پس از بحران مالی در سال 2008، صنایع مختلف از جمله حملونقل تغییراتی ساختاری درون خود انجام دادند و هر سال بزرگتر و بزرگتر شدند. اما ده سال بعد رکودی سراسر جهان را گرفت و بزرگترین ضربه را به تجارت زد: کاهش تقاضا. در دوران پیش از کووید، صنعت کانتینر بهآرامی از جزرومد عبور میکرد و کسبوکار داشت اوج میگرفت. اما شیوع کووید در سال 2019 باعث شد همه تعاریف خود را تغییر دهیم و بهصورت غیرقابلاجتنابی از کووید متأثر شویم. حالا در سال 2023 سؤال این است که چگونه صنعت از آن بحران عبور کرد؟ آیا اساساً بحران حمل دریایی به پایان رسیده است؟
در ابتدای بحث اشارهای کنیم به واقعیتهای صنعت حمل دریایی:
- بحران حملونقل کالا از چین سرچشمه گرفت و زنجیره تأمین را در لجستیک جهانی مختل کرد.
- تأثیر همهگیری باعث چوب گرفتگی آبراهها، کشتیرانی خالی، ازدحام بندرها و کمبود کانتینر شد. اینها صنعت را به بنبست رساند.
- اقتصاددانان پیشبینی میکنند، این بحران هنوز به پایان نرسیده است. اما نوآوریهایی در این صنعت و بازیگران تأثیرگذار بینالمللی، تأثیر آن را به حداقل میرساند.
- سپاهان همراه میتواند به شما کمک کند تا بر نگرانیها غلبه کنید. در ارتباط با بهترین خطوط کشتیرانی، بنادر پیشرفته و مدرنترین فناوریها از آنچه دیگران در آن به چالش خوردهاند، در امان خواهید ماند.
دوران پیش از همهگیری شاهد ظهور صنعت حملونقل کانتینری بود و بازیگران متعددی جایگاه خود را در این بخش تثبیت کردند. بااینحال، زمانی که کرونا همه را غافلگیر کرد، رشد متوقف شد و کسبوکارها را در سراسر جهان مختل کرد. این منجر به بحران کشتی باری در سراسر آبهای جهانی شد.
بحران حمل دریایی چیست؟
میدانیم که حمل دریایی چقدر برای اقتصاد جهانی حیاتی هستند. حملونقل همه چیز از قطعات الکترونیک گرفته تا مواد غذایی در سراسر جهان. اما، در سه سال گذشته آنها در معرض بحران حملونقل کانتینری قرار گرفتهاند.
یادتان هست زمانی یک کشتی کانتینری در کانال سوئز گیر کرد؟ این یک رویداد کوچک بود که نشان داد چگونه تجارت جهانی ممکن است به دلیل اختلال در زنجیره تأمین حتی قبل از وقوع کووید-19 آسیب ببیند. انسداد کانال سوئز باعث اختلال عمده در جریان کالا در سراسر جهان شد. این رویداد باعث شد تعداد زیادی کشتی در انتظار عبور باشند و تخمین زده میشد که این حادثه روزانه 400 میلیون دلار هزینه ازدستدادن بهرهوری داشته باشد. این بحران اهمیت تجارت جهانی را برجسته میکند. هنگامی که یک زنجیره تأمین مختل میشود، میتواند اثر دومینویی بر مشاغل و مصرفکنندگان در سراسر جهان داشته باشد.
تأثیر کووید-19 بر بحران جاری کشتی باری و اختلال در زنجیره تأمین
همه ما از تأثیر کووید-19 بر تجارت جهانی و زنجیره تأمین مطلع هستیم. این بیماری همهگیر منجر به کاهش شدید تقاضا شده است، زیرا کارخانهها مجبور به تعطیلی شدهاند و مشتریان در خانه ماندهاند.
این روند منجر به مازاد کالا شد که نتیجه آن کاهش شدید نرخ حملونقل اقیانوسی بود. اختلال در زنجیره تأمین توسط شرکتهای حملونقل کانتینری نیز محسوس است و آنها را مجبور به لغو یا تأخیر سفارشات کرده است. در نتیجه، انتظار میرفت که بازار جهانی حملونقل اقیانوسی برای زمانهای آینده در وضعیت نوسانی باقی بماند. تأثیر همهگیری شدید و ناراحتکننده است، بااینحال، صنعت دریایی در حال مقابله با این آشفتگی است.
