اعتبار اسنادی چیست؟ انواع،مزایا و… (LC)

اعتبار اسنادی چیست؟

آنچه در این مطلب خواهید خواند

اعتبار اسنادی یا همان ال سی، تعهد یک بانک است برای خرید خدمات و کالا که به درخواست مشتری انجام می‌شود. ال سی (Letter Of Credit) ضمانتی است که برای خدمات بازرگانی به جای وام مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شرایط اعتبار از طرف فروشنده در مدت معین اقدام به پرداخت یا تعهد پرداخت به او نماید. با شرکت سپاهان همراه ارائه‌دهنده خدمات ترخیص کالا، واردات کالا از چین، واردات کالا از دبی و حمل هوایی و حمل دریایی کالا همراه شوید.

انواع اعتبار اسنادی

برای درک بهتر اینکه چطور می‌توانیم از ال سی استفاده کنیم خوب است انواع آن را بشناسیم. در این بخش برخی از انواع اعتبار را به شما معرفی می‌کنیم. 

اعتبار اسنادی واردات/صادراتی: همان‌طور که از نامش پیداست این گشایش این اعتبار برای خدمات خرید بین‌المللی استفاده می‌شود. این نوع گشایش اعتباری برای تاجرانی که قصد تجارت با دیگر کشورها را دارند روش بسیار معتبری است.

اعتبار اسنادی یوزانس: یکی از روش‌های پرطرف‌دار اعتبار مدت‌دار یا نسیه است که در آن بانک ارائه‌دهنده مبلغ را در زمانی مشخص و به‌صورت اقساطی در اختیار فروشنده قرار می‌دهد. فروشنده زمانی را برای بازپرداخت به خریدار مشخص می‌کند و بانک بر اساس این توافق متعهد به پرداخت مبلغ موردنظر در زمان مشخص می‌شود.

اعتبار تأیید شده: در شرایط متعارف نیازی به تأیید اعتبار وجود ندارد و اعتبار اسنادی هم که تأیید نشوند قابل‌قبول خریدار هستند. اما برخی خریداران بر حسب نیاز درخواست تأیید اعتبار از سوی بانک موردنظر خودشان را دارند. معمولاً در شرایطی خریدار درخواست تأیید اعتبار می‌کند که از شرایط بانک ارائه‌دهنده اطمینان نداشته باشد.

اعتبار قابل لغو: در این نوع اعتبار که طرف‌دار زیادی ندارد، خریدار یا بانک می‌توانند اعتبار را بدون اطلاع فروشنده تغییر دهند. چنین اعتباری برای فروشندگان در شرایط عادی قابل‌پذیرش نیست.

اعتبار قابل انتقال: وقتی گیرنده اعتبار بتواند همه یا بخشی از لاین خود را در اختیار شخص دیگری قرار دهد به آن اعتبار قابل انتقال می‌گویند.

متقاضی اعتبار LC و بررسی بانک

متقاضی می‌تواند یک شخص حقیقی یا حقوقی باشد که باتوجه‌به نیاز خود از بانک مورد نظرش درخواست گشایش اعتبار کند. بانک نیز با بررسی شرایط شخص به وی اعتبار اسنادی می‌دهد. بانک گشایش‌کننده LC بنابه‌درخواست متقاضی یا به دستور یک ارگان دولتی اقدام به گشایش یک چنین حسابی نزد خود می‌کند. گشایش این حساب نیز مطابق قوانین و دستورالعمل‌های بین‌المللی انجام شده و نحوه پرداخت هم بر اساس قوانین و در صورت انجام تعهدات توسط آن صورت می‌گیرد.

اعتبار اسنادی

استاندارد بین‌المللی اعتبار اسنادی

در ماده ۲ قواعد متحد الشکل اعتبارات اسنادی (UCP600) تعریف اعتبار اسنادی به شرح زیر ارایه شده است: از نظر این مقررات عبارت ” اعتبارات اسنادی” و “اعتبارات ضمانتی“ به معنای هرگونه ترتیباتی است که بموجب آن یک بانک (بانک گشاینده اعتبار) بنا به تقاضا و یا دستورات یک مشتری (متقاضی اعتبار) یا از طرف خود موظف میشود تا در مقابل اسناد مقرر شده در اعتبار مشروط بر اینکه شرایط اعتبار رعایت شده باشد:

  1. پرداختی را به شخص ثالث (ذینفع اعتبار) یا به حواله کرد او انجام دهد یا برات‌های صادره توسط ذینفع را قبول و پرداخت کند.
  2. به بانک دیگری (بانک کارگزار) اجازه دهد که این پرداخت را انجام دهد یا چنین برواتی را قبول کند یا به بانک دیگری اجازه معامله دهد.

مزایای LC

روش اعتبار اسنادی نسبت به روشهای دیگر مزایای متعددی دارد که برخی از آنها در زیر مورد بررسی قرار میگیرند:

  1. صادر کننده ارز حاصل از صادراتش را از بانک گشایش یا تایید کننده می‌خواهد نه از واردکننده و بدین صورت مهمترین ریسک صادرکننده به بانک گشاینده انتقال می‌یابد. بعد از گشایش اعتبار فروشنده دیگر خریدار را به عنوان طرف متعهد پرداخت نمی‌شناسد و بانک گشایش‌کننده از سوی خریدار این تعهد را بر عهده می‌گیرد.
  2. اعتبار اسنادی تنوع بالایی دارد و انواع اعتبار برای کاربردها، موقعیت‌ها و معاملات مختلف وجود دارد. این تنوع باعث انعطاف‌پذیری اعتبار اسنادی شده و انجام انواع معاملات با شرایط مختلف را مقدور می‌کند.
  3. اتاق بین‌المللی تجارت، مقررات جهان‌شمولی در مورد این روش تدوین و منتشر نموده که باعث ایجاد وحدت رویه و نظم یکپارچه در استفاده از این روش می شود. این قوانین تحت عنوان «مقررات متحدالشکل اعتبارات اسنادی» یا به اختصار UCPDC، تنظیم شده است.  

اعتبار اسنادی یکی از روش‌های موجود برای خرید و تجارت است که توسط بازرگانان استفاده شده است. این روش در مورد تجارت کالاها و خدمات کاربردهای متعارفی دارد و بیشتر برای خرید خارجی مورد استفاده قرار می‌گیرد تا به نوعی تسهیل‌گر تجارت خارجی باشد. 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *