منظور از برندینگ حلال چیست؟

برندینگ حلال

آنچه در این مطلب خواهید خواند

آیا تابحال با محصولاتی که واژه حلال روی آنها ثبت شده است مواجه شده اید؟ آیا می دانید که برند حلال روی کدام محصولات درج می شود و چه تفاوتی با دیگر محصولات موجود در بازار دارد؟ چرا رستوران های خارجی و شرکت های غیر مسلمان، برندینگ حلال را دریافت می کنند؟

با توجه به رشد تجارت جهانی و رقابت بین المللی بین سرمایه گذاران مختلف در سراسر دنیا، هر یک از سرمایه گذاران در تلاش هستند تا گوی رقابت را از دیگر همکاران خود بربایند و مشتریانی را جذب کنند که شاید دیگر رقبای آن ها نسبت به آن افراد بی اهمیت باشند. همچنان با شرکت سپاهان همراه ارائه دهنده خدمات ترخیص کالا ، واردات کالا از چین ، واردات کالا از دبی و حمل هوایی و حمل دریایی کالا همراه باشید.

برندینگ حلال در کشورهای غیر مسلمان

یکی از مواردی که در  بازاریابی و تجارت جهانی، حائز اهمیت است، برندینگ حلال است که امتیاز آن به راحتی به دست نمی آید. اما چرا برند حلال در کشورهایی که پیرو اسلام نیستند؟ پاسخ تا حدی مشخص است. شکی نیست که همه شرکت های بزرگ یا کلیه اشخاص حقوقی که خواهان موفقیت در صحنه تجارت جهانی هستند، سعی می کنند محصولات و خدمات خود را بین المللی کنند. بنابراین، با وجود اینکه مسلمانان حدود 20 درصد از جمعیت دنیا را تشکیل می دهند، یکی از اهداف تجار و صاحبان سرمایه هستند.

برندینگ حلال

برندینگ حلال در رستوران ها

البته  کسب برند حلال همیشه توجیه اقتصادی ندارد و بیشتر اوقات فقط برای حفظ اعتبار رستوران یا فروشگاه دریافت می شود تا بتواند عنوان بین المللی را کسب کند.

برای مثال، رستوران هایی مانند مک دونالد، تا چند سال پیش مشتسریان مسلمان خود را از دست می‌داد و این نوعی عقب ماندگی در مقابل دیگر رقیبان او به حساب می آمد. بنابراین، تصمیم گرفت بخشی دیگر از مشتریان را به رستوران و غذاهای معروف خود جذب کند که تابحال، امکان عرضه خدمات به آن ها وجود نداشت.

او برای این کار، توجیه مالی نداشت. یعنی حتی بیشتر از درآمدی که می توانست از مشتریان مسلمان خود دریافت کند، برای کسب برند حلال هزینه کرد.بدون شک، او نیازی به درآمدی که از غذاهای مسلمانان دریافت می کند، نداشت. اما در بازار رقابتی امروز، حتی فراهم کردن امکانات برای یک نفر نیز امتیاز محسوب می شود.

برندینگ حلال

رستوران مک دونالد با مواد غذایی و پخت حلال

پس مک دونالد و بسیاری از برندهای معروف خارجی، این موضوع را درک کردند. با کسب امتیاز حلال، اعتبار شرکت ها و خدمات بین المللی، بیشتر شده و آن ها بدین وسیله توانستند ادعا کنند که جهانی و بین المللی خدمات رسانی می کنند.

علاوه بر تامین اعتبار شرکت ها و خدماتی که عرضه می کنند و برای صاحبان سرمایه و کسب و کارها اهمیت دارد، مشتریان نیز میتوانند از امتیاز برندیگ حلال استفاده کنند و کیفیت محصولات عرضه شده را با استفاده از این برند تشخیص دهند.

شاید بسیاری از ما تصور می کنیم که برند حلال تنها برای ذبح اسلامی به کار می رود؛ اما این طور نیست و حتی بسیاری از مواد غذایی، لوازم آرایشی و بهداشتی، پوشاک و … می توانند برند حلال را با رعایت قوانینی که برای دریافت آن وضع شده است، کسب کنند.