ترافیک بنادر و کمبود کانتینر
ازدحام بنادر و کمبود کانتینر دلایل اصلی بحران حمل دریایی است. اما آنها در واقع چه معنایی دارند؟
اگر در کسبوکارتان از محموله مراقبت میکنید و قصد دارید آن را از طریق حملونقل دریایی واردات کنید، قبل از اینکه با ضررهای هنگفت مواجه شوید، مهم است که در مورد این دو مورد بدانید. بیایید عمیقتر کاوش کنیم و در مورد چگونگی عدم تعادل در صنعت بیشتر بیاموزیم!
اختلال در صنعت حمل با ازدحام بنادر
ترافیک بنادر مشکلی جدی است که میتواند تجارت دریایی را تحتتأثیر قرار دهد. این امر زمانی اتفاق میافتد که تعداد کشتیهایی که قصد ورود به یک بندر را دارند از ظرفیت بندر بیشتر شوند. این میتواند باعث تأخیر در حمل دریایی کانتینر و همچنین افزایش هزینه برای ارسالکنندگان و واردکنندگان شود. واردات از چین برای تجار ایرانی بسیار حائز اهمیت است؛ اما تاجران نمیتوانند ریسک انبارشدن کانتینرهایشان را در مبدأ و روی آب بپذیرند.
ازدحام بنادر همچنین میتواند منجر به مشکلات زیستمحیطی شود، زیرا کشتیها اغلب مجبورند روزها یا حتی هفتهها برای ورود به بندر منتظر بمانند. این میتواند منجر به انتشار گازهای گلخانهای شود. بنادر شلوغ نیز بیشتر در معرض حوادث هستند. بهمنظور جلوگیری از ازدحام، بنادر باید ترافیک کشتی خود را بهدقت مدیریت کنند و اطمینان حاصل کنند که فضای کافی برای پذیرش همه کشتیهایی که میخواهند وارد شوند را داشته باشند.
کمبود کانتینر: مانعی که باید مراقب آن بود
کمبود کانتینر از اوایل سال 2020 یک مشکل بوده است و همچنان چالشهایی را برای تجارت جهانی ایجاد میکند. این کمبود به دلیل تعدادی از عوامل از جمله همهگیری جهانی، تغییر به خرید آنلاین و افزایش تقاضای حمل دریایی از چین ایجاد میشود. در نتیجه کمبود، هزینههای حملونقل بهشدت افزایشیافته و مشاغل برای عرضه محصولات خود به بازار با مشکل مواجه شدهاند. این وضعیت منجر به اختلال در زنجیره تأمین و تأخیر در تحویل کالا شده است. درحالیکه کمبود کانتینر یک مشکل جهانی است، بهویژه در آسیا، جایی که اکثر کانتینرها تولید میشوند، شدیدتر است.
صرفنظر از این نگرانیهای جدی که در سالهای گذشته ظاهر شده است، خبر خوب این است که این وضعیت بهتر شده است و به بازیگران صنعت کمک کرده است. افزایش تقاضا برای کانتینرهای حملونقل منجر به ورود عرضهکنندگان بیشتری به بازار شده و این به کاهش قیمتها کمک کرده است.
آیا بحران کشتیهای باری به این زودی پایان مییابد؟
پاندمی، زنجیرههای تأمین جهانی را بهگونهای متحول کرد که در تاریخ اخیر بیسابقه بود. به دلیل ترکیبی از ازدحام بندر، حرکت گردش آهسته خون و نرخ حملونقل بالا، تخمین زده میشود که زنجیره تأمین تا پایان سال 2023 همچنان دچار اختلالهایی باشد. اما برای دوری از این مشکلات باید چهکار کرد؟
فرار از گرداب حمل دریایی با سپاهان همراه
هزینه ارسال یک کفش از چین به آمریکا کمتر از دو سنت است! این حملونقل ارزان همان چیزی است که باعث میشود حمل دریایی در هر شرایطی مطلوب باشد؛ البته نه وقتی که بار شما برای ماهها در کشتیها، بنادر یا انبارهای مبدأ بخوابد. حمل دریایی از چین به دبی و از چین به ایران از جمله رایجترین خدماتی است که سپاهان همراه عرضه میکند.
در شرایط اقتصادی کنونی، سپاهان همراه نفس تازهای به حمل و نقل دریایی میدمد. ما جابهجایی کانتینرها را تسهیل کرده و به کسبوکارها کمک میکنیم تا انبارهای خود را پر کنند. یک تیم پشتیبانی آماده برنامهریزی تماس برای راهنمایی مشتریان است تا در تجارت باقی بمانند.