ورود موقت کالا چیست؟

مجوزهای لازم برای ورود موقت

آنچه در این مطلب خواهید خواند

 ورود موقت کالا (Temporary admission)

واردات موقت، یک روش گمرکی است که به موجب آن یک واردکننده بدون پرداخت حقوق گمرکی و عوارض، کالاهای خاصی را برای مدت زمان محدود و یک هدف خاص وارد کشور می‌کند. کالاهای ورود موقت پس از اتمام مدت زمان مشخص شده، دوباره به کشور تامین کننده صادر و از کشور خارج می‌شود.

۱۴ دلیل برای ورود موقت کالا

  1. شرکت دادن کالا در نمایشگاه‌های بین‌المللی و جلسات
  2. دستگاه‌های فیلم‌برداری و عکس‌برداری هوایی و فیلم‌های همراه آن‌ها، پس از ارائه موافقت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح
  3. دستگاه‌های مطالعات علمی، آموزشی، تربیتی، فنی و مهندسی نقشه‌برداری
  4. دستگاه‌های سدسازی، اسکله سازی، لایروبی، راه‌سازی، حفاری، استخراج و اکتشاف و پروژه‌ها و طرح‌های خاص
  5. دستگاه‌های مناسب برای نصب و سوار کردن کارخانه‌ها و تاسیسات صنعتی و نظایر آن
  6. دستگاه‌های مورد نیاز برای تعمیر ماشین‌آلات و دستگاه‌ها
  7. ورود موقت کالا جهت انجام پروژه‌های عمرانی (مثلا تجهیزات ساخت و ساز در جاده‌ها)
  8. وسایل و لوازم امدادی به منظور کمک‌های بشر دوستانه
  9. هواپیما برای امور خدماتی از قبیل سم‌پاشی و مسافری
  10. ظروف و لفاف‌های آماده برای بسته‌بندی کالاهای صادراتی
  11. واردات موقت برای پردازش (ورود موقت مواد اولیه و لوازم و قطعات مورد نیاز برای ساختن، تکمیل، تعمیر یا فراوری کالاهای صادراتی)
  12. رویه ورود موقت برای پردازش، رویۀ گمرکی است که کالا می‌تواند به طور موقت به قلمروگمرکی وارد شود تا ساخته، تکمیل، تعمیر گردد و سپس صادر شود. اجازه ورود موقت برای پردازش فقط به کارخانجات و واحدهای تولیدی دارای پروانه داده خواهد شد.
  13. ورود موقت وسایل نقلیه مثل خودرو، هواپیما، کشتی یا کانتینر
  14. ورود موقت دام برای تعلیف

بیشتر بخوانید: ترخیص کالا از گمرک

 مرحله ارزیابی و بررسی کالای ورود موقت و نکات مربوطه

پس از اظهار کالا به گمرک عملیات ارزیابی و تطبیق مشخصات کالا به اسناد شروع می‌شود. ارزیابی با این هدف آغاز می‌شود که مشخصات دقیق کالا از جهت شناخت به هنگام خروج به طور کامل در اظهارنامه قید شود. به صورتی‌که در زمان خروج آن از کشور هیچ‌گونه مشکلی از نظر تطبیق کالای خروجی با کالایی که وارد شده است نباشد. بعضاً در صورت امکان قسمتی از کالا یا ماشین‌آلات وارد شده پلمپ می‌شوند و زمان صادر شدن کالا به مبدا یا همان خروج کالا کلیه پلمپ‌ها چک و تطبیق با اسناد ورودی می‌شوند.

مجوزهای لازم برای ورود موقت

نکات مهم در صادرات کالاهایی که به صورت موقت وارد شده‌اند.

  • ورود قطعی کالای ورود موقت مستلزم اخذ مجوزها و پرداخت حقوق ورودی به مأخذ و ارزش زمان اظهار ورود موقت و نرخ برابری ارز براساس زمان اظهار ورود قطعی خواهد بود.
  • کالاهایی که به صورت ورود موقت وارد کشوری می‌شوند، باید در همان وضعیت باقی بمانند. اما تعمیر، نگهداری و اقداماتی برای حفظ کالاها، همچنین اقداماتی برای حصول اطمینان از انطباق کالا با الزامات فنی برای استفاده از آن‌ها و استهلاک از این قائده مستثنی هستند.

مجوزهای لازم برای ورود موقت:

واردات موقت از اخذ مجوزهای ورود مندرج در کتاب مقررات صادرات و واردات معاف هستند، ولی مجوزهایی همچون بهداشت، مجوز فرهنگ، مجوز وزارت دفاع، مجوز کشاورزی، مجوز ارشاد ضروری است.

مدت زمان قانونی توقف کالا هنگام ورود موقت:

  • در بدو ورود به گمرک، مدت زمان توقف کالا مشخص و در پروانه گمرکی قید می‌شود.
  • از آنجا که مدت توقف کالاها با توجه به هدف ورودشان مختلف است، نمی‌توان یک مدت مشخص را برای تمامی کالاهای ورود موقت معین نمود. مثلاً کالاهایی که برای شرکت در نمایشگاه وارد می‌شود، برای یک ماه و دستگاه‌هایی که برای احداث نیروگاه و ساختن تاسیسات وارد می‌شوند نیاز به مدت زمان بیشتری دارد.
  • مهلتی برای صدور پروانه ورود موقت در نظر گرفته می‌شود، به تقاضایترخیص‌کار یا صاحب کالا پروانه ورود موقت آن قابل تمدید است.
  • باید به این نکته توجه داشته باشید که در صورتی که طبق مهلت مقرر کالای ورود موقت از کشور خارج نشود، مشمول مقررات قاچاق می‌شود.

ضمانت جهت اعاده کالای واردات موقت از کشور:

  • مقامات گمرکی جهت اطمینان از برگشت کالای واردات موقت، وجهی را به عنوان تضمین از واردکننده مطالبه می‌کنند. که این ضمانت کالای واردات موقت به منظور خروج به صورت نقدی یا بانکی یا سفته است.
  • طبق تجارب شرکت سپاهان همراه شرکت‌هایی که به طور مرتب از روش واردات موقت در گمرکات استفاده می‌کنند، می‌توانند با توافق گمرک یک تضمین کلی بگذارند.
  • مبلغ تضمین بر اساس نوع کالا، تعرفه گمرکی کالا توسط گمرک تعیین می‌شود.

حقوق گمرکی و عوارض کالای ورود موقت:

  • کالای ورود موقت به طور معمول در تمام کشورها، از پرداخت حقوق گمرکی و عوارض معاف است.
  • کالای ورود موقت مشمول پرداخت هزینه‌های گمرکی می‌شود، ولی از پرداخت حقوق گمرکی، سود بازرگانی، عوارض گمرکی و … معاف است.
  • هزینه‌های گمرکی شامل : هزینه انبارداری، باربری، تخلیه، تعرفه‌‍بندی، و … است که توسط گمرک وصول می‌شود.

با توجه به زمان‌بر شدن روند اداری در خصوص اخذ مجوزهای لازم جهت صدور موقت کالا و ماشین‌آلات تولیدکنندگان و تجار، بعضاً هزینه‌های اضافی را در بر دارد و زمان در این موضوع نیز بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

شرکت بازرگانی سپاهان همراه در این زمینه می‌تواند در انجام کلیه امور یاد شده خدمات ویژه‌ای را در کوتاه‌ترین زمان ممکن ، به صورت کاملا ً قانونی و طبق ضوابط حاکم بر کشور ارائه نماید.

4.7/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *