ابلاغ ضوابط جدید گمرکی برای تسهیل واردات کالا و مقابله با تحریم ها

ابلاغ ضوابط جدید گمرکی

آنچه در این مطلب خواهید خواند

به منظور تسهیل واردات کالا و همچنین مقابله با تحریم ها، ضوابط جدید گمرکی طی یک بخشنامه به تمام گمرکات اجرایی کشور ابلاغ گردید. شایان ذکر است این بخشنامه از سوی مهرداد جمال ارونقی، معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران، اعلام شده است. در ادامه به موارد حائز اهمیت در بخشنامه مذکور می پردازیم.

در متن این بخشنامه چنین آمده است: وفق مفاد ماده ۱۲ قانون امور گمرکی «به منظور تسهیل و تسریع در انجام تشریفات گمرکی در مبادی ورودی و خروجی، نمایندگان وزارتخانه ها و سازمان های مسئول سایر کنترل ها موظفند تحت نظارت گمرک اقدام نمایند. سایر کنترل ها مانند بازرسی های پزشکی، دامپزشکی، گیاهی، استانداردهای فنی و کیفیت باید به صورت هماهنگ و تحت نظارت گمرک ساماندهی شود.» همچنین وفق ماده ۸ آیین نامه اجرایی قانون مذکور و در اجرای ماده ۱۲ قانون امور گمرکی، وزارتخانه ها و سازمان های مسئول سایر کنترل ها موظف هستند نسبت به تنظیم مدت بازدید، نمونه گیری و پاسخگویی خود به طور کامل بر اساس نظر گمرک و ارائه اسناد، مدارک، گواهی ها و مجوزهای مرتبط به گمرک به صورت الکترونیکی به نحوی که گمرک ایران تعیین می نماید اقدام نمایند.

نظر بر اینکه بر اساس مفاد قانونی و مقرراتی فوق و مصوبات ابلاغی به این سازمان در راستای مقابله با تحریم و تسهیل واردات کالا، کلیه دستگاه های استعلام شونده و یا صادرکننده مجوزهای فنی، ایمنی، بهدشتی و قرنطینه ای برای ترخیص کالا از گمرکات کشور، از جمله وزارتخانه های جهاد کشاورزی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، سازمان ملی استاندارد ایران، سازمان انرژی اتمی، سازمان محیط زیست و سایر مراجع ذیربط مکلف به ارسال پاسخ نهایی استعلام به گمرک ایران از طریق کارتابل متولی صدور مجوز، ظرف مدت حداکثر هفت روز کاری می باشند. دستور فرمایید صدور مجوزهای قانونی در اثنای انجام تشریفات گمرکی مورد توجه دقیق کارشناسان محترم گمرک مزبور قرار گرفته و در صورت صدور مجوزهای اشاره شده خارج از مهلت مقرر تکلیف شده، ضمن پیگیری موضوع از دستگاه مربوطه، مراتب را مستندا با ذکر مشخصات اظهارنامه و مدت زمان صدور مجوز قانونی و سایر موارد مرتبط، به این حوزه معاونت منعکس تا پیگیری های لازم در این خصوص صورت پذیرد.

در پایان این بخشنامه نیز مسئولیت حسن اجرای مراتب فوق بر عهده بالاترین مقام اجرائی گمرکات اجرائی و همچنین مسئولیت حسن نظارت بر مراتب فوق هم بر عهده حوزه های نظارت گمرکات گذاشته شده است. علاوه بر این از گمرکات مذکور خواسته شده تا آمار عملکرد خود را در پایان هر ماه به گمرک ایران اعلام نمایند.

منبع: خبرگزاری مهر

به این بلاگ پست امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *