمای سایر
مقدار صادرات خرمای سایر (خرمای استعمران) بسیار زیاد است و بهصورت گسترده در نخلستانهای استان خوزستان پرورش داده میشود. خرمای سایر ارزش غذایی فوقالعادهای دارد. این خرما یکی از شیرینترین خرماهای دنیا است و میزان قند آن بالای ۷۵ درصد است.
خرمای زاهدی
صادرات خرمای زاهدی معمولاً به کشورهای هند، پاکستان و خاورمیانه است و این کشورها معمولاً بیشترین خرید را از این نوع خرما دارند. خرمای زاهدی ارزش صادراتی بالایی دارد که در استانهای فارس و بوشهر بهصورت وسیع کشت میشود، این نوع خرما جزو خرماهای خشک و دارای رنگ زرد و متمایل به قهوهای و قند بسیار است.
کد گمرکی صادرات خرما
در این قسمت کد گمرکی انواع خرما را به شما معرفی میکنیم که بتوانید اطلاعات بیشتری در مورد حجم تجارت و تعرفه صادرات و واردات آن به کشورهای مختلف به دست بیاورید.
کد گمرکی خرما: 08041000
کد گمرکی خرما کبکاب: 08041020
کد گمرکی خرما پیاروم: 08041030
کد گمرکی خرما مضافتی: 08041040
کد گمرکی خرما شاهانی: 08041050
کد گمرکی خرما زاهدی: 08041060
کد گمرکی خرما سایر: 08041090
مشکلات صادرات خرما
- کمبود بودجه مالی برای تبلیغات و بازاریابی در بازارهای هدف
- افزایش هزینههای حملونقل داخلی و خارجی خصوصاً کانتینرهای یخچالدار
- عدم توجه کافی به شاخصهای تضمین کیفیت در محصولات صادراتی توسط برخی بنگاههای صادراتی
- عدم بضاعت و آشنایی کافی بهرهبرداران با روشهای اصولی جمعآوری، بستهبندی، حملونقل و نگهداری محصول
- کمبود کارگاهها و کارخانههای بستهبندی مدرن، عدم آشنایی کافی و حضور کمرنگ بنگاههای صادراتی در بازارهای عمده خرما
چه کشورهایی که بیشترین صادرات خرما را دارند؟
ایران طبیعتا در میان 10 کشور اول جهان از نظر حجم صادرات خرما قرار دارد. در سال 2020 کشور ایران حتی در رتبه 5 کشور اول قرار داشت. بر اساس این گزارش تونس نزدیک به 300 میلیون دلار خرما صادر کرده که آنرا به مهمترین مبدا خرمای جهان تبدیل کرده است.
عربستان سعودی با 245 میلیون دلار، فلسطین اشغالی با 235 میلیون دلار و امارات متحده عربی با 150 میلیون دلار توانسته اند رتبههای دوم تا چهارم را به خود اختصاص دهند. ایران سهم 140 میلیون دلاری دارد و رتبه پنجم را از آن خود کرده است. الجزایر، ایالات متحده، عراق پاکستان و هلند در رتبههای ششم تا دهم قرار میگیرند.
کشورهای مقصد خرمای صادراتی
ایران تقریباً به ۷۰ کشور در سراسر جهان خرما صادر میکند. ایران که یکی از تأمینکنندگان عمده خرمای ایرانی است که در بین سه کشور برتر دنیا قرار دارد و به دلیل آبوهوای مناسب (گرم و مرطوب) در جنوب کشور، همهساله خرمای ایرانی را به مقدار زیاد تولید و صادر میکند. کشورهایی مانند آلمان، انگلیس، سوئیس، دانمارک، اسپانیا، روسیه، کانادا، چین، پاکستان و عراق و ترکیه و کشورهای اطراف خلیجفارس از مشتریان دائمی واردکننده خرما از ایران هستند.
صادرات خرما به کشورهای اروپایی
خرما در کشورهای اروپایی، سطح زیر کشت بسیار پایینی دارد و به دو کشور محدود میگردد؛ بنابراین صادرات خرما و فرآوردههای آن به این کشورها فرصت بسیار مناسبی برای شرکتهای صادرکننده است. این عامل موجب شده تا در حال حاضر بخش زیادی از خرما و فرآوردههای آن در شرکت خرمابن جنوب نیز به کشورهای اروپایی از قبیل انگلستان و یا آلمان صادر شوند. به دلیل کیفیت بالای محصولات این شرکت، بازار خوب و قابل قبولی را نیز به دست آورده.
صادرات خرما به کشورهای آسیایی
قاره آسیا بازاری بسیار مناسب و بزرگ برای محصول خرما و فرآوردههای حاصل از آن است. از جمله این کشورها میتوان به کشورهای ژاپن، مالزی، اندونزی، عمان، دبی و… اشاره کرد. برخی از این کشورها بیشترین حجم خرمای صادراتی ایران را به خود اختصاص دادهاند. یکی از دلایلی که موجب شده صادرات خرما و فرآوردههای آن به این کشورها مناسب باشد دارابودن حضور گسترده مسلمانان در این کشورها است. این عامل به حجم تقاضا برای خرید این محصول افزوده است؛ لذا حجم بزرگی از محصولات خرمایی این شرکت، به کشورهای آسیایی، صادر میشود.
صادرات خرما به کشورهای آمریکایی
قاره آمریکا فاصله بسیار زیادی از کشور ایران دارد. اما بااینحال بسیاری از تولیدکنندگان و صادرکنندگان خرما سعی مینمایند تا به بازارهای این قاره نیز دسترسی پیدا کنند. لازم است بدانید که در این کشورها تقاضای بسیار زیادی برای خرید خرما وجود دارد. این عامل سبب میشود صادرکنندگان، فرصت بسیار مناسبی برای محصولات خود و فروش آنها به دست آورند. چراکه فرهنگ غذایی مردم این قاره باعث شده که محصول خرما و یا فرآوردههای آن در سبد غذایی مردم جایگاه خاصی داشته باشد. لازم به ذکر است که این قاره، خود از تولیدکنندگان عمده خرما به شمار میرود. اما میزان تقاضای مردم برای خرید خرما و فرآوردههای حاصل از آن، بیشتر از میزان تولید آن است؛ بنابراین در بسیاری از کشورهای این قاره از قبیل کانادا، صادرات خرما انجام میگیرد.
آمادگی همکاری با صادرکنندگان خرما
هر تولیدکنندهای به خوبی میداند که اگر بتواند محصولش را صادر کند، نه تنها سود بیشتری عایدش میشود بلکه فعالیت خود را بیشتر و بیشتر گسترش میدهد. رسیدن به بازار جهانی کار سختی نیست و شما تنها یک تماس تلفنی با آن فاصله دارید. کارشناسان ما در این حوزه با داشتن تجربه اجرایی و شناخت بازارهای منطقه میتوانند شما را در این امر یاری کنند. مجموعه سپاهان همراه همین حالا از فعالان موفق بازار صادرات خرماست و شما هم میتوانید به عنوان تامین کننده خرما به ما بپیوندید.
اگر میخواهید خرمای خود را در بازارهای خارجی بفروشید با کارشناسان ما در سپاهان همراه تماس بگیرید.
منابع: virafruits