برندینگ حلال

عرضه گوشت حلال در فروشگاه های خارج از کشور

حتی شرکت هایی در دنیا وجود دارند که تعهدشان بر تولید داروی حلال است. یکی از این شرکتها، داروسازی ایرانی شفا است که با بهره گیری از متدهای غربی اما با استانداردهای اسلامی اقدام به تولید داروهای حلال کرده و در میان همکاران خود، امتیاز بالایی بدست آورده است.

اینکه رستوران یا شرکتی برند حلال را روی محصولات خود درج می کند، نه تنها برای مسلمانان، بلکه برای همه کسانی که به کیفیت محصولات اهمیت می دهند، بسیار مهم است. پیروان ادیان دیگر، شاید ندانند که معنی دقیق کلمه حلال چیست، اما وقتی این برچسب را روی اجناس می بینند، متوجه می شوند که کیفیت محصولات و نحوه ساخت و تولید آن ها بی نقص است و با استانداردهای اسلامی تولید شده است.

به این ترتیب، تقاضا برای کالای مورد نظر حتی از سمت غیر مسلمانان نیز افزایش می یابد. در واقع، این امتیازی است که شاید به صورت بالفعل، سود چندانی ندارد و شاید هزینه ای سرسام آور هم داشته باشد. اما با گذشت زمان، برند حلال به عنوان مهر تاییدی است که روی اجناس شرکت ها قرار می گیرد و آن ها را در میان همکاران و هم صنفان، متمایز می کند.

اما در اینجا سوالی بی پاسخ برای مسلمانان پیش می آید که از کجا بدانیم محصولاتی که برچسب حلال دارند،واقعا به برند حلال معتقد هستند و می توان به آن ها اعتماد کرد؟

سوال مطرح شده از سمت بسیاری از مسلمانانی که برای خرید اجناس در خارج از کشور با این برچسب روبرو می شوند، به وفور پرسیده می شود. به راستی چه کسی روی  این مسئله نظارت دارد؟ مسلمانان یا غیر مسلمانان؟

در جواب این پرسش باید بگوییم که مسلمانان طبق اصل صداقت به این برچسب اعتماد می کنند و حتی اگر صاحب سرمایه که محصول حلال را تولید کرده است، مسلمان نباشد و تعهد دینی نداشته باشد نیز موظف است تا استانداردهای ذکر شده برای دریافت امتیاز را رعایت کند. بدون شک، هیچ تاجری برای امتیازی هزینه نمی کند که بخواهد آن را نادیده بگیرد. اگر برند حلال روی محصولات شرکتی دیده شد، با تکیه بر اصل اعتماد، مشتری آن را حلال می پندارد و صاحب سرمایه، سعی می کند این اعتماد را به خوبی پاسخ دهد تا بتواند مشتریان خاص خود را نگاه دارد و وفاداری آن ها را جلب کند.

پس شک نکنید امتیازی که تا این حد بین المللی و شایع است، امکان خطا ندارد و جزئی ترین قوانین آن باید در مراکز رعایت شود. چرا که دین و تعهدات دینی چیزی نیست که بخواهیم آن را بازیچه دست دیگران قرار دهیم و با اعتمادی بچگانه، هر چه را که با نام حلال به دستمان دادند، بپذیریم. بنابراین بازاریابی اسلامی در جهان امروز، نقش مهمی را ایفا می کند و به نوعی جزو عوامل تغییر دهنده رتبه و جایگاه شرکت ها در صحنه جهانی است. علاوه بر این، با گسترش برندینگ حلال در جهان، احترامی که مسلمانان از دیگر کشورها دریافت می کنند، بیشتر شده و افراد و شرکت های بیشتری محصولات حلال را به رسمیت می شناسند.

به این ترتیب، این برچسب، حلقه اعتمادی میان فروشنده و خریدار ایجاد می کند و فرهنگ حلال را در میان جهانیان به خوبی گسترش می دهد.

به این بلاگ پست امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *