آشنایی با مراحل واردات و ترخیص خطوط تولید و ترخیص خطوط تولید
دلیل انجام واردات دستگاه خط تولید به ایران، افزایش ظرفیت تولید و توسعه صنعت داخلی است. دستگاههای خطوط تولید با استفاده از تکنولوژی پیشرفته کیفیت تولید و بهرهوری را افزایش میدهد و استفاده از آن در صنایع مختلف کاربرد دارد. برای مثال استفاده از خطوط تولید در صنایع مختلف از جمله خودروسازی، الکترونیک، فولادسازی، غذایی و دارویی بسیار رایج است. خطوط تولید امکان تأمین سریع و مداوم محصولات، بهبود کیفیت، کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری را به صنعتگران فراهم میکنند. همچنین، استفاده از خطوط تولید پیشرفته و هوشمند منجر بهسرعت بالا و دقت بیشتر در تولید میشود.
خدمات سپاهان همراه: خرید از چین
مراحل واردات تجهیزات خط تولید
امروزه آمار زیادی از واردات و ترخیص ماشینآلات صنعتی و تجهیزات خط تولید بر حسب نیازمندیهای داخلی ایران وجود دارد. توجه کنید که قبل از واردات ماشینآلات و تجهیزات خط تولید لازم است در این مسیر دانش و تجربه کافی همچنین آشنا به مقررات و قوانین کشور مبدأ و مقصد داشته باشید به همین جهت شرکت بازرگانی سپاهان همراه که یکی از معتبرترین مجموعههای مشاوره در حوزه امور بازرگانی و واردات خطوط تولید کارخانهها از گمرک است میتواند به شما بازرگان محترم کمک کند. در ادامه مراحل واردات خط تولید را ذکر کردهایم که عبارتاند از:
منبعیابی ماشین آلات خط تولید
مهمترین و اساسیترین مرحله برای خريد دستگاههای خط تولید پیداکردن منبعی مطمئن است. زیرا تأمینکننده قابلاعتماد باید کالاهای باکیفیت را با قیمت مناسب به مصرفکننده تحویل دهد.
دریافت پروفرما
بعد از مذاکره بین خریدار و فروشنده، باید پروفرما طراحی و قرارداد نوشته شود.
ثبت سفارش
ثبت سفارش یکی از مراحل داخلی در حوزه واردات کالا و ترخیص ماشینآلات خط تولید است. جهت ثبت سفارش به سامانه جامع تجارت به نشانی www.ntsw.ir مراجعه کنند.
اخذ مجوز از سازمان صمت
اخذ مجوزهای لازم از سازمان صنعت، معدن و تجارت برای واردات و ترخیص خطوط تولید یکی از مهمترین مراحل پس از ثبت سفارش است.
تخصیص ارز و حواله
بازرگانان باید در این بخش به اخذ مجوز از بانک مرکزی و ترخیص خطوط تولید و حوالههای موردنیاز بپردازند. البته توجه کنید که در حوزه حوالههای نیمه، 35 درصد از ارزش پروفرما به عنوان وثیقه در بانک مانده و پس از ترخیص تجهیزات خطوط تولید آزاد می شود.
بیمه و بازرسی
مهمترین مرحله در حوزه واردات و ترخیص خط تولید، بیمه و بازرسی است. شرکتهای بازرسی، برای اینکه مطمئن شوند دستگاه بدون هیچ مشکلی به دست گیرنده میرسد این بخش را برعهده دارند.
حملونقل
حملونقل خطوط تولید و واردات آن به ایران به دو صورت هواپیما و دریایی امکانپذیر است. اما در سالهای اخیر باتوجهبه ایجاد تحریمهای به وجود آمده متأسفانه واردکنندگان در این زمینه مشکلات زیادی برای واردات و ترخیص دارند.
ترخیص
در نهایت پس از ورود ماشینآلات خط تولید به گمرک ایران، مراحل ترخیص باید طی شود. این مرحله نیاز به گذراندن مراحل مختلف اداری دارد. جهت کاهش زمان و هزینه در این بخش باید اطلاعات کافی از مراحل واردات خط تولید داشته باشید.
قوانین معافیت از پرداخت مالیت برای واردات دستگاه خط تولید
قانونی تحت عنوان قانون معافیت از پرداخت مالیات برای واردات دستگاه خط تولید به ایران وجود دارد. بر اساس ماده ۱۰۰ قوانین گمرکی واردات دستگاهها و تجهیزاتی که برای تأسیس یا توسعه واحدهای تولیدی کشور کاربرد دارند معاف از مالیات هستند. هر چند در مواقع واردات دستگاههای خاص، این شرایط معافیتی قابلاعمال نخواهد بود و به همین دلیل قبل از اقدام به واردات این دستگاهها بهتر است قوانین و مقررات مالیاتی و ارزشافزوده کشور بهدقت بررسی شود.
معافیت گمرکی خط تولید
اصلیترین شرط برای اعطای معافیت حقوق و عوارض واردات دستگاههای خط تولید، عدم توانایی ساخت آن در داخل کشور است؛ پس ممکن است برای بعضی از دستگاهها و قطعات، یک خط تولیدی را مستثنی و برای بقیه از طرف گمرک معافیت صادر شود. یا درصورتیکه کلیه تجهیزات خط تولید مشابه داخلی دارد، اصلاً معافیتی اعطا نشود.
تعرفه و هزینه مرتبط با واردات و ترخیص خط تولید به ایران
محاسبه تعرفه و هزینه واردات دستگاه خط تولید به عوامل بسیاری بستگی دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره شده است:
- تعداد دستگاه و هزینه خرید تجهیزات آن و حواله به فروشنده
- هزینههای مرتبط با ثبت سفارش کالا و دریافت مجوزهای مربوطه
- هزینه حملونقل کالای خریداری شده تا گمرک جمهوری اسلامی ایران
- هزینه خدمات گمرکی مندرج در کتاب قانون مقررات صادرات و واردات
- مالیات بر ارزشافزوده
- مالیات علیالحساب
- هزینه ترخیصیه
- هزینه دموراژ
- نوسانات نرخ ارز
- هزینههای مرتبط با انبارداری
- پرداخت هزینه ترخیص کالا
- کارمزد بازرگانی و...
کد تعرفه گمرکی مربوط به واردات و ترخیص خطوط تولید
شناسایی کد تعرفه گمرکی کار چندان آسانی نیست و امری تخصصی است و لازم به ذکر است که باتوجهبه نوع و ماهیت هر دستگاه کد تعرفه گمرکی میتواند متفاوت باشد. اما بهطورکلی کد تعرفه گمرکی به شماره ۸۴۳۹۹۰۰۰۰ برای واردات دستگاه خط تولید اختصاصدادهشده است و شامل ماشینآلاتی میشود که برای تولید کالا و خدمات به کار میروند.
در پایان
واردات و ترخیص دستگاههای خطوط تولید یکی از فعالیتهای شرکت بازرگانی سپاهان همراه است. در حال حاضر در ایران نیاز زیادی به واردات و ترخیص دستگاههای خطوط تولید وجود دارد؛ اما به دلیل شرایط نامساعد تحریمها طی سالهای اخیر، مراحل واردات دستگاههای خطوط تولیدی برای واردکنندگان سخت شده است. در این راستا پیشنهاد میشود برای انجام امور واردات و ترخیص ماشینآلات خط تولید به شرکت بازرگانی سپاهان همراه مراجعه کنید تا تمامی امور از منبعیابی، ثبت سفارش، دریافت مجوزهای لازم و توجه به امور بیمهای و گمرکی کالا از سوی تجار و… را طبق قوانین و مقررات گمرکی کشور بررسی و تمام این مراحل را با هزینه کمتر و در زمان کمتر انجام دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان مجرب ما تماس حاصل کنید.
سوالات متداول
برخی از توافقها و قطعنامههای بینالمللی برای کاهش هزینههای مالیاتی بازرگانان وضع میشوند. برای آشنایی بیشتر با انواع تخفیفهای مالیاتی در واردات خط تولید بهتر است با مشاوران باتجربه صحبت شود.
برای واردات دستگاه خط تولید بهصورت عمده لازم است مجوزهای خاصی آن مربوط به حملونقل کالاهای وارداتی عمده احتیاج است.
شرکتهای واسطه با داشتن تجربه کافی در این زمینه و داشتن دانش کافی از تمام مراحل واردات، تمام این مراحل را با هزینه کمتر و در زمان کمتر انجام میدهند.