جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

امارات در صدر واردات ایران؛ تراز تجاری منفی در بهار 1402

ترمینال حمل کانتینر تجارت ایران

آنچه در این مطلب خواهید خواند

بر اساس آمارهای رسمی منتشر شده، مجموع مبادلات بازرگانی ایران در بهار امسال به بیش از ۲۶ میلیارد دلار رسید که چین مانند سال‌های گذشته در صدر جدول شرکای تجاری ایران قرار دارد و مجموع مبادلات بازرگانی خود را با ایران را به رقمی بیش از ۷.۵ میلیارد دلار رسانده است.

به گزارش روابط عمومی سپاهان همراه به نقل از ایسنا، جدیدترین گزارش گمرک جمهوری اسلامی ایران نشان می‌دهد که در سه‌ماهه نخست سال جاری میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور (به استثنای نفت خام، نفت کوره و نفت سفید و همچنین بدون صادرات از محل تجارت چمدانی) بالغ بر ۳۵ میلیون و ۴۹۵ هزار تن، به ارزش ۱۲ میلیارد و ۴۶۲ میلیون دلار بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش ۲۴.۴۲ درصدی در وزن و کاهش ۸.۸۴ درصدی در ارزش دلاری داشته است.

به این ترتیب تراز تجاری ایران در سه ماهه امسال حدود 1.5 میلیارد دلار منفی شد. این عدد در سال گذشته نزدیک حدود 400 میلیون دلار مثبت بود.

همچنین میزان واردات کشور در این مدت با افزایشی یک درصدی در وزن و ۵.۷۹ درصدی در ارزش دلاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به ارقام هشت میلیون و ۵۵۷ هزار تن و ۱۴ میلیارد و ۱۹ هزار دلار رسیده است.

چین صدرنشین خریداران کالای ایرانی ماند

در بهار امسال بیشترین میزان صادرات ایران به مقصد کشورهای «چین»، با رقمی بالغ بر سه میلیارد و ۵۴۰ میلیون دلار و سهم ۲۸.۴۰ درصدی از کل ارزش صادرات، «عراق» با دو میلیارد و ۳۴۹ میلیون دلار و سهم ۱۸.۸۵ درصدی، «ترکیه» با یک میلیارد و و ۷۳۵ میلیون دلار و سهم ۱۳.۹۲ درصدی، امارات متحده عربی با یک میلیون و ۳۴۳ میلیون دلار و سهم ۱۰.۷۸ درصدی و هند با ۴۸۹ میلیون دلار و سهم ۳.۹۲ درصدی از کل  صادرات، صورت گرفته است.

فعالیتسه ماهه نخست 1402سه ماهه نخست 1401درصد تغییرات نسبت به مدت مشابه سال قبل
 وزن
(هزار تن)
ارزش
(میلیون دلار)
وزن
(هزار تن)
ارزش
(میلیون دلار)
وزن دلار
صادرات3549512462285281367124.428.84-
واردات85571401984721325215.79
جدول آمار کلی جهانی تجارت ایران (بهار 1402)

امارات صاحب 30 درصد واردات ایران

در همین بازه زمانی، امارات متحده عربی با اختصاص رقمی بالغ بر چهار میلیارد و ۹۶ میلیون دلار و سهمی در حدود ۲۹.۲۲ درصد از کل ارزش واردات در جایگاه نخست کشورهای طرف معامله قرار گرفته است. به این ترتیب واردات از امارات بیشتر از هر کشور دیگری بوده است.

پس از آن، کشورهای «چین» با چهار میلیارد و ۳۶ میلیون دلار و سهم ۲۸.۷۹، درصدی، «ترکیه» با یک میلیون و ۵۳۸ میلیون دلار و سهم ۱۰.۹۷ درصدی، «آلمان» با ۵۴۸ میلیون دلار و سهم ۳.۹۱ درصدی و «هند» با ۵۰۱ میلیون دلار و سهم ۳.۵۷ درصدی از کل ارزش، واردات جزو کشورهای عمده طرف معامله واردات بوده اند.

ترانزیت خارجی

در سه ماهه نخست سال جاری میزان ترانزیت خارجی کشور در حدود سه میلیون و ۵۳۹ هزار تن بوده است که نسبت به رقم سه میلیون و ۸۴۱ هزار تن بهار سال گذشته کاهش ۷.۸۶ درصدی را تجربه کرده است.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *