چین یوآن را جایگزین دلار می کند

آنچه در این مطلب خواهید خواند

چین یوآن را جایگزین دلار می کند

بین‌المللی کردن یوآن، اقدام مهم چین برای مقابله با دلار منظور از بین المللی شدن کامل یوآن، اینست که هم بعنوان مبنای قیمت گذاری و پرداخت در تجارت و تامین مالی بین المللی مورد استفاده قرار گیرد و هم بعنوان یک گزینه جدی در سبد ذخیره ارزی مد نظر باشد.

Background of US one  hundred dollar bills vs China one hundred yuan bills
Background of US one hundred dollar bills vs China one hundred yuan bills

به گزارش روابط عمومی سپاهان همراه به نقل از فارس، بعد از عبور موفق چین از بحران مالی سال 2008 و همزمان با افزایش حجم تجارت چین با کشورهای مختلف دنیا و تبدیل شدن این کشور به اولین صادرکننده و دومین اقتصاد بزرگ جهان، بانک مرکزی چین تصمیم گرفت از این حرکت پرشتاب چین عقب نمانده و متناسب با حجم تجارت این کشور، پول ملی خود را نیز بین المللی نماید.

طبق گفته مجله اکونومیک واچ چین، مسیر چین جهت بین المللی کردن یوآن تجربه منحصر به فردی است که با تجارب پیشین در مورد ارزهایی که بین المللی شده اند (مانند دلار، پوند و ین) بعضاً متضاد است. در حال حاضر، یوآن بدون آزادسازی دارایی ها و سرمایه و تبدیل پذیری آنها، به یک ارز بین المللی تبدیل شده است.

منظور از بین المللی شدن کامل یوآن، اینست که هم بعنوان مبنای قیمت گذاری و پرداخت در تجارت و تامین مالی بین المللی مورد استفاده قرار گیرد و هم بعنوان یک گزینه جدی در سبد ذخیره ارزی مد نظر باشد.

البته سیاست بین المللی کردن یوآن، از سال 2000 شروع شده بود که بر اساس آن، ساکنان هنگ کنگ می توانستند تا سقف روزانه 20 هزار یوآن بدون پیش شرط خرید کنند. اوایل سال 2009 و با مشاهده آثار منفی درهم تنیدگی اقتصادی با غرب، چین تصمیم گرفت که این سیاست را شتاب دهد.

یکی از مهمترین و اولین اقدامات برای بین المللی کردن یوآن، این بود که به واردکنندگان و صادرکنندگان خارجی اجازه داده شد تا تجارت خود با چین را – به جای دلار – از طریق یوآن تسویه نمایند. این اقدام به اجرای یک طرح در سال 2009 منجر شد که به موجب آن به هنگ کنگ مجوز استفاده از یوآن در خارج از کشور داده شد. از آن زمان تاکنون، این طرح بصورت مستمر ادامه و حجم آن افزایش یافته است.

بین المللی شدن یوآن در سه مرحله کلی استفاده برای تامین مالی تجارت، استفاده برای سرمایه گذاری و در بلندمدت برای ذخیره ارزی اتفاق افتاده است.

به گزارش مرکز تحقیقاتی آموندی، داده های سوئیفت از 10118 موسسه مالی در 210 کشور جهان حاکی از آن است که رشد بسیار سریعی در میزان استفاده از یوآن چین حاصل شده است. در سال 2010، یوآن سی و پنجمین ارزی پراستفاده در جهان بود، در حالیکه در اکتبر 2012 به چهاردهمین ارز پراستفاده رسید و هم اکنون پنجمین ارز پر استفاده است.

 

به این بلاگ پست امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *